palash21 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Witam! Niedawno zamontowałem w swoim Sunny sportowy wydech końcowy. Wydech przelotowy ala mugen. Moje pytanie brzmi następująco, czy są jakieś skutki uboczne takiej modernizacji??? Dodam, że Sunny nie ma katalizatora, ma tłumik środkowy oryginalny. Dzięki za odpowiedzi. Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pioter Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Oprócz zwiększonego poziomu głośności nic się nie zmieni. Jeśli masz motor 1.4 lub 1.6 masz jeszcze jeden katalizator zaraz za kolektorem wydechowym bo drugi jest przed tłumikiem środkowym. Jeśli mogę Ci doradzić to nie pozbywaj się dwóch bo ja tak zrobiłem i teraz troszkę zalatuję spalinami, a moc która niby przybywa jest w tych motorach nieodczuwalna. Lepszym rozwiązanie jest zmienić resztę wydechu od 2.0 ma większą średnicę i nie musisz bardzo ingerować w dorabianie wieszaków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palash21 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Czyli takie gadanie, że "zaraz będzie Ci brał olej" jest błędne??? Nic z silnikiem nie powinno się dziać?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 a to jakaś nowa teoria ??? sportowy --przelotowy tłumik ma brać olej jak w WRC ??? NIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 Jedynym skutkiem ubocznym jest SPADEK MOCY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiekol Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 jestes pewien ze straci moc toc on tylko pozbyl sie katalizatora i wstawil koncowy tlumik nie zmienajac srednicy rury wydechowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 to ciśnienie do tłumika końcowego powinno być ok a wylot lepszy więc ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 jestes pewien ze straci moc pewien nie jestem, ale jak poczytasz fachową literaturę to będziesz miał podobny pogląd na pseudo-sportowe wydechy. jeśli byłby to np. supersprint dopasowany do konkretnego samochodu i silnika to owszem, moc może wzrosnąć ale te badziewia po 150-300zł to sobie można... zamontować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 wg mnie odetkanie krańcówki powinno pomóc .... ale bez szału ,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.