Gość # 1 Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Witam, Na początku chciałbym się przywitać ze wszystkimi na forum. To mój pierwszy post. Witam serdecznie. Jakiś czas temu kupiłem Nissana Primere P10 SE '95r Sedan, od znajomego z paroma defektami. Wcześniej mi to nie przeszkadzało wiec nie pytałem nie wnikałem nie naprawiałem. Znajomy sprzedając mi swoje Nizmo opowiedział o niedziałającym immobilizerze i braku pilota do otwierania centralnego. Pewnego razu pilot przestał mu działać i pojechał do elektryka. Ci zaczęli coś grzebać pod maską. Wynik był taki ze brak jest pilota, zepsuty immobilizer. Odratowali go na tyle ze można go normalnie odpalać omijając immobilizer. Związku z tą całą historia mam do Was prośby oraz pytania. Czy możliwe jest ponowne odzyskanie otwierania z pilota oraz immobilizera? Widziałem na Allegro zestawy pilotów które samemu można zainstalować pod daną centralkę. Drugie moje pytanie i prośba o wyjaśnienie. Czy związku z zaistniałą sytuacją możliwością było uszkodzenie kontrolki rezerwy paliwa? Dodam ze nie świeci mi się żadna lampka kiedy osiągnę praktycznie stan zerowy. Proszę Was o porady, co powinienem w powyższych przypadkach zrobić? Szukałem na forum ale niestety nie bylo mi dane znaleźć. Z góry dziękuje za pomoc. W załączniku mój Nissan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 witam jak zależy jaki masz immo jak z pilota to dodatkowy sterownik na zasadzie przekaźnika i tam pewnie poprosić zmostkowali kabelki i juz nie mruga ci Check engine ?? ja bym sie tym nie stresował i kupił sobie alarm za 100-200 zł podpiął i masz alarm i otwieranie ... i zmieniłem kolor czerwony sie źle kojarzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość # 1 Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Dzięki za podpowiedź, sprawdzę tą opcję. A co z kontorlką rezerwy, czy Primery mają wogole kontorlkę rezerwy? Aż mi się wierzyć nie chce że nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.