Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Porada

efej1
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, oraz proszę o wyrozumialość jestem nowy ,mam zamiar kupić p11 2.0 lub 1.8 i zalozyć sekwencje czy to jest dobre rozwiązanie,ja myślę że tak.Więc chcialbym poradzić się opinii znawców,co proponujecie i czy jest w okolicach rybnika godny gazownik?

Witam, oraz proszę o wyrozumialość jestem nowy ,mam zamiar kupić p11 2.0 lub 1.8 i zalozyć sekwencje czy to jest dobre rozwiązanie,ja myślę że tak.Więc chcialbym poradzić się opinii znawców,co proponujecie i czy jest w okolicach rybnika godny gazownik?

poszukaj i poczytaj jest tego pełno na forum, a nie czekasz na podanie na tacy, jak poczytasz to coś zaproponuj i wtedy mozna dalej rozmawiać :devil:

poszukaj i poczytaj jest tego pełno na forum, a nie czekasz na podanie na tacy, jak poczytasz to coś zaproponuj i wtedy mozna dalej rozmawiać :devil:

bylem u gazownika ma takie produkty jak AC,KME,CZEKRAM ale zaproponowal miSTAG-300 PLUS +zbiornik w kole + montaz i 3lata gwarancji za 2300zł,oraz czytam dalej ale z reguly gazowniki mają gotowe zestawy,a tu jest dużo o modyfikacjach wiec cieżko się w tym wyznać

bylem u gazownika ma takie produkty jak AC,KME,CZEKRAM ale zaproponowal miSTAG-300 PLUS +zbiornik w kole + montaz i 3lata gwarancji za 2300zł,oraz czytam dalej ale z reguly gazowniki mają gotowe zestawy,a tu jest dużo o modyfikacjach wiec cieżko się w tym wyznać

STAG300 to tylko elektronika, będziesz zadowolony ale ważniejsze są elementy, niech Ci powie co chce zamontować to wtedy pogadamy.

Stag 300 + Zavoli Zeta S + Magic Jety (lepiej Matrix HD544 jak chcesz mieć OK) = Auto będzie jeździło. W tych 2300 to podejrzewam że są Stag 300 + Tomasetto Alaska + Valtek = auto nie będzie jeździło poprawnie.

Pamiętaj, też że ważne są umiejętności gazownika.

Stag 300 + Zavoli Zeta S + Magic Jety (lepiej Matrix HD544 jak chcesz mieć OK) = Auto będzie jeździło. W tych 2300 to podejrzewam że są Stag 300 + Tomasetto Alaska + Valtek = auto nie będzie jeździło poprawnie.

Pamiętaj, też że ważne są umiejętności gazownika.

dobrze prawisz kolego, a później stwierdzenia, że gaz najlepszy do kuchenek

jeździć będzie ale :devil:

STAG300 to tylko elektronika, będziesz zadowolony ale ważniejsze są elementy, niech Ci powie co chce zamontować to wtedy pogadamy.

bylem wczoraj u gazownika polecał mi -stag 3 plus listwa-magic jet wtryski-zavoli lub ztm to wszystko za 2500 zl a drugi gazownik instalacja brc za 2500 lub też brc ale za 2800 z jakimiś wtryskami '" pan evoluszon" jakoś tak zbiornik w kole,a dziś kupiłem p11 2.0 kombi benzyna,więc w następny tydzień prawdopodobnie montaż gazu,więc muszę się zdecydować mam na to 2800zł

bylem wczoraj u gazownika polecał mi -stag 3 plus listwa-magic jet wtryski-zavoli lub ztm to wszystko za 2500 zl a drugi gazownik instalacja brc za 2500 lub też brc ale za 2800 z jakimiś wtryskami '" pan evoluszon" jakoś tak zbiornik w kole,a dziś kupiłem p11 2.0 kombi benzyna,więc w następny tydzień prawdopodobnie montaż gazu,więc muszę się zdecydować mam na to 2800zł

STAG300+, MJ, ZAVOLI ZETA S, N może być za słaby, zbiornik w koło wchodzi 62L jak nie zależy Ci na schowku tylko na odległości na LPG, ja robię 500km bez niczego, a pod klapę koło butli można jeszcze coś włożyć

i będziesz zadowolony

ew dołożyć nadmiar kasy na np matrix a albo pojedyncze hanki

podany setup do tego się odnoszę ;) a jak gaziarz da troszkę poszaleć to i jasne, że wtryski troszkę lepsze by się przydały, bo z tego co podał to jest w kicie montażowym, dlatego napisałem o reduktorze, bo w kitach z MJ jest N

[quot name=DINO' date='17 czerwiec 2010, 20:48' timestamp='1276804093' post='735976]

STAG300+, MJ, ZAVOLI ZETA S, N może być za słaby, zbiornik w koło wchodzi 62L jak nie zależy Ci na schowku tylko na odległości na LPG, ja robię 500km bez niczego, a pod klapę koło butli można jeszcze coś włożyć

i będziesz zadowolony

wnioski ,stag plus,zavolizeta s,ktoś jeszcze wspomniał że mozna dolożyć matrix albo hanki -nie bardzo jeszcze wiem co to takiego,Co z tą ins.BRC nikt o niej nie wspomnial czyżby byla kiepska,do tego gazownika od brc mam 20km. drogi i trzeba dwa dni zostawić fure ,ten od staga 60 km. i zrobi to w jeden dzień cena w obu przypadkach taka sama 2500,podkreslam że obaj są polecani przez forun ,a w następny tydzień mam się umówić ,więc co wybrac aby bylo git

z racji, że ujeżdżam SATAG od 5 lat bezproblemowo, to jestem za nim,

BRC jak dla mnie przereklamowane ale też dobre, tylko komponenty droższe i nic samemu nie zrobisz ;( a ja lubię pogrzebać ;)

hana H2000 to koreańska podróba czy klon Kehina jak piszą na forum to bardzo je zachwalają ja też .... wiele zakładają instalatorzy super dokładne ciche jak dla mnie .. wiec super i dosyć tanie Super alternatywa dla matrixa HS i MJ jeśli chodzi o pojedyncze wtryski ,,, 98 zł za szt z przejściówką na VALTEK

i będziesz zadowolony

decyzja podjęta we wtorek montaż gazu Stagplus,Mj,Zavoli Zeta S,zbiornik w kole,wszystko za 2600,nie będę kombinowal skoro jest sprawdzone. Dziękuję za poradę

decyzja podjęta we wtorek montaż gazu Stagplus,Mj,Zavoli Zeta S,zbiornik w kole,wszystko za 2600,nie będę kombinowal skoro jest sprawdzone. Dziękuję za poradę

jak zamontujesz to cyknij fotkę

pszów?? dobrze widzę?? byłem tam, miesiąc temu ;)

to ty DINO widzę sporo latasz po Polsce ;)

ano, ostatnio 4 dni 5kkm już mi się nie chciało siedzieć w aucie :D

Ja mam p 11 1.8 założony BRC od października przejechane 11 tys tylko leje i bryka śmiga. widzę ze cyn spadły ja lacilem w szczecinie 3 tys na promocji:))

to sie pochwal jak to wygląda ,,

• 1 miesiąc temu...

jak zamontujesz to cyknij fotkę

pszów?? dobrze widzę?? byłem tam, miesiąc temu ;)

fotki są zrobione w aparacie,nie umiem ich tu wkleić abyś zobaczył może na poczte ci wyślę to da radę,a tymczasem opiszę ci co mi włożyli za ins. reduktor zavoli zeta s ,zawor gazowy valtek,wielozawór tomasetto at-02,obudowa wielozaworu stako,przełącznik g/b STAG 300-4+, elek.jednostka ster.STAG 300-4+,wtryskiwacz gazu magic jet są zamontowane pionowo,przewody fagumit. to tyle-oraz to że gazownik stwierdził że przepływomierz jest na wykończeniu i na pewno mam spadek mocy to tyle a teraz mam problemy z obrotami szalejącymi ,więc rozpocznę nowy wątek,pozdrawiam

fotki są zrobione w aparacie,nie umiem ich tu wkleić abyś zobaczył może na poczte ci wyślę to da radę,a tymczasem opiszę ci co mi włożyli za ins. reduktor zavoli zeta s ,zawor gazowy valtek,wielozawór tomasetto at-02,obudowa wielozaworu stako,przełącznik g/b STAG 300-4+, elek.jednostka ster.STAG 300-4+,wtryskiwacz gazu magic jet są zamontowane pionowo,przewody fagumit. to tyle-oraz to że gazownik stwierdził że przepływomierz jest na wykończeniu i na pewno mam spadek mocy to tyle a teraz mam problemy z obrotami szalejącymi ,więc rozpocznę nowy wątek,pozdrawiam

zdjęcia wrzuć na dysk i jak piszesz posta to na dole masz dodaj plik, przeszukujesz i dodajesz i jest gitt,

zestaw fajny, rozwiercił Ci zawór przy butli??, choć w Twoim przypadku może wystarczy, u mnie klęka ciśnienie przy bucie w dywanie ale został mi właśnie do rozwiercenia zawór w butli, bo miedź jest 6mm, a wyjście w butli chyba 3 albo 3,5 w standarcie.

a to latanie obrotów to było wcześniej czy po zamontowaniu dopiero??

zrób scriny z ustawień i map i wklej, miałeś strojenie w trasie??

a odnośnie przepływomierza to wcześniej czułeś spadek mocy ?? przed instalacją gazu?? bo może to nie koniecznie przepływomierz :devil:

zdjęcia wrzuć na dysk i jak piszesz posta to na dole masz dodaj plik, przeszukujesz i dodajesz i jest gitt,

zestaw fajny, rozwiercił Ci zawór przy butli??, choć w Twoim przypadku może wystarczy, u mnie klęka ciśnienie przy bucie w dywanie ale został mi właśnie do rozwiercenia zawór w butli, bo miedź jest 6mm, a wyjście w butli chyba 3 albo 3,5 w standarcie.

a to latanie obrotów to było wcześniej czy po zamontowaniu dopiero??

zrób scriny z ustawień i map i wklej, miałeś strojenie w trasie??

a odnośnie przepływomierza to wcześniej czułeś spadek mocy ?? przed instalacją gazu?? bo może to nie koniecznie przepływomierz :devil:

ok,jutro zajmę się zdięciami, czy rozwiercił tego nie wiem,spadku mocy nie zauważyłem ani przed montażem ani po montażu gazu. jakiś czas po zamontowaniu zaczeły szaleć obroty ,miałem pojechać do niego jak zrobię 1000km. bo niby tak się praktykuje ale było ok więc nie było potrzeby,a teraz to się jeżdzić nie da ,obrroty spadają jak na światłach potrzymam go na biegu i pól sprzęgle,strojenia w trasie nie było .więc taki mój problem ,więc doradż o co mam atakować tego gazownika?