Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Szklany dach

ferrit
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Też mam "szkiełko" na dachu, ale w 2009 nie dało się kupić QQ z relingami bez szklanego dachu. Ten bajer rajcuje głównie mojego 3 letniego wnuczka. Jeśli jeżdzę bez Niego to dach zawsze zasłonięty . Jest dużo ciszej i słońce tak nie operuje i cieplej zimą.Oczywiscie szkło wprowadza atmosferę większej przestronnosci kabiny, pozwala podjeżdzać pod sygnalizatory na bramkach i widać zmianę świateł. Na razie mechanizmy zasłony działają OK., ale każdy mechanizm kiedyś padnie...Ponieważ na dachu zawsze coś mam , a to rowery , a to trumnę z nartami , więc okno jest także okienkem rewizyjnym ...

Jutro dobieram autko, ale w piątek już sie bawiłem ta roletą pod szkiełkiem. Chodzi bez zastrzeżeń. Poza wymienionymi przez Ciebie zaletami szkiełka jest jeszcze jedna. Przydaje sie w okresie wiosenno jesiennym, kiedy to pracujemy w ciągu dnia a braki światła dziennego sa odczuwalne. W tym okresie ważne jest to doświetlenie. Pewnie moja 3 letnia wnusia tez będzie zachwycona :) tym szkiełkiem. Powiedz mi proszę kolego czy po tych kilku latach szkiełko sie porysowało od mycia?

Edytowane przez Author53

• 7 miesięcy temu...

Jutro dobieram autko, ale w piątek już sie bawiłem ta roletą pod szkiełkiem. Chodzi bez zastrzeżeń. Poza wymienionymi przez Ciebie zaletami szkiełka jest jeszcze jedna. Przydaje sie w okresie wiosenno jesiennym, kiedy to pracujemy w ciągu dnia a braki światła dziennego sa odczuwalne. W tym okresie ważne jest to doświetlenie. Pewnie moja 3 letnia wnusia tez będzie zachwycona smile.gif tym szkiełkiem. Powiedz mi proszę kolego czy po tych kilku latach szkiełko sie porysowało od mycia?

po 2,5 użytkowania nie widzę większych rys na szklanym dachu.

Ale:

-nigdy nie był mytyQQ na myjni automatycznej.

-stoi zawsze w ciepłym garażu / no może 15-30 nocy na zewnątrz rocznie /wyjazdy/

Automatyka zasłony działa bez problemów.

J.

• 1 miesiąc temu...
Gość tomaszmoskal

Witam

Mam problem z roletami zasłaniajacymi szklany dach tzn jedna (ostatnia) nie wysuwa sie. Dwie chodza bez problemu a trzecia nie wysuwa sie i w konsekwencji czesc dachu musi byc odsłonieta.

Sprawdzalem w manualu ale nie ma tam szczegółowej metody jak to jest polaczone ze soba.

Czy ktos jest w stanie opisac lub podeslac jakies informacje jak to polaczyc czy zaczepic zeby znow zaczelo dzialac prawidlowo??

(auto juz po gwarancji i taki zonk)