Gość hellraiser Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 Witam wszystkich szczęśliwych użytkowników X traili. Zamierzam dołączyć do tego wesołego grona i w związku z tym przechodzę teraz przez okres szukania "okazji". Ostatnio oglądałem jedną taką "okazję" z wymazanym czerwonym silikonem połączeniami na silniku. Moje pytanie: czy to normalne że silnik benzynowy 140 KM z 2004 roku ma w ten sposób uszczelnione połączenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal801 Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 Fabrycznie jest to kolor siwy, natomiast jak coś było robione w aso to będzie kolor czerwony. Kolor czerwony dlatego że pasta uszczelniająca nissanowska ma właśnie kolor czerwony. W silnikach nissana jest bardzo mało uszczelek, większość połączeń uszczelniana jest właśnie na paste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hellraiser Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 Dzięki michal801 za szybką odpowiedź. A może te silniki benzynowe miały jakąś wadę fabryczną, bo natknąłem się też na egzemplarz, z wymienionym silnikiem na gwarancji na nowy przy przebiegu 40tys. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.