Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Przegrzanie

Gość clooks

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie. W zwiazku z afrykanska pogoda zauwazylem skoki temperatury. Dzis musialem sie opanowac z jazda, bo prawie czerwone pole mnie przywitalo.

Jezdze bardzo agresywnie, co samo w sobie powoduje wzrost temp. Do tego jak wlacze klime to juz jest tragedia.

Wyciete obydwa katy ! Odciety egr, recyrkulatory bla bla.

1. Jak moge 'ulepszyc' uklad chlodzenia ? Prosze o porade

2. Mam zalany uklad najtanszym plynem orlenowskim. Czy warto go spuscic i kupic cos zacniejszego ? Jesli tak to co ? (w granicach rozsadku)

dziekuje pozdrawiam

"Radzę sprawdzić termowyłącznik w chłodnicy i termostat." - jak ?

Tak, mam petrygo. Nie robilem plukania, bo nie wiem czym :)

Dołączam się do pytania jak to sprawidzić??

Zasadniczo termostat zawiesza się najczęsciej w pozycji otwartej, więc raczej silnik długo by sie grzał, gdyby był problem z nim... jak ostro bys nie jezdził, w sprawnym układzie chłodzenia temperatura nie ma prawa podchodzić pod max, powinna sie utrzymywać cały czas w okolicy środka wskaźnika. W pierwszej kolejności zainteresowałbym sie chyba wiatrakiem (włącz klimę na postoju i zobacz czy po przekroczeniu na wskazniku połowy temp. załącza się wiatrak ma chłodnicy), oraz stanem w jakim znajduje się pompa wody...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...