Gość detmon Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 hej jak w temacie, czy ktoś może zna symbol klucza do przepływki boscha w ww silniku? jest to taka gwiazdka z bolcem w środku... z góry wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 kup torxy z miejscem na bolec w castoramie i będzie gitt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość emeryt03 Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Tylko najpierw policz iloramienna jest ta gwiazdka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Tylko najpierw policz iloramienna jest ta gwiazdka! ?? zwykły torx pasuje, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość emeryt03 Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Pasuje, albo nie pasuje. Ja u siebie musiałem wymienić śrubki w nowym przepływomierzu na stare, bo gwiazdki były inne w starym, a inne w nowym. Jedne miały pięć, a drugie sześć ramion i obie bolec w środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Pasuje, albo nie pasuje. Ja u siebie musiałem wymienić śrubki w nowym przepływomierzu na stare, bo gwiazdki były inne w starym, a inne w nowym. Jedne miały pięć, a drugie sześć ramion i obie bolec w środku a to na pewno był torx ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość emeryt03 Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 A czy to na pewno była śrubka?! Nie ważne jaki by nie był klucz ( chociaż był to torx), to musi pasować do śrubki (a raczej wkręta). A śrubkach (czy wkrętach) były dwie różne gwiazdki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Nie ważne jaki by nie był klucz ( chociaż był to torx), A śrubkach (czy wkrętach) były dwie różne gwiazdki! OPIS KOŃCÓWEK po prawej, czyli nie był to TORX nie chcę sie kłócić, tylko nie ma co wprowadzać nikogo w błąd, że może być TORX na 5 a nie 6 wycięć, ja przynajmniej nie spotkałem, a spotkałem za to w renówce 19 pięciokątny łeb od śruby przy zaciskach, ad2. czyli jeden pewnie TORX a drugi z odzysku i sprawa jasna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość emeryt03 Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 (edytowane) Ale Kolega uparty! To jeszcze raz od początku. W autku zamontowana była przepływka, w niej wkręty z gniazdem torx TS ( sześcioramienna gwiazdka z bolcem). Kupiłem w castoramie kluczyk, odkręciłem przepływkę, wyjąłem z pudełeczka nową, ORYGINALNĄ!!! przepływkę BOSCHA i... zonk! Nie mogę wkręcić nowej, bo mój kluczyk nie pasuje. W tej nowej przepływce gniazda miały gwiazdkę pięcioramienną i bolec! Nie wprowadzam nikogo w błąd, tylko informuję, na podstawie tego co mam w garażu. Gdybym umiał, to wkleiłbym zdjęcie, ale nie umiem bo jestem stary zgred. I to by było na tyle! Doczytałem w Wikipedii. Są sześcio- i pięcioramienne torx-y! Teraz to już naprawdę na tyle. Edytowane 14 Czerwca 2010 przez emeryt03 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 heheh uparty teraz to rozumiem, że w nissmo było dobrze a w BOSHU inne śrubki niestety tak się firmy potrafią zabezpieczać przed samodzielnymi montażami i aby tylko w jedynie słusznym serwisie zmieniać no zrobiło się trochę OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość detmon Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 spoko spoko, zwykły zestaw torxów za pare pln dał radę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi