Gość dprezes Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Kupiłem Terrano II z pękniętą lampą, na allegro kupiłem inną za 500 zł po założeniu i około miesiącu pękła znowu. Nie uderzył w nią kamień ani nic takiego. Wyjechałem z domu było ok dotarłem do celu z pękniętą i wpadniętym kawałkiem szkła. Jaka może być tego przyczyna, to raczej nie maska bo wszystko dolega tak jak powinno i nie drga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość terranosaur Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 może za ciasno siedzi i podczas jazdy sa za duże naprężenia i pęka lampa ps, 5 stów ;D , kurde zostanę jeszcze przez jakis czas przy jedynce ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popowe Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 Jak mi wróbel rozbił lampę nie chcąc kupować drogiej helli kupiłem taniutką od golfa II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bigi Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 jezusicku 500.... to juz nie pierwszy taki problem w t2, na rajdy4x4.pl ktos juz mial podobnie ze mu lampa pekala, poszukaj tam nie pamietam czy byl orozwiazanie czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Podobno podchodzi po małych modyfikacjach z Sunny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość terranosaur Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 jak nie macie nic konkretnego do napisania to nie zaśmiecajcie nie przydatnymi informacjami tematu, odsyłanie kogoś to tu to tam i pisanie ze ,,możne było tam a możne tam ale nie pamiętam,, itp to żadna pomoc sami wiecie jak to jest jak czegoś szukacie i musicie przeglądać ze 40 tematów w których nic nie ma poszukajcie, wklejcie tu i git, w końcu mamy rozwijać i rozbudowywać nasza bazę pomocową, terrnową ;D bo gdzie na innych stronach co jest to każdy zobaczyć może ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azm-61 Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 W pełni podzielam zdanie moderatora. W tematach na forum udzielamy konkretnych odpowiedzi na zadane pytania, a na PW sobie rozmawiamy i tak w/g mnie powinno być. Co do zadanego pytania odnośnie lam przednich to odsyłam do starszych tematów. Wystarczy chwilę poszukać i kilka tematów o lampach przednich się znajdzie. Lampy przednie: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/48312-pekajace-lampy-przednie/ http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/46590-reflektor-terrano-ii-sa-zamienniki/ http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/44562-wiatekaa-mianowicie-ich-jasnoae/ http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/45663-poszukuje-lamp-przednich-do- terranoii/ http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/51155-lampy-przednie-terrano-ii-1993/ Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Touareg Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 (edytowane) Witam na forum. Może pomogę w rozwiązaniu problemu pękających szkieł reflektorów. Jakiś czas temu po powrocie z terenu zauważyłem, że prawy reflektor jest zbity. Pewien byłem, że w nic nie uderzyłem i pomyślałem wtedy, że komuś podpadłem i zemścił się na lampie gdy nie widziałem . Kupiłem używany reflektor na Allegro od anglika za 150zł i zapomniałem o problemie na około dwa tygodnie po których to sytuacja się powtórzyła i znowu musiałem zainwestować w kolejną lampę (następne 170zł poszło), ale tym razem przed montażem zacząłem szukać przyczyny uszkodzeń w konstrukcji nadwozia i co się okazało! Przedni pas był skorodowany, oderwał się od nadkola i podstawy chłodnicy (zdj.1). Prawdopodobnie przyczyną korozji był wyciek elektrolitu z akumulatora. Jadąc po wybojach dolna część elementu pasa w którym zamontowany jest reflektor '' bujała się '' i gdy cofała się do tyłu, szkło opierało się o zderzak i było zgniatane. Po wyspawaniu pasa konstrukcja była już sztywna i do czasu gdy zderzakiem zacząłem rozpychać zaspy na drodze (bo przecież Maverick do radę) lampa była cała. Tym razem okazało się, że zaspa podbiła zderzak do góry i znowu zgniótł on klosz lampy. Opuściłem zderzak na śrubach mocujących i zacząłem szukać trzeciej już lampy na Allegro, ale teraz nawet angliki sprzedają po 350-400zł i powiedziałem sobie, że tyle nie dam. Wtedy zacząłem szukać innego rozwiązania i na tym forum wyczytałem, że można dopasować lampy od SUNNY więc udałem się na szrot i kupiłem dwa reflektory od N14 za 80zł. Po dwóch godzinach pracy z fleksą lampy zamontowane. Edytowane 15 Lutego 2011 przez Touareg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość energy259 Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 daj jakieś foto z montażu, jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Touareg Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Postaram się jutro coś wrzucić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Vikson Opublikowano 16 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 Ja miałem kłopot z reflektorem i kupiłem na allegro na śląsku za 90PLN szkło nie oryginalne ale pasujące. Co jest istotne montaż 30PLn i teraz jest rewelacja jak ktoś by chciał to podam adres gościa który tym się zajmuje a jak ktoś szuka dobrych tanich szybiarzy w wawie to również posiadam taki kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 16 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 Vikson dawaj namiar na gościa i nie pytaj czy komu potrzebne bo o rzeczy oczywiste się nie pyta. Może podepnie ktoś opis jak bez destrukcji zdemontować plastikowy zderzak. Wspiera go metalowa rura która też potrafi walić w lampę i można ją skrócić, tak zrobił znajomy ale nie mam teraz z nim kontaktu. Podobno patent z podcięciem rury zderzaka zdaje egzamin ponieważ jest główną przyczyna rozwalania eflektora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Touareg Opublikowano 16 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 Lampy od SUNNY N14, prawą muszę lekko podnieść i będzie dobrze. Dodam, że świecą o wiele lepiej od oryginałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Whitie Opublikowano 16 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 (edytowane) Sorry stary ale ... wolałbym nie jeździć taką rzeźbą.... Doceniam włożona prace, ale wolałbym trochę pozbierać i kupić te oryginalne..... Bez urazy mam nadzieję. Swoja drogą, ciąłeś atrapę chłodnicy? Edytowane 16 Lutego 2011 przez Whitie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 16 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 Z tym providentem trochę przesadziłeś. Idealnie nie jest ale cóż. Możesz jakąś fotę od środka cyknąć jak to poprzerabiałeś? Gdyby nie były troszkę obrócone to dla mnie spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Whitie Opublikowano 16 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 Z tym providentem trochę przesadziłeś. Idealnie nie jest ale cóż. Możesz jakąś fotę od środka cyknąć jak to poprzerabiałeś? Gdyby nie były troszkę obrócone to dla mnie spoko. Zmieniłem troszkę... Ale ciecie atrapy itd to dla mnie przesada.... Przecież można kupić używki. (wiem, że trafiają się rzadko, ale jednak) Jak już tak idziemy to podcięcie i dospawanie maski do kształtu reflektora to cały czas mniej niż dwie oryginalne nowe lampy. Ale to tylko moje skromne zdanie. jak pisałem doceniam inwencje i włożoną pracę! Choć osobiście ni cholery mi się nie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Touareg Opublikowano 16 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 Może część kolegów z forum uzna, że oszpeciłem auto tą przeróbką (niech te zdjęcia będą dla nich przestrogą) Maverick służy mi do pracy i w 90% jeżdżę tylko po lesie więc mało kto go ogląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 16 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 Dla mnie spoko. W terenie lepsze kwiatki się zdarzają. Gratuluję rozsądku i figus dla oszołomów co angole po 4-6 stów wystawiają. JA też się terenówką nie lansuję i progów nie szpachluję bo po co. A terrano mam dla legendarnego silnika i niezawodnej konstrukcji (o skrzyni nie gadamy teraz ) co by w terenie mieć frajdę a nie polerkę mu strzelać jak patyczek przeleci po boczku w lesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Whitie Opublikowano 17 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 (edytowane) Ja również napisałem że doceniam włożoną pracę itd. Ale rzeczywiście trochę oszpeciłeś Z drugiej strony jeśli świeca lepiej jak napisałeś, a używasz go jak używasz to chyba masz lepiej niż miałeś wiec dla mnie luz. Pozdrawiam Maciej Edytowane 17 Lutego 2011 przez Whitie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maricn_micek Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 Podchodzą klosze od: VOLKSWAGEN PASSAT B3 ROK PRODUKCJI 1988-1993. Szkiełka bardzo podobne trzeba przyszlifować i dostajemy to samo co na allegro za 80 pln. Ja niestety kupilem wczesniej oryginal za 400, ale kupie sam klosz i spróbuje dopasować do starej obudowy wtedy napisze dokladniej co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi