Gość # 1 Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Witam, Czy ktoś mi może powiedzieć czy Primery z roku 95 miały lampkę ostrzegająca o rezerwie. U mnie nic takiego się nie pali. Co jest nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 kiedyś miałem p10 z 93r. i chyba nie było lampki rezerwy ale nie dam sobie za to nic obciąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość # 1 Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 kiedyś miałem p10 z 93r. i chyba nie było lampki rezerwy ale nie dam sobie za to nic obciąć dzięki za odpowiedz, ale trudno mi uwierzyć ze auto z tego roku nie ma tak prozaicznej rzeczy. wszystkie szyby w prądzie szyberdach tez lusterka a kontrolki brak....niedorzeczne. będę dalej drążył ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość impaller Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 U mnie w p10 '91 jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość # 1 Opublikowano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 U mnie w p10 '91 jest co mogę zrobić żeby swoja odkryć? co powinienem zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 28 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 co mogę zrobić żeby swoja odkryć? co powinienem zrobić? wymontuj pływak i zobacz jak reaguje wskaźnik jak kontrolka się nie zaświeci to wtedy zegary trzeba zdjąć i zobaczyć czy żaróweczka jest dobra i czy w ogóle jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marler Opublikowano 28 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 u mnie w p10 '94 jest - tuż obok wskaźnika poziomu paliwa- nawet gdyby sie nie swieciła to i tak widziałbyś jej symbol, wiec jesli nie mozesz swojej zlokalizowac to faktycznie dziwne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xxxrudybalon91xxx Opublikowano 28 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 u mnie w p10 z 96r jest takowa kontrolka ale tez cos jest z nia nie tak bo tez mi nie swieci ostatnio wymienialem tam zarowke ale to dalej nie pomoglo:/ ale jest jeden plus judasz przynajmniej nie denerwuje czlowieka xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wojtas91 Opublikowano 2 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 U mnie tez takowa kontrolka jest i widac ja czy sie swieci czy nie. Tylko ostatnio cos szaleje bo zapala sie dopiero jak np. zaciagne reczny, przelacze na dlugie swiatla Moze wie ktos o co moze chodzic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAAAD Opublikowano 2 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 Ze światłami jak tak jest to przeważnie jest jakieś zwarcie . Ale w liczniku trudno powiedziec ,może jakieś ścieżki przerwane. Ale nie znam się na tym może ktoś miał taki przypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PBR100 Opublikowano 2 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 Ze światłami jak tak jest to przeważnie jest jakieś zwarcie . Ale w liczniku trudno powiedziec ,może jakieś ścieżki przerwane. Ale nie znam się na tym może ktoś miał taki przypadek. Kontrolka jest napewno (ale może być jakiś odosobniony przypadek) widziałem bardzo dużo liczników, pracowałem w komisie z używanymi częściami do japończyków i każda miała w lewym dolnym rogu (P10)kontrolkę. Jedne są z białymi emblematami a inne widać emblematy dopiero jak się zaświecą. Poza tym więkrzość z nich ma właśnie problemy z działaniem tej kontrolki a i wskaźnika poziomu paliwa (taka przypadłość) Myślę że problem leży tylko przy liczniku proponuję wypiąć kostki przeczyścić zbadać ścieżki żaróweczkę, ale Łatwiejszy dostęp jest do pływaka więc może w najpierw tam żeby mieć pewność. Co do rozbiórki licznika to problem jest z linką (rozpięcie)ale jest to na forum jak go rozebrać, Świetnie opisane, sam z tego korzystałem i po kolei robiąc okazuje się proste. Powodzenia i daj znać jak poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 2 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 no to się dołączę owszem kontrolki tz symbole w tych nowszych widać jak się odpali kontrola tak to wszystko czarne ładne ,,, co do kontrolki to nie wiem kiedy ona się zapala bo w sumie raz mi się zdarzyło dojechać tak prawie do 2mm do ostatniej kreski i nie wiem czy ona się odpala dopiero niżej ,,, myślę że targanie pływaka jest bez sensu wydaje mi się że wystarczy konkretny przechył i mało paliwa i powinno ją odpalić a kabelek mógł zaśniedzieć jak nie używany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAAAD Opublikowano 2 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 Mi w p11 raz tylko sie zapaliła kontrolka rezerwy.Czasami miałem na czerwonym polu a kontrolka sie nie pali.Nie wiem do jakie stopnia musi opasć wskazówka.A p10 ma pewnie podobnie a czy raz działa a raz może nie. Wiem że na dieslu lepiej nie dopuszczać do rezerwy bo te wszystkie najgorsze smieci zaciaga silnik.A jak zupy zabraknie to chyba diesel ciężko zaciaga paliwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marler Opublikowano 2 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 #1- nie wiem czy zegary z p10 SE czymś się różnia od tych z wersji SLX- dla ścisłości zapodaj może foto zegarów, jeśli to nie kłopot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 2 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 starsze mają białe emblematy na kontrolkach widać co od czego w nowszych wszystko czarne mmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi