Gość Kanclerz Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Witam wszystkich. Mam Nissana Almere N16 z 2004r i Zauważylem od miesiąca ze przy wciskaniu pedalu sprzegła skrzypi mi. Jakies propozycje zeby to usunąć???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimm Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Oczyścić z brudu i psiknąć na wszystkie ruchome części WD, mi pomogło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sredstvom Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 U mnie też tak skrzypi Podejrzewam gumowy mieszek osłaniający popychacz tłoczka pompy Do nasmarowania najlepszy będzie smar do tłoczków hamulcowych moze rowniez kwiczec w miejscu gdzie jest zaczepiona linka na pedal - mialem tak kiedys w oplu, odrobina smaru rozwiazala sprawe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sredstvom Opublikowano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 W N15 2.0D brak linki, jest sprzęgło hydrauliczne pomogla akcja z tym gumowym czyms? bo mi tez jak na zlosc zaczelo piszczec (wywolalem wilka z lasu czytajac ten watek :-) )... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrolinex Opublikowano 4 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 Panowie odświeżam temat. Ostatnio zauważyłem niepokojące skrzypienie owego pedału w Almerze mojej mamy (N16 1.5,'00). Spryskałem elementy ruchome, ale nie wiem czy to miało sens, bo tam nie ma linki, tylko jest pełna hydraulika. Poziom płynu jest max. Zastanawiam się czy przypadkiem sprzęgło nie szykuje się do wymiany (bierze prawie przy samej górze. Mam jeszcze jedno pytanie: w wysprzęgliku jest wkręcona smarowniczka. Czy tam powinien iść smar, czy coś innego? Może to coś pomorze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.