Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Oryginalne listwy boczne

Gość MichałK
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ja będę kombinował,muszę się wybrać do serwisu i zdjąć miary :D z listew.W Bielsku jest firma ,która wykonuje listwy ze stali nierdzewnej.Jak będę maił już wymiary to się z nimi skontaktuję.

• 1 rok później...

elegancko :) nie zmieniłbyś wysokości ? u mnie parę puknięć już było i się zawsze denerwuje :/

To akurat nie mój samochód na tych zdjęciach ale ja mam dokładnie takie same listwy. Nie da się zmienić wysokosci bo instrukcja dokładnie mówi na jakiej wysokości należy je przykleić. Poza tym inaczej się nie da bo nie będą pasowały. Żadne listwy nie uchronią lakieru przed paniami wysiadającymi tyłem z auta :). Tak, tyłem !

Wyglada to tak:  pani wysiada ale jeszcze przypomina sobie że na sąsiednim miejscu, pasażera, leży torebka więc nachyla się aby ją wziąć i tą, czasami, ciekawą częścią ciała wypycha swoje drzwi na maksa nie zwracając uwgi że udeża nimi w cudzy samochód. Ważna jest szminka, lusterko ale nie lakier sąsiada :) Zwróć uwagę na parkingach koło marketów czy tak nie jest :). No nie, nie mam nic przeciwko kobietom. Czasami są bardzo przydatne, ale trochę inaczej wybierają priorytety od nas, mężczyzn..

dlaczego nie chciałeś Ridera ? dużo się od siebie róznią te listewki ?

Takie własnie mam i chyba te na zdjęciach to właśnie te bo bardzo są podobne.

• Upvote 1

Właśnie przez to trzeba przednie listwy przesunąć nieco do przodu, tak żeby były odrobinkę od krawędzi drzwi, bo jak się otworzy tylne to też ociera i odbija przy pełnym otwarciu tylnych :)

Co masz na myśli nieco ? możesz podac konkretną wartość ? Dzięki

Takie własnie mam i chyba te na zdjęciach to właśnie te bo bardzo są podobne.

Te nie Raidera są prostsze z tego co widze i chyba nieco węższe ... Cieżko sie zdecydować na jakieś ...

Co masz na myśli nieco ? możesz podac konkretną wartość ? Dzięki

Te nie Raidera są prostsze z tego co widze i chyba nieco węższe ... Cieżko sie zdecydować na jakieś ...

http://archiwum.allegro.pl/oferta/nissan-qashqai-samochodowe-listwy-boczne-rider-i5418618113.html

Do tych listew dostajesz szczegółową instrukcje jak je zamontować więc nie będziesz miał problemów.

To jest instrukcja do Qashqai +2 ale podobna jest do jedynki.

Listwy boczne.pdf

Edytowane przez Author53

ridery zamówione, swoją drogą mam pare uderzeń (wgnieceń) po drzwiach na wysokości klamek, ktoś z Was się orientuje ile kosztuje naparwa czegoś takiego (jestem ze Szczecina). Ile takie coś może kosztować -  lakier nienaruszony

i pytanie za 10000 punktów listwy nakładać przed czy po woskowaniu ?

Panowie montowalem dzis listwy ridera tak jak zaleca producent ale chyba cos mi nie wyszlo, czy mozna je odkleic? Jak tak to jakim sposobem zeby nie naruszyć lakieru, poprawilbym tą konstrukcję :/98295fa1c59f150be20b75a3f5779a9e.jpg

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez peceq

ridery zamówione, swoją drogą mam pare uderzeń (wgnieceń) po drzwiach na wysokości klamek, ktoś z Was się orientuje ile kosztuje naparwa czegoś takiego (jestem ze Szczecina). Ile takie coś może kosztować -  lakier nienaruszony

i pytanie za 10000 punktów listwy nakładać przed czy po woskowaniu ?

Panowie montowalem dzis listwy ridera tak jak zaleca producent ale chyba cos mi nie wyszlo, czy mozna je odkleic? Jak tak to jakim sposobem zeby nie naruszyć lakieru, poprawilbym tą konstrukcję :/98295fa1c59f150be20b75a3f5779a9e.jpg

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Jak ktoś będzie pytał to powiesz że ten typ tak ma :). Można je odkleić delikatnie podważając np. nożem. Pozostałość taśmy trzeba zmyć benzyną ekstrakcyjną.

Edytowane przez Author53

http://www.kalejdoskopfirm.eu/p/usuwanie-wgniecen-karoserii-bez-lakierowania-szczecin-lewobrzeze

wygooglowane !!! zadzwoń zapytaj -rok temu w Łodzi 1cmX1cm 50-100pln ale to zależy od jak mocno naciągnięta jest blacha itd ...!

Jak na wosk chciałes kleic ???, wosk jest barierą i ma powodować że trudno sie do niego klei BRUD np , więc klej również .

Odklej , ale drugi raz taśma nie będzie juz tak trwale i mocno trzymać , może zastosuj dwustronna taśmę do podklejenia , ale co oryginał to oryginał ,przed klejeniem należy powierzchnie odtłuścić np. alkoholem do przemywania ran , takie waciki nasączone z apteki , benzyna ekstrakcyjna zostawia nalot .

http://www.kalejdoskopfirm.eu/p/usuwanie-wgniecen-karoserii-bez-lakierowania-szczecin-lewobrzeze

wygooglowane !!! zadzwoń zapytaj -rok temu w Łodzi 1cmX1cm 50-100pln ale to zależy od jak mocno naciągnięta jest blacha itd ...!

Jak na wosk chciałes kleic ???, wosk jest barierą i ma powodować że trudno sie do niego klei BRUD np , więc klej również .

Odklej , ale drugi raz taśma nie będzie juz tak trwale i mocno trzymać , może zastosuj dwustronna taśmę do podklejenia , ale co oryginał to oryginał ,przed klejeniem należy powierzchnie odtłuścić np. alkoholem do przemywania ran , takie waciki nasączone z apteki , benzyna ekstrakcyjna zostawia nalot .

Na lakierze ?????  Benzyna usunie wosk a alkohol ........ :drinkchampagne:  W komplecie były nasączone szmatki :) Można dokupić taśmę dwustronną 3M i po sprawie.

No przynajmniej ta którą ja miałem zostawiała delikatny .(Z castoramy) 

Ale Ty pisałeś żeby klej usunąć , a ja że przed klejeniem poprawić powierzchnię alkoholem , Ty dopisałeś jeszcze że w komplecie są szmatki nasaczone, więc na jedno wyszło :)

Ok przekleilem efekt widoczny na zdjeciu, moja porada żeby odkleic listwe proponuje podlozyc cos ale od spodu bo to jest miekki plastik i slady zostaja i robic to na prawde delikatnie bo ryski postaja, myślę ze podczas polerki znikna takze nie ma tragediif9c224e24ad240ebe5209af5b34eebf3.jpg

A czemu przeklejałeś ?

na pierwszym zdjęciu listwy wyglądają na lekko pochylone względem siebie , na drugim prosto , ale uniesione z tyłu o jakiś centymetr do tych plastików na spodzie drzwi ? 

Jeszcze chlapacze ! ? 

PS na drugim zdjęciu auto wygląda biedniej !!! Nie ma wyposażenia w postaci blond samicy :) 

• Upvote 1

Peceq szkoda że tego nie czytałem wcześniej,listwy można łatwo odkleić używając WD40 i żyłki wędkarskiej :D

Sam tak robiłem,szybko i bez rys.WD spryskujesz miejsce przyklejenia listwy ,czekasz kilka minut,powtarzasz,a później podkładasz żyłkę pod listwę i ciągniesz.WD zmiękcza taśmę 3M,a żyłka ją tnie jak masło nie rysując lakieru.Pozostałości można również usunąć WD40

Jacek ale czy moglbym po wd 40 znowu przyklejac? pozostalosci nie bylo zadnych, Efekt jak dla mnie jest i tak dobry, po prostu jeszcze mnie trzyma nianczenie sie jak z dzieckiem po zakupie i kazda ochrona na wage zlota heh

Po WD trzeba odtłuścić białą benzyną(ekstrakcyjną)

A czemu przeklejałeś ?

na pierwszym zdjęciu listwy wyglądają na lekko pochylone względem siebie , na drugim prosto , ale uniesione z tyłu o jakiś centymetr do tych plastików na spodzie drzwi ?

Jeszcze chlapacze ! ?

PS na drugim zdjęciu auto wygląda biedniej !!! Nie ma wyposażenia w postaci blond samicy :)

Tak sa lekko uniesione podobnie jak w instrukcji ridera, chlapaczy nie mam i nie wiem czy zakupie a żone pozdrowie :)

Po WD niestety zostają farfocle na karoserii.Jeżeli Tobie udało się zdjąć listwę bez uszkodzenia taśmy to plus,musiała być jeszcze dobrze nie przyklejona.

Po WD trzeba odtłuścić białą benzyną(ekstrakcyjną)

Nastepbym razem bede wiedzial, brakowalo tego posta na forum hehe

Teraz moge sie brac za woskowanie

Przy każdej rzeczy naklejanej jest napisane żeby nie moczyć i nie narażać na działanie wody do 48h , a jeśli jest niska temp. otoczenia to nawet dłużej .

Takie są zalecenia co do M3 .

Pewnie jak pisze Jacko dobrze jeszcze klej nie przywarł to i udało Ci się , ja mam problem ze stalowym progiem ,bo ciągle zahaczam butem wysiadając i już pewnie nigdy dobrze nie złapie się plastiku .

pewnie przykręcę go na jakieś gustowne śrubki z nierdzewki ?

• Upvote 1