Gość Tino 1.8 B+G Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 CZY SONDA LAMBDA OD NISSANA ALMERY TINO 1.8 2001 ROK PODEJDZIE OD ZWYKŁEJ ALMERY 1.8 ?? A MOZE OD INNEGO AUTKA?? BARDZO PROSZĘ O ODPOWIEDŹ BO MI WYSKOCZYŁ BŁĄD OBU SOND !! Z GÓRY DZIĘKUJE !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 a kiedy Ci wyskoczył?? widzę, że masz gaz czyli może sonda jest dobra tylko coś innego jest nie tak, wepnij miernik w czarny kabel od sondy i zobacz czy faluje jak tak to jest dobra i trzeba szukać gdzie inndziej, zakres to 0-1V, możesz zmienić kilka sond i i tak mieć checka 2 sonda odpowiada za katalizator czyli chcesz też go wymienić?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tino 1.8 B+G Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 No tak autko z gazem, ale blad juz wyskoczył zanim zalozylem gaz, jak mi sie gosc wpiął w komputer to mi powiedzial ze obie sondy sa do wymiany i wlasnie chce sie dowiedziec czy od np. zwylkej almery podejdą sondy ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 kolego włącz najpierw miernik pod czarny przy sondzie w kolektorze, i zobacz czy faluje od 0-1V jak tak to nie jest to sonda, a jeśli na 100% jesteś pewien, że to sonda to wymień tą przy kolektorze bo ona jest ważna dla ECU i powinna pasować, a drugą sobie podaruj bo ona informuje o zużyciu kata i nie ma wpływu na pracę silnika i spalanie, jest strikte informacyjną tylko. Spróbuj zastosować coś takiego i nie powinno być checka odnośnie 2 sondy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.