mind Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 zampontuje mi zavolaka, zamawian na allegro. mech chce 50pln jak malo przerobek, jak duzo to 100pln. zmienil bym sam i jeszcze zobacze, jak ten soft tego sec`a? zerkalem na lpg forum ti pisz ze szajs.... zavolak kupiony, czekam na kuriera. 218pln z wysylka Odżałuj pieniążki i wsadź porządne wtryskiwacze oraz filtr fazy lotnej. Sama wymiana reduktora to półśrodek. Oczywiście rozumiem deficyt w kieszeni, ale z drugiej strony, jak coś robić to od początku do końca i dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lobo Opublikowano 23 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Odżałuj pieniążki i wsadź porządne wtryskiwacze oraz filtr fazy lotnej. Sama wymiana reduktora to półśrodek. Oczywiście rozumiem deficyt w kieszeni, ale z drugiej strony, jak coś robić to od początku do końca i dobrze. zavolak i MJ wleci w poniedzialek, filtr FL-02? http://www.allegro.pl/item1072556162_filtr_sekwencja_brc_puszkowy_fl02_czaja_wawa.html ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 zavolak i MJ wleci w poniedzialek, filtr FL-02? http://www.allegro.p...czaja_wawa.html ?? do tego jeszcze tą podstawę, ale pdpytaj wprowadzili już FL-03 jest taki sam jak FL-01 ale ma 2 wkłady i lepiej filtruje a ma lepszy przepływ gazu nie wiem jak masz teraz, ale nie zapomnij o elektrozaworze i w zavolaku S wpina się go bezpośrednio w reduktor, a i jeszce tego przewodu do puszczania bąka nie podpinaj czasem do dolotu tylko zostaw niech sobie będzie bez podpięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lobo Opublikowano 23 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 do tego jeszcze tą podstawę, ale pdpytaj wprowadzili już FL-03 jest taki sam jak FL-01 ale ma 2 wkłady i lepiej filtruje a ma lepszy przepływ gazu nie wiem jak masz teraz, ale nie zapomnij o elektrozaworze i w zavolaku S wpina się go bezpośrednio w reduktor, a i jeszce tego przewodu do puszczania bąka nie podpinaj czasem do dolotu tylko zostaw niech sobie będzie bez podpięcia ktorym elektro zaworze? i ktory od puzczania Bąka? zielony jestem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 ktorym elektro zaworze? i ktory od puzczania Bąka? zielony jestem... przed reduktorem co masz teraz jest elektrozawór z filtrem na reduktorze masz 2 wyjścia z boku do podciśnienia i na obwodzie drugie właśnie do puszczania bąka znane sa przypadki złego podłączenia podciśnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lobo Opublikowano 23 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 (edytowane) oki jak bede go mial to bede ogladal, ten "bak" to taki niby zawor bezpieczenstwa tak? i rurka go gdzies wyprowadzic na dol? czy bez rurki zostawic? chyba w instrucji sa wszytkie wejsci i wyjscia opisane... Edytowane 23 Czerwca 2010 przez Lobo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 ooo to KME puszcza bonka w podciśnienie to zavolak lepszy ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lobo Opublikowano 23 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 ooo to KME puszcza bonka w podciśnienie to zavolak lepszy ,,, mam nadziej ze ten moj SEC ma w opcji parownik ZAVOLI... zeby jaj nie bylo, zerkales tam tofu? w ten program? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 mam nadziej ze ten moj SEC ma w opcji parownik ZAVOLI... zeby jaj nie bylo, zerkales tam tofu? w ten program? parownik nie ma znaczenia dla programu, zmienia się tylko typ czujnika temp red, jak byś był bliżej bym Ci pomógł reduktor zmienić softy zaciągnołem 700 mega hej brachu i odpaliłeś ten program??? co tam jest daj linka do zassania i jaka wtyczka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 no niestety mi coś wyszło że uszkodzony program albo z virusem był i za cholere na 2 kompach się nie zainstalował m ssałem z linków forumowych bo szukałem starego AC synhro trzeba poszukać ,, Dino luknij http://lpg-forum.pl/viewtopic.php?t=5668 ALE DUPPPY Z NAS Prosze strona prod http://www.lecholpg.pl/?lang=en&act=pobierz&did=d5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lobo Opublikowano 24 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 sciągnęłm ten soft i zainstalowalem. jak to chlopaki po waszemu wyglada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 też już zassałem fajnie wygląda, zobaczymy co i jak jak znajdzie się instalka do podpięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lobo Opublikowano 24 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 sprawdze dokladnie jaki mam typ tego sterownika ale mysle ze ten pierwszy zwykly, zobaczymy w praniu jak wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 sprawdze dokladnie jaki mam typ tego sterownika ale mysle ze ten pierwszy zwykly, zobaczymy w praniu jak wyjdzie. zrób zdjęcia instalacji jak to wygląda i zrób wtyczkę, jakbyśmy mieli robić to w sierpniu to muszę zrobić przejściówkę do swojej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lobo Opublikowano 24 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 oki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 mi tam się wtyczka rozpadła i 3 kabelki na wierzchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 mi tam się wtyczka rozpadła i 3 kabelki na wierzchu 3???? ja mam 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 12 czy 5 V w czerwonym jest odcięte i tak zostawiłem ja mam jakiś fejsik z telefonu ze zdrapaną tabliczką z tyłu za 40 zł i działa jak złoto pierwszy raz staga podłączyłem do kompa STACJONARNEGo pod biurkiem z map sensorem posprawdzałem jak pokazuje mi napięcie mojego kompa possałem i podmuchałem w map sensor i tyle ,,, zasilanie 12 V z kompa poszło do STAGA ,,,,hahah co do roboty przejściówek to potrzeba tylko podpinać D+ i D- i tylko tym sie to różni a błędne podpięcie nic nie uszkodzi nie będzie działać tak słyszłem wiec bez stresu ,,,i masa zasilanie do fejsa idzie z laptopa i tyle ,,u mnie ,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lobo Opublikowano 25 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 zavoli juz jest i lezy w pudelku, fotki pstryknąłem pod mach to albo tu wrzuce albo prv DINO a masz Ty jakieś fotosy swojej instalki pod macha? chodzi mi o pic parownika właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lobo Opublikowano 1 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 DINO a ile Ci pali Twoja prime lpg? jak sie zmienilo spalanie na tych MJ/Matrixach? W opisie masz MAtrux dysza 2mm a to co mi wyslales piszesz ze 2.3mm, duzo wiecej bedzie palil sprzet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 1 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 DINO a ile Ci pali Twoja prime lpg? jak sie zmienilo spalanie na tych MJ/Matrixach? W opisie masz MAtrux dysza 2mm a to co mi wyslales piszesz ze 2.3mm, duzo wiecej bedzie palil sprzet? wszystko zależy od szybkości i dokładności wtrysków oraz ciśnienia na reduktorze, przy tym samym ciśnieniu możesz mieć 2,0-matrix, 2,2-MJ, 2,7-waldek to tak przykładowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 2 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 tak jak kolega Dino pisze spalanie nie zależy od dyszy ma być ustawione dysze i cisnienie i dany wtryskiwacz regulują jego wydajność ,,,, ja np mam w hance wylot 4 mm w środku reszta już zależy od wydajnosci wtryskiwacze względem ciśnienia i wielkość wiertki ma już znaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lobo Opublikowano 8 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 (edytowane) Witam, a dlaczego w Zavoli Zeta S elektrozawor montuje sie bezposrednio w reduktor? normalnie mam/mialem jakies 20-30cm rurki od elektrozaworu do reduktora... to az taki ma wplyw? spadki jakies? i czy reduktor nie powinien byc pionowo montowany? dzis wymienili mi parownik za Zavoli Zeta S... nie gasnie jest w sumie dobrze ale mam pytania... 1. W tym Zavolaku pisza zeby elektrozawor montowac bezposrednio w reduktor... ten moj mi zamontowal przez przewod. Co to ma za zanaczenie? czy elegtrozawor przykrecony do reduktora przez 30cm przewod miedziany daje az takie spadki cisnienia? 2. Jakie powinno byc cisnienie na reduktorze? w sofcie pokazuje mi ok 1.6 bar, jest to na zielonym polu. na nissanklubie pisza chlopaki ze 1.33 maks. 3. jak wymienie zwykle klepaki na MJ to w sofcie co trza ustawic bo nie ma MJ... 4. jaka powinna byc srednica dyszy? sinik 2litry ok 160KM Edytowane 8 Lipca 2010 przez Lobo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 8 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Witam, a dlaczego w Zavoli Zeta S elektrozawor montuje sie bezposrednio w reduktor? normalnie mam/mialem jakies 20-30cm rurki od elektrozaworu do reduktora... to az taki ma wplyw? spadki jakies? i czy reduktor nie powinien byc pionowo montowany? dzis wymienili mi parownik za Zavoli Zeta S... nie gasnie jest w sumie dobrze ale mam pytania... 1. W tym Zavolaku pisza zeby elektrozawor montowac bezposrednio w reduktor... ten moj mi zamontowal przez przewod. Co to ma za zanaczenie? czy elegtrozawor przykrecony do reduktora przez 30cm przewod miedziany daje az takie spadki cisnienia? 2. Jakie powinno byc cisnienie na reduktorze? w sofcie pokazuje mi ok 1.6 bar, jest to na zielonym polu. na nissanklubie pisza chlopaki ze 1.33 maks. 3. jak wymienie zwykle klepaki na MJ to w sofcie co trza ustawic bo nie ma MJ... 4. jaka powinna byc srednica dyszy? sinik 2litry ok 160KM widać klepaki mają dysze 1.5 mm czy co cisnienie u mnie na RAilach miałem 1.2 i mniejsze i mieściłem się przy mnożniku początkowym 1.28 a dysze miałem 2.7 mm u Ciebie na MJ powinno już to jeżdzić jak masz ten reduktor zamontowany ... Dino miał chyba 2.5 mm ... już nie pamiętam ,,, ALE MASZ ZLE jak ciśnienie 1.6b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi