Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K11] - podświetlenie deski rozdzielczej

Gość Piotrek83_wawa

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Piotrek83_wawa

Witam

Chciałbym teraz zabrać się za zmianę podświetlenia deski rozdzielczej + zegarów - np. na czerwono lub niebiesko.

Jak się do tego zabrać? Dużo zamieszania wymaga taka operacja?

Wiem że kolega Walti ma coś do powiedzenia w tej kwestii :)

Gdzieś widziałem także Micrę z wrzuconymi zapewne diodami pod konsolę centralną, po zmierzchu panel sterowania nawiewami, zapalniczka, okolice popielniczki podświetlone były na niebiesko - fajna sprawa. Czy ktoś z Was próbował czegoś takiego?

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

próbowałem już z diodami - wróciłem do zwykłych żarówek - diody strasznie męczą oczy w nocy i wskazówki są mniej widoczne dlatego wróciłem do tego co było i dla mnie jest ładniej (próbowałem różne kolory) - wiecej światła w desce nie dawałem ale jak chcesz podłączyć coś więcej możesz wpiąć się w przewody którejś żarówki lub gniazdo zapalniczki - ja tak wpiąłem termometr - roboty z tym nie ma dużo - zależy jak bardzo chcesz zmieniać - ale jeśli chodzi o zegary i pokrętła to tylko kilka śrubek

• 4 miesiące temu...

Witam

Chciałbym teraz zabrać się za zmianę podświetlenia deski rozdzielczej + zegarów - np. na czerwono lub niebiesko.

Jak się do tego zabrać? Dużo zamieszania wymaga taka operacja?

Wiem że kolega Walti ma coś do powiedzenia w tej kwestii :)

Gdzieś widziałem także Micrę z wrzuconymi zapewne diodami pod konsolę centralną, po zmierzchu panel sterowania nawiewami, zapalniczka, okolice popielniczki podświetlone były na niebiesko - fajna sprawa. Czy ktoś z Was próbował czegoś takiego?

Pozdrawiam

Kolego ja mialem u siebie w kazdym nadmuchu diode niebieska podswietlenie schowka na niebiesko (teraz mam na bialo) podswietlenie na nogi na niebiesko sufit na niebeiesko bagaznik na bialo pokretla na zimny bialy mam:) zajelo mi moze jakies 2-3 h cala robota;> a teraz dodalem jeszcze niebieskie podswietlenie deski rozfdzielczej razem z zegarkiem:)

• 2 tygodnie później...

Witam kolego Piotrek83_wawa!

Sorry, ale dawno nie odwiedzałem forum.....

Owszem, wymieniłem sobie żaróweczki na diody niebieskie SMD (plus dorobiłem w tym samym kolorze oświetlenie schowka).

Pisałem już gdzieś o tym na forum jak to robić.

Co do innej wypowiedzi: może i wskazówki słabiej widać, ale nie zgadzam się z opinią że LEDy męczą oczy !

Mi w każdym razie pasuje takie rozwiązanie i jestem z niego zadowolony.

Pozdrawiam walti.

• 1 rok później...
Gość przemek2_90

Witam, posiadam micre k11 1995r, i wracając do tematu podświetlenia deski rozdzielczej, to jakie to są żarówki? jakaś nazwa dokladna modelu tych żarówek?? Bo diody SMD ale czy zapewne różne są modele, prosiłbym o dokladny model tych żarówek, z góry dzięki, Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...