JACKO29 Opublikowano 14 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 (edytowane) Wrócę do tematu. Po podróży do Wawy zauważyłem że w Qq bardzo słychać opony i drogę.Różnice w jakości asfaltu można było z zamkniętymi oczami poznać ,na słuch.Jako ,że z wyciszania Note zostało mi mat bitumicznych i pianki,a miałem dzisiaj i czas i pogodę ku temu rozebrałem tył,bagażnik.łatwiej to poszło niż z Note,po prostu prostsza metoda montażu była.Po zdjęciu boczków już wiedziałem dla czego tak słychać.Poza jakimś rzadkim filcem na boczkach ,nadkola i blachy w bagażniku gołe,jak święty Turecki Na wyklejenie bagażnika i nadkoli(od wewnątrz! oczywiście) poszło mi 11 płyt wymiaru 250x500mm i około 2m pianki -gumy butylowej gr 3mm.Pianki brakło mi tylko na widoczną część bagażnika,podłużnice i wnęka na koło. Idąc dalej tym tropem odkryłem ,że i z przodu N.położył lagę...Nadkola z przodu od środka,patrząc po otwarciu klapy silnika są zupełnie puste!Nic,nul,zero!Widać przednią część drzwi.Nic nie mi nie pozostaje tylko dalej się pobawić również z przodem. Tył po jeździe próbnej wyraźnie się wyciszył.Praca ta zajęła mi 4.5h. Edytowane 14 Marca 2014 przez JACKO29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perinoid Opublikowano 14 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 @JACKO29: można by jakieś fotki poprosić? Korci mnie, żeby zrobić to co ty, ale umiejętności do samochodów raczej kiepskie. Tym nie mniej, wkleić coś, jeśli wymaga to operowania raczej nożyczkami i miarką, powinienem dać radę. Przydałoby się jakieś zdjęcie poglądowe do podbudowania wiary w powodzenie przedsięwzięcia ;-) Wytaptalkowane na notatniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 14 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Właśnie...nie robiłem zdjęć Przy najbliższej okazji jak będe dalej coś robił,to poświęcę trochę czasu i rozbiorę do pstryczka poglądowego,obiecuję Aha!Samymi nożyczkami i miarką niewiele zdziałasz,potrzebna jest jeszcze opalarka lub dobra mocna suszarka do ogrzania płyt. Lepiej się układają i kleją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 15 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Jacek bój się Boga ! Nowiutkie auto, lakier na mim jeszcze dobrze nie wysechł a Ty już coś przerabiasz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 15 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Tego nie widać...a słychać Yyyy raczej nie słychać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Po lekturze tematu nabrałem ochoty na "ciszę" i .... jako że doskwierał mi dźwięk silnika powyżej 130km/h postanowiłem powalczyć . Qq nie posiada wygłuszenia maski (1.6pb) to właśnie tam chciałem eksperymentować i kupiłem 1X1m piankę klejącą 1cm gr. z folią aluminiową zbrojoną w rąby włóknem szklanym . Wykleiłem pod maską miejsce gdzie diesle mają matę filcową i ....nastała cisza . Z efektu jestem zadowolony , kupię jeszcze dwie maty i wykleję tył . Do odtłuszczania użyłem spray do odtłuszczania tarcz hamulcowych , klej trzyma jak szalony , raz przyłożony materiał przy próbie przesunięcia rozrywa sie i pracować należy jak saper. Nie wymaga podgrzewania ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Fergul11 Mój z 2011r ma matę pod maską a Twój też jest po FL i nie miał jej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zakiełkowała mi taka myśl ,że poprzednik może zdjął matę ,bo jakieś zwierzątko ją pogryzło , a do sprzedaży wiszące strzępy źle się prezentują ? Mam sporo rudej sierści na matach głuszących na grodzi ...ale pewności nie mam czy oryginalnie mata była , gdzieś tu wyczytałem że podobno do PB nie dawali ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Podejrzenia Twoje chyba są słuszne bo i u mnie jakieś tam gryzonie podniszczyły mi na szczęście skromnie wygłuszenie grodzi , którą taśmą jakoś połatałem. Na pewno lepiej jak miałyby "ucztować" w instalacji elektrycznej Mój Qq też na Pb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lasiat Opublikowano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Panowie, mam taki problem. Podczas jazdy słychać szum kół jak się jedzie po mokrym tak jakby drzwi tylne prawe nie były domknięte. Da radę to jakoś wytłumić? Możliwe to jest, że uszczelki się wygniotły i stąd taki efekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 59 minut temu, Lasiat napisał: Panowie, mam taki problem. Podczas jazdy słychać szum kół jak się jedzie po mokrym tak jakby drzwi tylne prawe nie były domknięte. Da radę to jakoś wytłumić? Możliwe to jest, że uszczelki się wygniotły i stąd taki efekt? Zamontuj nadkola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lasiat Opublikowano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Są jakieś dedykowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 1 godzinę temu, Lasiat napisał: Są jakieś dedykowane? Tu znajdziesz odpowiedź i namiar na sklep 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lasiat Opublikowano 9 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 Oooo rzeczywiście są. Złożyłem zamówienie i po potwierdzeniu ze strony sklepu będzie można zapłacić za towar oraz oczekiwać paczki. Dzięki wielkie za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 18 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 W dniu 9.12.2018 o 14:00, Lasiat napisał: Złożyłem zamówienie i po potwierdzeniu ze strony sklepu będzie można zapłacić za towar oraz oczekiwać paczki. I jak kolego, otrzymałeś już nadkola? Ciekaw jestem Twojej opinii i wrażeń z montażu. Ja mogę powiedzieć, że nadkola dużo dały. Nie słychać zupełnie uderzeń kamyczków, co wcześniej było bardzo słyszalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lasiat Opublikowano 23 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 W dniu 18.12.2018 o 10:32, cezzar1 napisał: I jak kolego, otrzymałeś już nadkola? Ciekaw jestem Twojej opinii i wrażeń z montażu. Ja mogę powiedzieć, że nadkola dużo dały. Nie słychać zupełnie uderzeń kamyczków, co wcześniej było bardzo słyszalne. Jeszcze nie otrzymałem nadkoli. Rosjanin z którym rozmawiałem nie bardzo zrozumiał mnie, gdyż wysyłkę chciałem za pobraniem. Dopiero w ten poniedziałek wyślę (24.12.2018)... A tak przynajmniej powiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lasiat Opublikowano 1 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2019 Nadkola dotarły tuż po świętach. Zamontowałem podczas "wolnych" dni. Byłem w szoku ile ziemi woziłem w okolicach kół. Po założeniu nadkoli chyba rzeczywiście wygłuszyło dokuczliwy szum. Dziękuję za razy i pozdrawiam. p. s. Szczęśliwego nowego roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszwi Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Czy ktoś ma zdjęcie dachu od spodu?Planuje wyciszyć sufit, ale chce się do tego przygotować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi