marteek Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Witam Mam taki problem z zapalniczką cały czas przepala mi się bezpiecznik np. po podłączeniu nawigacji, ostatnio po wymianie i podłączeniu nawigacji przejechałem około 100 km i znowu przepalił mi się bezpiecznik co to możne być i jak to naprawić. Kupiłem nową zapalniczkę taką uniwersalną ale w N15 zapalniczkę podłącza się za pomocą takich płaskich wyjść z obudowy do kostki i nie wiem jak to podłączyć? Będę wdzięczny za podpowiedz co może być przyczyną przepalania się bezpiecznika i ewentualnie jak podłączyć nową zapalniczkę może kupić nową z płaskimi wyjściami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bort Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Sprawdzałeś czy to nie wina ładowarki do nawigacji? Napotkałem ostatnio podobny problem i jak się okazało padła ładowarka (a nie zapalniczka). Do testów radzę używać mniejszych bezpieczniczków - ja próbując rozwiązać problem zakupiłem komplet bezpieczników (koszt ok. 10PLN) po czym zanim się połapałem, że to ładowarka to musiałem już kupić drugi komplet, ponieważ zużyłem wszystkie 15A z nowego kompletu (a nie chciałem zostawiać innych niż zalecanych na tabliczce). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marteek Opublikowano 19 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 Sprawa się rozwiązała i była banalna po wyjęciu zapalniczki dogiąłem bardziej do środka dwie blaszki najprawdopodobniej były za bardzo wygięte na zewnątrz przez co gniazdo zapalniczki było za luźnie nie trzymało wtyczki , teraz wszystko jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.