Gość Marcin Słoń Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 Witam, serdecznie - proszę o pomoc w określeniu daty produkcji samochodu. W kieleckim komisie jest do kupienia nissan almera 1,5 dci sprowadzony z belgii. Na fakturze zakupu w belgijskim salonie data produkcji widnieje na 2006 r. natomiast szyby i podzespoły są z 2004. Sprzedawca zapewnia że samochód był składany na starszych częściach czy jest mozliwość sprawdzenia po nr VIN. Jeśli ktoś ma taką to bardzo proszę o odpowiedź na forum lub na meila: vip.marcin@poczta.fm VIN: SJNFHAN16U0560636 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kipps Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 Witam, serdecznie - proszę o pomoc w określeniu daty produkcji samochodu. W kieleckim komisie jest do kupienia nissan almera 1,5 dci sprowadzony z belgii. Na fakturze zakupu w belgijskim salonie data produkcji widnieje na 2006 r. natomiast szyby i podzespoły są z 2004. Sprzedawca zapewnia że samochód był składany na starszych częściach czy jest mozliwość sprawdzenia po nr VIN. Jeśli ktoś ma taką to bardzo proszę o odpowiedź na forum lub na meila: vip.marcin@poczta.fm VIN: SJNFHAN16U0560636 Coś mi smierdzi ta historia. Mój nissan jest z kwietnia 2001r. Szyby mam wszystkie oprócz tylnej z 2001, tylna z 2000. Nadmieniam iż samochód nie był bity, znakowanie oryginalne nissana. Ale żeby roczniki cześci obejmowały aż dwa lata to wg. mnie to jakas sciema jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkel. Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 SJNFHAN16U05-60636 NUMER: FTKALEFN16TGAD6E22 PRODUKCJA: 11.2004 BUDA: 5 DOOR HATCH BACK SILNIK: K9K TYPE ENGINE WERSJA: CENTRAL EUROPE SPEC MOC: 60KW SKRZYNIA: 5-SPEED MANUAL TRANS i wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcin Słoń Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Dzieki za opdowiedzi - rozumiem że dane są ze strony http://www.japancars.ru/cat/nissan/index.php czy szczytuje ona prawidłowo cały VIN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Czyli u mnie rok produkcji szyby to będzie ten DOT? Jeśli dobrze rozumiem, to 46 tydzień 1997r? Auto mam z lutego 1998r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DŁUGI.76 Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 VIN: SJNFHAN16U05-60636 Модель: FTKALEFN16TGAD6E22 Название: ALMERA UK MAKE Серия модели: N16E Дата выпуска: 11.2004 BODY: 5 DOOR HATCH BACK ENGINE: K9K TYPE ENGINE AREA: CENTRAL EUROPE SPEC POWER: 60KW GRADE: EP2 TYPE TRANS: 5-SPEED MANUAL TRANS Код региона: EL1 Внешний цвет: KY0 Внутренний цвет: G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkel. Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 (edytowane) Czyli u mnie rok produkcji szyby to będzie ten DOT? Jeśli dobrze rozumiem, to 46 tydzień 1997r? Auto mam z lutego 1998r. Tak. Dzieki za opdowiedzi - rozumiem że dane są ze strony http://www.japancars.ru/cat/nissan/index.php czy szczytuje ona prawidłowo cały VIN No tak, czyta prawidłowo. To auto jest z końca 2004. Gdyby chciał Ci wcisnac, że jest 2005 to bym przymruzył oko, bo to prawie 2005 auto, ale nie 2006 Edytowane 13 Czerwca 2010 przez Majkel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciekmisi Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Nie wiem, czy to dotyczy Twojego przypadku, ale warto zwrócić uwagę przy kupnie, żeby na fakturze od komisu była dobra data produkcji, jeżeli jest to auto pierwszy raz rejestrowane w PL. Kupiłem w polskim komisie Almerę sprowadzoną z Niemiec. Nie wiem, jak to jest w Belgii, ale w niemieckich dowodach jest tylko data pierwszej rejestracji, a nie produkcji. Więc przy rejestracji w Polsce każą jechać na stację diagnostyczną, żeby ustalić datę produkcji (bo musi być w polskim dowodzie). Jeżeli jest inna niż w tej fakturze od polskiego sprzedawcy, to nie zarejestrują i trzeba poprawiać fakturę. Diagnosta sprawdzał datę produkcji po numerze VIN i po dacie na pasach bezpieczeństwa (bo są montowane w autach jako ostatnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcin Słoń Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 We wtorek jadę po auto sprawdzę dokładnie dane co do roku - przegląd ma już zrobiony Otrzymałem właśnie odpowiedź z ASO - A.B.T. AUTONISS Sp. z o.o. Lublin: SAMOCHÓD WYPRODUKOWANY 11.2004 więc wychodzi na to, że 2006r to data pierwszej rejestracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nunu85 Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 (edytowane) kupujący/rejestrujący ma chyba 30 dni na rejestrację a po przekroczeniu terminu jest kara i trzeba się gęsto tłumaczyć. 30 dni na rejestrację czy raczej na opłacenie urzędu skarbowego? Edytowane 14 Czerwca 2010 przez nunu85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcin Słoń Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Dokumenty są już wszystkie gotowe z tego co wiem to sprzedawca wedle życzenia na przeglądzie może załatwić zarówna 2006r produkcji albo po moim tel 2004. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi