Gość clooks Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Jak w temacie. W zwiazku z afrykanska pogoda zauwazylem skoki temperatury. Dzis musialem sie opanowac z jazda, bo prawie czerwone pole mnie przywitalo. Jezdze bardzo agresywnie, co samo w sobie powoduje wzrost temp. Do tego jak wlacze klime to juz jest tragedia. Wyciete obydwa katy ! Odciety egr, recyrkulatory bla bla. 1. Jak moge 'ulepszyc' uklad chlodzenia ? Prosze o porade 2. Mam zalany uklad najtanszym plynem orlenowskim. Czy warto go spuscic i kupic cos zacniejszego ? Jesli tak to co ? (w granicach rozsadku) dziekuje pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość clooks Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 "Radzę sprawdzić termowyłącznik w chłodnicy i termostat." - jak ? Tak, mam petrygo. Nie robilem plukania, bo nie wiem czym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość p11_2.0i Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 "Radzę sprawdzić termowyłącznik w chłodnicy i termostat." - jak ? Tak, mam petrygo. Nie robilem plukania, bo nie wiem czym Dołączam się do pytania jak to sprawidzić?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość muczaczo Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Zasadniczo termostat zawiesza się najczęsciej w pozycji otwartej, więc raczej silnik długo by sie grzał, gdyby był problem z nim... jak ostro bys nie jezdził, w sprawnym układzie chłodzenia temperatura nie ma prawa podchodzić pod max, powinna sie utrzymywać cały czas w okolicy środka wskaźnika. W pierwszej kolejności zainteresowałbym sie chyba wiatrakiem (włącz klimę na postoju i zobacz czy po przekroczeniu na wskazniku połowy temp. załącza się wiatrak ma chłodnicy), oraz stanem w jakim znajduje się pompa wody... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.