Gość prasny Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Witam, mam problem z siłą nawiewu w Primerze P11 97r 2.0 16V. Słyszałem, że w tym samochodzie nie ma filtru pyłkowego. Jaka więc może być przyczyna? Dziękuję za rady! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Witam, mam problem z siłą nawiewu w Primerze P11 97r 2.0 16V. Słyszałem, że w tym samochodzie nie ma filtru pyłkowego. Jaka więc może być przyczyna? Dziękuję za rady! Pozdrawiam. To źle słyszałeś . P11 ma filtr powietrza i często jest zasyfiony co skutkiem jest słaby nawiew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość prasny Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 A gdzie zlokalizowany jest ów filtr? Przy czym nie mówimy o filtrze powietrza do silnika, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertw Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 A gdzie zlokalizowany jest ów filtr? Przy czym nie mówimy o filtrze powietrza do silnika, prawda? Za schowkiem pasażera, trzeba go zdemontowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Filtr kabinowy w P11 schowany jest za schowkiem pasażera . Trzeba wymontować schowek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość prasny Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Bardzo Ci dziękuję, filtr ten nie był wymieniany od 70000km, więc na pewno jest zapchany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Nie przesadzasz kolego z tym rozdawaniem punktów reputacji. Instrukcja jest na forum ale sobie jej sam poszukaj bo nie zależy mi abyś zaraz przyznał mi punk za taką bzdurę Punkty przyznaje się za pomoc a nie za to że ktoś dał ci odpowiedź PS Najpierw zdemontuj plastikowy narożnik przy progu i wyciągnij uszczelkę drzwi na wysokości schowka , bo inaczej nie wyjmiesz schowka po odkręceniu śrub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary7 Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 A w P11 nie trzeba uszczelki wyciągać. To po pierwsze a po drugie to do nowego filtra będzie dołączona instrukcja jego montażu wraz ze zdjęciami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Filtru filtrona bo tego z alledrogo made by JC czy IC lub coś w tym stylu to zapomnij. Pomijając już ich jakość zwłaszcza tych węglowych co to pieczarami jadą po miesiącu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mar-d1 Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 mam pytanko, zy macie może gdzieś jakiś schemat lub zdjęcia co gdzie odkręcić by niczego nie uszkodzić ???. Sorki że się o to pytam, ale ja mam też ten problem że słaby jest nawiew i to że z lewej strony nawiew na szybe jest 2 razy słabszy od nawiewu z prawej. Czy ktoś wie co może być nie tak ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 poszukaj na forum to znajdziesz ze zdjęciami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi