Gość speedboat Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Dzień dobry Szukam pomocy w sprawie doboru głośników do almery 2.2di , chodzi mi o te w przednich drzwiach . Chciałbym zamówić przez net bo w warsztacie car audio na miejscu są sporo droższe. Myślałem o takich : http://www.allegro.pl/item1071737635_hertz_dcx_165_wysylka_gratis_sklep_krakow.html za 179 zł albo takie http://www.audiosklep.pl/helix-db-62-1---wysylka-gratis----p-2356.html za 230 zł systemowe tylko nie jestem pewny czy na 100% pasują do drzwi w 2.2 di Czy ktoś obeznany w temacie może potwierdzić że te głośniki pasują do tego auta i że są dobrym wyborem biorąc pod uwagę że nie będzie wzmacniacza tylko samo radio (jakiś jvc z usb za 320 zł). Głośniki muszę zamówić jutro więc będę wdzięczny za szybką odpowiedź albo jakieś sprawdzone propozycje w podobnej cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theant Opublikowano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 Jak bezpośrednio pod radio to Helix'y, ale jak planujesz zakup wzmacniacza który by zasilał te głośniki to Hertz'e ale nie DCX tylko DSK. Wymiarowo pasują oba, ale bez dystansów ich nie zamontujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krzyś89 Opublikowano 12 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Witam wszystkich Odświeżam troche temat. Planuję wymianę przednich głośników w Almerze n16 i prosił bym o radę Interesują mnie głośniki dwudrożne odseparowane bo te które są standardowo w drzwiach działają mi na nerwy. Znalazłem coś takiego: http://www.alpine.com.pl/p/Products/custom-fit-speakers39/sxe-1750s Co sądzicie? Nie planuje żadnego wzamcniacza (przynajmniej na razie). W samochodzie mam zamontowane radio sony 4x45W. Kwota jaką chciałbym przeznaczyć to ok 150 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domino987 Opublikowano 12 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Alpine robi dobre radia natomiast głośniki (te tańsze) im nie wychodzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krzyś89 Opublikowano 13 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 To co byś polecił? chodzi mi o przyjemny dla ucha dżwięk nie żadne tam audiofilskie zestawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechalm Opublikowano 13 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 ciezko bedzie w tak malej kwocie poszukac czegos odseparowanego, w miare dobrze grajacego. Takimi budzetowymi zestawami sa Powerbass l6c i Helix Blue b62 c. Kosztuja ok 250 zl, graja przyjemnie(pod samym radiem lepiej Helix, ale powerbass bedzie mial bardziej miekki basik. do 150 zl moze warto poszukac tylko czegos w drzwi a tweetery zostaw oryginalne?? pod nowe glosniki przydaloby sie wygluszyc drzwi zeby byl efekt i zalozyc pierscien mdf pod glosnik. a samo wygluszenie daje swietny efekt, naprawde Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.