Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Zapalniczka w N15

marteek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam taki problem z zapalniczką cały czas przepala mi się bezpiecznik np. po podłączeniu nawigacji, ostatnio po wymianie i podłączeniu nawigacji przejechałem około 100 km i znowu przepalił mi się bezpiecznik co to możne być i jak to naprawić.

Kupiłem nową zapalniczkę taką uniwersalną ale w N15 zapalniczkę podłącza się za pomocą takich płaskich wyjść z obudowy do kostki i nie wiem jak to podłączyć?

Będę wdzięczny za podpowiedz co może być przyczyną przepalania się bezpiecznika i ewentualnie jak podłączyć nową zapalniczkę może kupić nową z płaskimi wyjściami?

Sprawdzałeś czy to nie wina ładowarki do nawigacji? Napotkałem ostatnio podobny problem i jak się okazało padła ładowarka (a nie zapalniczka). Do testów radzę używać mniejszych bezpieczniczków - ja próbując rozwiązać problem zakupiłem komplet bezpieczników (koszt ok. 10PLN) po czym zanim się połapałem, że to ładowarka to musiałem już kupić drugi komplet, ponieważ zużyłem wszystkie 15A z nowego kompletu (a nie chciałem zostawiać innych niż zalecanych na tabliczce).

Sprawa się rozwiązała i była banalna po wyjęciu zapalniczki dogiąłem bardziej do środka dwie blaszki najprawdopodobniej były za bardzo wygięte na zewnątrz przez co gniazdo zapalniczki było za luźnie nie trzymało wtyczki , teraz wszystko jest ok.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...