Gość Grammatik_2004 Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 Witam Mianowice Panowie mam problem z założeniem przegubu na pastę. 1>Nie mogę odkręcić sworznia dolnego.to już pierwszy problem.Mianowice odkręciłem mocowanie górnego wahacza , dało mi to pewne pole manewru ale dosłownie brakuje mi kilku minimetrów jak wskoczy już na obrąb piasty zahacza się w okolice łożyska od i d*pa co jeszcze mogę odchylić lub odkręcić.. A czy mogę pierw włożyć przegub na piastę a potem dopiero do skrzyni biegów czy tez mogę się gdzieś zachaczyć.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwek105 Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Powinien wejść bez dalszego rozbierania zawieszenia z tym że potrzebna jest pomoc drugiej osoby(naciąganie "kolumny"),u mnie z wysiłkiem ale dało rade (prawa strona). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Tak jak napisał sylwek105 wypiąć z dolnego sworznia i odkręcałem górny wahacz , kolumnę jedna osoba odciąga druga celuje przegubem . Półoś wkładasz do skrzyni a potem celujesz do piasty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwek105 Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Jeżeli jest druga osoba do pomocy wystarczy odkręcić zewnętrzne mocowanie górnego wahacza (odpiąć przewód hamulcowy z zapinki i o ile dobrze pamiętam łącznik stabilzatora i końcówke kierowniczą)troche na hama ale da się wsunąć . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grammatik_2004 Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zatrzymałem sie na sworzniu pomyślałem ze mu nie popuszczę a on się zaparł i zj** cały gwint ale na szczęście wybity..Jutro kupie nowy i zamontuje ale teraz piwoo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Ale przed wymianą wymontuj wahacz szkoda czasu i nerwów męczyć się na aucie z wymianą sworznia . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grammatik_2004 Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 No będzie trzeba chyba odkręcić cały wahacz.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.