Gość terranosaur Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 czy wie ktos z jakiego innego modelu nissana lub innej marki podejdą felgi do terrano ? podobno podchodza z Troopera , Pajero, Hi-luxa ale interesuje mnie tez czy z jakiejs osobowki nissana podejda do terrano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dronx Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 czy wie ktos z jakiego innego modelu nissana lub innej marki podejdą felgi do terrano ? podobno podchodza z Troopera , Pajero, Hi-luxa ale interesuje mnie tez czy z jakiejs osobowki nissana podejda do terrano Witam mam cos takiego moze to Ci w czyms pomoze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bigi Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 rozpiska fajna, warto zachowac ja mam z patrola zdjete aluminiaki 15". Wszystko pasuje, jedyna roznica to ze tych wystajacych kolpaczkow plasticzanych nie wlozysz z tylu bo otwor w feldze jest wiekszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość terranosaur Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 przy okazji , na fotkach jak się mierzy rozstaw śrub i przekrój felgi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość terranosaur Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 UWAGA niektóre felgi mimo ze maja odpowiedni rozstaw śrub i średnice otworu centrującego nie będą pasowały do TERRANO są to np. felgi stalowe od PAJERO (własnie takie kupiłem a tu zonk ;DDDD), tył pasuje natomiast z przodu ocierają jarzma hamulca i trzeba dać dystanse żeby je odstawić trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szybi24 Opublikowano 11 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 UWAGA niektóre felgi mimo ze maja odpowiedni rozstaw śrub i średnice otworu centrującego nie będą pasowały do TERRANO są to np. felgi stalowe od PAJERO (własnie takie kupiłem a tu zonk ;DDDD), tył pasuje natomiast z przodu ocierają jarzma hamulca i trzeba dać dystanse żeby je odstawić trochę masz może kolego schemat takich dystansów jak je zrobić samemu do terrano II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtus Opublikowano 14 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Trzeba jeszcze pamiętać o ET felg. Co do dystanów - albo kupić gotowe z papierem albo sobie darować, cena jednej odpowiedniej śruby, coś koło 20 zł, 120 zł na koło. Da się taniej, tylko koło może odlecieć. Za cenę dystansów, kupi się inne felgi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szybi24 Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Trzeba jeszcze pamiętać o ET felg. Co do dystanów - albo kupić gotowe z papierem albo sobie darować, cena jednej odpowiedniej śruby, coś koło 20 zł, 120 zł na koło. Da się taniej, tylko koło może odlecieć. Za cenę dystansów, kupi się inne felgi. no to fakt. chciałem założuć dystanse zby był trochę szerszy myślałem o 4cm co ty na to czy to wogóle jest sens czy sobie darwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 UWAGA niektóre felgi mimo ze maja odpowiedni rozstaw śrub i średnice otworu centrującego nie będą pasowały do TERRANO są to np. felgi stalowe od PAJERO (własnie takie kupiłem a tu zonk ;DDDD), tył pasuje natomiast z przodu ocierają jarzma hamulca i trzeba dać dystanse żeby je odstawić trochę ups, popełniłem ten sam błąd : również koła od Pajero , założyłem jedno przednie i...(soczysta wiązanka), czy znalazłeś inne rozwiązanie oprócz tego :http://moto.allegro.pl/dystans-patrol-terrano-pajero-campo-6x139-7-i1887008613.html , czy ktoś próbował zakładać dystanse TYLKO na przednią oś( wiem, że wygląda to ...... ale koszty o połowę mniejsze), a tak w ogóle to ciekawe, jaki wpływ mają dystanse na geometrię i zużywanie łożysk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość terranosaur Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 ja dałem po dwie podkładki zwykłe okrągłe grubości ok 1mm jedna na każdą szpilę , ale oryginalne szpilki są bardzo krótkie koła w sumie trzymają się na pici kłak, to rozwiązanie z oferty jest super i gdybym miał w troszkę lepszym stanie ogólnym auto napewno by nie kombinował i kupił oryginalne dystanse. ale jest też drugie rozwiązanie wymienić szpilki na dłuższe i kupić dystanse bez tych dodatkowych szpilek ale w sumie nie wiem czy to sie kalkuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 no tak , szpilki mają po 2cm , więc coś takiego:http://moto.allegro.pl/dystanse-nissan-toyota-mitsubishi-opel-6x139-7-i1894863445.html lub takiego:http://moto.allegro.pl/dystans-4x4-nissan-opel-isuzu-toyota-6x139-7x5mm-i1851666791.html też nie bardzo podchodzi; wpadłem na ten sam pomysł z podkładkami 2x1mm osobno na każdą szpilkę, założyłem, ale za bramę nie odważyłem się wyjechać chociaż na co dzień jeżdżę na alu. , a one mają zbliżoną grubość "ciała" jak ta kombinacja stalówek z podkładkami; z tych dystansów z poprz. postu wyleczyła mnie główna księgowa rodziny , przynajmniej na razie; stanęło na tym, że przekładam pojutrze te oponyhttp://allegro.pl/komplet-kol-pajero-patrol-inne-225-75-15-polecam-i1876438758.html na moje alusy a felgi "do żyda" albo kiedyś tam do piaskowania, farby i założę odwrotnie z dystansami 5 lub 6mm po wymianie szpilek ; no cóż mogłem kupić te:http://allegro.pl/nissan-patrol-31cali-zimowe-m-s-i1881234789.html i pewnie wszystko by pasowało ale wydały mi się za duże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kraqsek Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Witam. Zadam pytanie tutaj. Jakie jest ET oryginalnych felg do terrano 15'' ? Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość terranosaur Opublikowano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 wg tego grafiku ET12 , 13 lub 25 http://www.rozmiaryfelg.pl/nissan.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudi4all Opublikowano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 a czy występują może felgi o ujemnym parametrze ET (tzn. z większym odsadzeniem od punktu mocowania koła śrubami w stronę zewnętrzną auta)??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość terranosaur Opublikowano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 ta , jak je odwrotnie założysz ps. powaga, tak czesto sie robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudi4all Opublikowano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 a nie wpłynie to na trwałość felg i/lub/bądź na szpilki koła??? Bo jeśli nic no to... "YODA" Uratowałeś mi tyłek i nie będę musiał w przyszłości felg wymieniać tylko je obrócę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 1.szpilki mogą być za krótkie... 2.felgi od wewnątrz nie mają (chyba) gniazd na nakrętki , więc jeżeli otwór centr. będzie większy to będzie biło i pozrywasz szpilki... 3....łożyska...? gdybyś ,mimo wszystko, coś wykombinował daj znać bo też to planowałem, a na razie stoją 4 szt. od Pajero i czekają na klienta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ara502 Opublikowano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 (edytowane) Dzieki za szybką odpowiedz. Właśnie robię przymiarkę do zmiany felg i opon bo sporo ciekawych cen na opony jest. Witam Czym będzie różniła się felga z 7jx15 od 15x8 konkretnie chodzi mi czy ta felga nadaje się do opony 235/75 r15 http://allegro.pl/fe...1985415129.html Edytowane 7 Stycznia 2012 przez ara502 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość terranosaur Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 8J będzie miała wyższy rant felgi (profil), w terenówkach zapewnia lepsze trzymanie opony i wyższy tym lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriand0088 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 a czy felgi o ET 20 beda pasowac do Terrano II 2000r. ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 20 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Wczoraj zmiana opon na "tropikalne" i kolejna nakrętka ukręcona. Ależ one bidne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 20 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 czas pomyśleć nad wymianą Piotrze coś ok. 13 zł/szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 20 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Ale to nie szpile tylko nakrętki gwint zostawiają w Lansie. W króciaku natomiast szpilki były do wymiany ale to stare dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 20 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 ale wymienia się całość ... przerabiałem temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 20 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Dlaczego? Przeciągnięty gwint szpilki jest winowajcą defektowania nakrętek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi