efej1 Opublikowano 10 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 ogólnie to siedzę cały czas pod fonem ze względu na rodzaj pracy, gazownik niech sprawdzi mapy i tyle, zabierz od niego scriny z ustawień i map i oblukamy, jak nie będzie chciał dac to przygotuj telefon i strzel fotkę po spotkaniu z tobą i objaśńieniu mi paru kwesti przez ciebie ,zadzwonilem do tego gazownika i mowilem mu o tych ustawieniach co mam a jak ma byc,stwierdzil ze za dużo siedze na forum ,że oni byli na szkoleniach i wiedza doskonale co i jak,więc musze jechać do nieg i powaznie pogadac ,jak nawiążę z nim kontakt to dam DINO CIEBIE MU DO telefonu i wytłumacz mu ustawienie tego zaworu w butli o ktorym wspominacie z Tofu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 11 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 my z Dino też byliśmy na szkoleniach na ....LPG-forum.pl zarejestruj sie tam i masz kilkunasto stronicowy wątek na temat butli ,,,i fotki mak ma być .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 11 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 po spotkaniu z tobą i objaśńieniu mi paru kwesti przez ciebie ,zadzwonilem do tego gazownika i mowilem mu o tych ustawieniach co mam a jak ma byc,stwierdzil ze za dużo siedze na forum ,że oni byli na szkoleniach i wiedza doskonale co i jak,więc musze jechać do nieg i powaznie pogadac ,jak nawiążę z nim kontakt to dam DINO CIEBIE MU DO telefonu i wytłumacz mu ustawienie tego zaworu w butli o ktorym wspominacie z Tofu heheh, to jak był na szkoleniach to zapytaj Pana gazownika dlaczego podłączając listwę MJ wybrał w ustawieniach valtek i dlaczego po kalibracji masz ciśnienie 1.35 a na reduktorze 1.25 ?? na odwrót może być (jak są duże spadki można się tak podratować) w drugą nie za bardzo, bo nawet silnik robi na wolnych a już musi komp korygować ciśnienie a poza tym na szkoleniu to mogli mu powiedzieć, że zawór ma być od strony siedzeń, a to co On zrobił hmmm no nie chciałem mówić o tym publicznie bbuuhahhahaha no ale jak sam zacząłeś to powiem: BUTLA ZAMONTOWANA DO JAZDY PO RONDZIE HAHAHAH niestety w naszym kraju nie wybierzesz gazu do końca, choć i tak więcej niż do jazdy na wstecznym, tylko nie powinieneś ostro skręcać w lewo szkoda, ze tak mało miałem czasu, bo na następny dzień znowu w trasę 850km i tak przez cały tydzień, ale jak już dasz sobie spokój z Panem od gazu to jak będę jechał w trasę to jeden dzionek postaram sobie zarezerwować i poustawiamy to jak powinno być, a warunki macie gitt cały czas jakaś prosta zapomnieliśmy podpiąć kompa pod OBDII przypomnij następnym razem a i jeszcze jedno, nie daj się wrobić w to, że były zmieniane ustawienia, STAG zachowuje wszelkie dane odnośnie podłączenia, czyli to, że się podpieliśmy będzie widać, ale nie wykonaliśmy żadnych zmian, w tym okienku z "i" będzie tylko, że podpięte ale brak modyfikacji, modylikacja jest o ile pamiętam zaznaczana na zielono a podpięcie na niebiesko. a i jeszcze jedno, jak Pan był na szkoleniach, to zapytaj Pana jak montuje się zawór do reduktora ZAVOLI ZETA S, bo z tego co ja kojarzę i z tego co wyczytałem powinien być przypięty do reduktora a nie na miedzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
efej1 Opublikowano 11 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 ok.zrobie jak radzisz ,w sumie w Rybniku jest najwiecej rond w kraju ha ha ha i to może sie sprawdza bo gazownik tam mieszka ale tak na powsażnie jade do niego w tygodniu i mu to wszystoko powiem ,jak nie poskutkuje to będzie trochę lipa bo jak zaczne zmieniac butle to może sie przypruć do gwarancji ,no ale cóż żeby zyskać trzeba stracić,chyba że jakos sie dogadam ,,lub umówie sie z Tofun i tam podjade zrobic to pod okiem fachowcow, a resztę to poczekam jak znowu będziesz na slasku,aż to w końcu ustawie p.s.a co z tym paskiem klinowym? my z Dino też byliśmy na szkoleniach na ....LPG-forum.pl zarejestruj sie tam i masz kilkunasto stronicowy wątek na temat butli ,,,i fotki mak ma być .. to chyba będzie najlepsz rozwiazanie ,może to wydrukuje i dam mojemu gazownikowi jako lekturę obowiązkową lub dodatkowe darmowe szkolenie p.s.za dwa trzy tygodnie znalazłbys troche czasu,na zmianę mojego ustawienia zaworu itp.wpadlbym na Krakow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 11 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 a jeszcze na koniec, zapytaj się Pana, że jak jeździ na szkolenia to dlaczego nie uważa na zajęciach , bo producent STAG-a pewnie mówi o tym jak się montuje sterownik w samochodzie i dlaczego , czyli, że wtyczką do dołu a nie do góry, bo tak pasuje Panu instalatorowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 18 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 odkopie sprawa tak wyglądała na stagach naszych 200 bo 300 i nowsze maja lepsze wtyczki szczelne ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 18 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 H2O to wredna sprawa, nie dość, że ma ujemną rozszerzalność, to jeszcze jak coś znajdzie, to potrafi płynąć pod górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 18 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 to są chyba hermetyczne wtyczki wiec nie jest tak źle ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
efej1 Opublikowano 21 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 H2O to wredna sprawa, nie dość, że ma ujemną rozszerzalność, to jeszcze jak coś znajdzie, to potrafi płynąć pod górę ty mnie wykonczysz Dino co w takim razie mam dobrze zrobione ? jeszcze mi tego nie zrobil moj super gazownik ,jest chory i nie obsługuje klientow,ale nie bawem , już za tydzien zobaczy co znowu wymyślilem to są chyba hermetyczne wtyczki wiec nie jest tak źle ... więc może już tak zostac? p.s.znajdziesz troche czasu w pazdzierniku? ,moze coś po zmieniamy u mnie ,zawor skoro jest zle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 dołacz do tego spisu ptaszek koło, wyłacz przy pierwszym, bo w nowych softach NIE zmienia się na TAK przy zaznaczeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
efej1 Opublikowano 21 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 dołacz do tego spisu ptaszek koło, wyłacz przy pierwszym, bo w nowych softach NIE zmienia się na TAK przy zaznaczeniu Dino ,proszę jasniej co to za" ptaszek i wylącz przy pierwszym" już mam wszystkie pytania spisane i wożę ze soba i czekam na telefon od mojego fach mana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 pierwsza strona, tam gdzie patrzyliśmy na ustawienia, na samym dole masz napisane wyłącz przy pierwszym i tam trzeba zaznaczyć ptaszka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 ze jak kleknie to zapiszczy i przerzuci na PB ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi