radzio2552 Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 Witam,u mnie pojawiło się skrzypienie z prawej strony- prawy wachacz. Powiedzcie czy musze go szybko wymienić czy moge troszkę km na nim jeszcze zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 Witam,u mnie pojawiło się skrzypienie z prawej strony- prawy wachacz. Powiedzcie czy musze go szybko wymienić czy moge troszkę km na nim jeszcze zrobic? zrobiło się zimniej to powinny sie uspokoić , zobacz jakie ma luzy wyczyść posmaruj i już ja smigałem długo jeden to nawet się nie odzywał a jak go wytargałem to dopiero się zdziwiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio2552 Opublikowano 28 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2010 zrobiło się zimniej to powinny sie uspokoić , zobacz jakie ma luzy wyczyść posmaruj i już ja smigałem długo jeden to nawet się nie odzywał a jak go wytargałem to dopiero się zdziwiłem A to dziwne bo zaczął skrzypieć dwa dni temu... (( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAAAD Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Mam pytanko czy wymienic jedna czy dwie strony przy skrzypiacym prwaym wachaczu.Prawy może zagłuszacz lewy. BYm wymienił dwa i spokoj na 40tys km . Co myślicie o tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeorgeGt Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Mam pytanko czy wymienic jedna czy dwie strony przy skrzypiacym prwaym wachaczu.Prawy może zagłuszacz lewy. BYm wymienił dwa i spokoj na 40tys km . Co myślicie o tym? dla Mnie to tak jakbym naprawiał wszystko w aucie, chociaż popsuta tylko połowa wszyscy wiemy jakie drogi mamy i, że prawy wachacz szybciej leci.. jeśli lewy nie wykazuje oznak do wymiany to niech sobie jeździ spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAAAD Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Dzieki. I chyba kolegi posłucham zawsze ponad jedno Jagiełło w kieszeni;) A wiadomo z kasą to lepiej oszczedzac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 ja miałem też jeden wymieniać ale jak robiłem z hamulami to sobie go oglądnąłem cichy był a i tak do wymiany ,,, oglądnij drugiego bo szkoda zwrotnicy i reszty ,,,bo szczał się przenośi na resztę ,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio2552 Opublikowano 20 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 (edytowane) Wracając do tematu,kupiłem nowy górny wachacz -145 pln - wymieniłem i jest oki, teraz zaś walnął alternator.... (( Edytowane 20 Grudnia 2010 przez radzio2552 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bugi Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 (edytowane) Odświeżę temat: Mam taki dylemat: byłem na sprawdzaniu zawieszenia i Pan powiedział że mam do wymiany sworznie górnych wahaczy.. Niestety wystawił jak dla mnie wysoką cene robocizny ;/ i postanowiłem iść do znajomego mechanika.. w sklepie chciałem kupić sworznie górnych wahaczy ale Pan powiedział że nie ma czegoś takiego i kupuje się całe wahacze... jak to jest?? da się wymienić i kupić same sworznie górnych wahaczy czy trzeba całe wahacze? Edytowane 23 Lutego 2011 przez bugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq5lf Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Odświeżę temat: Mam taki dylemat: byłem na sprawdzaniu zawieszenia i Pan powiedział że mam do wymiany sworznie górnych wahaczy.. Niestety wystawił jak dla mnie wysoką cene robocizny ;/ i postanowiłem iść do znajomego mechanika.. w sklepie chciałem kupić sworznie górnych wahaczy ale Pan powiedział że nie ma czegoś takiego i kupuje się całe wahacze... jak to jest?? da się wymienić i kupić same sworznie górnych wahaczy czy trzeba całe wahacze? Kiedyś były take zestawy ale teraz całe wachacze sie wymienia. Polecam wymienić na firmowe i najlepiej nie podrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 BUGI jak masz jeszcze oryginalne wahacze to możesz wymienić same tuleje ale ja polecam wymienić cały wahacz górny na nowy . Polecam firmy Lemforder lub 555 , koszt od 120 do 150 zł za sztukę. Jest różnica między prawym i lewym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mumin66 Opublikowano 11 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2011 Przepraszam, że odkopuję stary temat, ale mam pytano odnośnie tych wahaczy. U mnie występuje skrzypienie na nierównościach - skrzypi jak stare łóżko. Skrzypienie mam już od ponad roku, z tym, że jak jest mokro (deszcz, myjnia) to jest spokój. Wydaje mi się, że to właśnie wina wahaczy górnych. I tu mam pytanie, niedługo muszę zrobić dwie długie podróże, w sumie około 5tys. km. Czy można takim skrzypiącym autem jeździć, czy czymś to grozi? Nie wiem czy zdążę z wymianą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 11 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2011 głośniej radio o dasz radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mumin66 Opublikowano 11 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2011 Skrzypienie jest raczej jak jadę powoli i na parkingach nieutwardzonych, a główne drogi, którymi będę jechał to niemieckie i duńskie autostrady. Dźwięk mi nie przeszkadza, chodzi mi tylko czy taka jazda jest bezpieczna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 11 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2011 spoko, kiedyś tak wróciłem z Hiszpanii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 11 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2011 głośniej radio o dasz radę braciak w golfie tak robi i kiedyś w sunnym b12 robił tak samo i zawsze powtarzał "niezawodny sposób na problemy z zawieszeniem i wydechem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hiszpan0211 Opublikowano 8 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 czy po wymianie gornych wachaczy trzeba koniecznie ustawic zbieznos czy obejdzie sie bez tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 8 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 Po wymianie górnych wahaczy nie trzeba robić zbieżności . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimm Opublikowano 11 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 A u mnie kurcze zawsze zbieżność leci, nigdy łapa lekko nie wchodziła na wahacz i trzeba było trochę siły użyć i poruszać dolnym wahaczem co skutkowało lekką zmianą zbieżności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi