Gość MarioemP10 Opublikowano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 Mam takie maty które wyciągałem z foteli Primerki P12 i chciałbym sobie w swojej P10 podłączyć tylko nie bardzo wiem jak i nie mam pomysłu,jak ktoś robił takie zabiegi proszę o jakieś sugestie!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 sprawa raczej prosta na maty dajesz 12V przez przekaźnik i trzeba włożyć jakiś przełącznik i tyle, przekaźnik zabezpieczy układ i poda większy prąd a przełącznik będzie działał bez obciążenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarioemP10 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 Właśnie tak mi chodziło po głowie tylko jakiego przekaźnika użyć?????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 Właśnie tak mi chodziło po głowie tylko jakiego przekaźnika użyć?????????? zwykły na 12V kupisz w kązdym sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarioemP10 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 Wielkie dzięki! Spróbuję coś pogrzebać i zobaczę jak mi wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 Wielkie dzięki! Spróbuję coś pogrzebać i zobaczę jak mi wyjdzie. spoko dasz radę, na początek podłącz sobie nie wkładając mat do foteli i zobacz jak będzie śmigać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 przekażnik zwykły do świateł 12 zł w sklepie 4 w allegro info opis 30 gruby prąd z aku podpinasz 87 i 87 siedzenia grzałka 86 - prąd możesz zmostkować z 30 prąd na cewkę 85 sygnał masowy z przełącznika i jakiś bezpiecznik daj... a pytanie czy te maty po nagrzaniu sie wyłączają czy przypadkiem nie miały jakiegoś czasowego zasilania // Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 a pytanie czy te maty po nagrzaniu sie wyłączają czy przypadkiem nie miały jakiegoś czasowego zasilania // może raczej jakiś termistor, który pilnuje temp. a jak nie ma to może warto pomyśleć o założeniu aby się nie grzały nontop, bo oryginalnie w aucie może być to rozwiązane inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarioemP10 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 (edytowane) Już obmyśliłem plan! podłącze wszystko nie wsadzając do siedzeń łącznie z włącznikiem i przekaźnikiem i na sucho zobaczę jak to będzie.Dzięks za opis TOFU !!!!! Zauważyłem że maty łączą się wtykiem i pozostaje jeden wtyk z trzema pinami,podłączyłem na sucho + i - i grzeje tylko jedna pewnie dojdę do tego ale może wiesz jak to działa,może tak jak pisałeś zmostkować???? Na załączonej grafice naskrobałem jak to wygląda. Edytowane 20 Czerwca 2010 przez Mari Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 to było wpinane w ukłąd samochodu, może coś tam jeszcze było po drodze, ja bym połączył wszystko równolegle i z głowy, ewentualnie rozdzielił na 2 przełączniki aby nie grzać siedzenia pasażera jak nie ma potrzeby, lub podłączył tam jakiś przełącznik naciskowy który załączał by matę w momencie jak ktoś siądzie jest wiele możliwości i kombinacji wszystko zależy od inwencji twórczej a, że do Zimy daleko to można się pobawić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walti Opublikowano 8 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Dino, pomysł z włącznikiem naciskowym jest cool... Można by poszukać jakiś mikrostyk z dźwigienką i dopasować od spodu pod fotel.... problem tylko pojawi się jak usiądzie ktoś lekki. Tak sobie myślę, że warto też rozważyć wklejenie/wszycie małego magnesu i kontaktron.... Dajcie znać jak zakończycie robotę co z tego wyszło. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi