Lobo Opublikowano 8 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 (edytowane) widać klepaki mają dysze 1.5 mm czy co cisnienie u mnie na RAilach miałem 1.2 i mniejsze i mieściłem się przy mnożniku początkowym 1.28 a dysze miałem 2.7 mm u Ciebie na MJ powinno już to jeżdzić jak masz ten reduktor zamontowany ... Dino miał chyba 2.5 mm ... już nie pamiętam ,,, ALE MASZ ZLE jak ciśnienie 1.6b jak sciagneles ten soft SEC wez Tofu zinstaluj, wedlug wizualizacji jak bym ustawil na 1.3 jak DINO bym mial na żółtym polu-znaczy za niskie, na wizualizacji w sofcie SEC dobre cisnienie jest od 1.5 do ok 2.5. ja mam ok 1.65. mialem reduktor sma montowac ale nie mialem czasu a fura mi potrzebna wiec wstawilem... przede wszytkim co zle to to ze nie zamontowal elektrozaworu prosto w reduktor bo lipa z miejscem powedzial i filterku cieklej zebym sobie pozniej sam wymienial... Edytowane 8 Lipca 2010 przez Lobo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 8 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 z filterkiem to ok jak jest osobno to niech sobie bedzie soft mam dalej zainstalwoany wiec ok zobacze jak zjem objad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lobo Opublikowano 8 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 (edytowane) no ja mialem elektrozawor razem z filterkiem i innyh nie mial i mi polaczyl reduktor z elektrozaworem rurka ok 30cm dlugosci. no ja mialem elektrozawor razem z filterkiem i innyh nie mial i mi polaczyl reduktor z elektrozaworem rurka ok 30cm dlugosci. smacznego ja spadam spac, zerknij jak bedzie Ci sie chcialo i napisz jak mozesz spostrzeżenia.... Edytowane 8 Lipca 2010 przez Lobo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 8 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 dziki lukałem i faktycznie jest skala do 3 Barów zółte do 1.5 wyżej zielone co jest dziwnie no może inaczej skale mają bo reduktory tyle nie pociągna pozdrawiam ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lobo Opublikowano 9 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2010 (edytowane) a jakies inne spostrzezenia? z tego softu wynikajace? nie widzialem softu Staga wiec nie wiem co o tym SEC myslicie... to znalazlem na jakims innym forum: " no dobra ja nie jestem expertem, ale już na pierwszy rzut oka widać:ciśnienie 1.4 bara to za dużo jak na ten reduktor. Ideałem jest 1 bar. Zmniejsz ciśnienie i ponownie autoadaptacja. Potem korekta podczas jazdy. W tej chwili mapa praktycznie nie istnieje bo to linia prosta. Chyba w instrukcji opsali jak mape robić co? " odp innego z forum: " jak nie jesteś expertem to się nie wypowiadaj bo bzdury piszesz. Do tej instalacji nie ma ekspertów , ale ktoś zadał sobie wiele trudu aby maksymalnie utrudnić algorytm ustawienie instalacji. Ciśnienie jest mierzone względem atmosfery więc 1.4 bara to wcale nie dużo" Edytowane 12 Lipca 2010 przez Tofu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 9 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2010 napisz co znalazłeś i co cytujesz przynajmniej bo nie wiem czy do mnie piszesz czy jak napisałem Ci że masz inną skale to może te Bary inaczej mierzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lobo Opublikowano 9 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2010 poprawione w poście wyzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 9 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2010 ZAVOLAK S działa stabilnie przy ciśnieniu 1.3-1.35 bara, tak podobno podaje producent, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lobo Opublikowano 10 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2010 Pamietam DINO co mowiles i dlatego pisze z w SEC jak bym ustawil ok 1/3 bara bylo by ponizej, gdzie na innym forum jakis gosciu napisal ze sec p[rzelicza jakims algorytmem wzgledem atmosferycznego i ze 1.4 to malo w SEC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 11 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2010 Pamietam DINO co mowiles i dlatego pisze z w SEC jak bym ustawil ok 1/3 bara bylo by ponizej, gdzie na innym forum jakis gosciu napisal ze sec p[rzelicza jakims algorytmem wzgledem atmosferycznego i ze 1.4 to malo w SEC. jakoś to do mnie nie przemawia, ponieważ musisz mieć jakąś możliwość ustalenia ciśnienia na reduktorze, i gdzieś w programie powinno to być widać, a przeliczanie go na potrzeby programu to inna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 12 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2010 skoro jakoś przelicza to ok może 2x to być i tyle albo trzeba atmosferyczne odjąć ,,, tak czy siak to zielona skala jest 1.5a 2.5 Bara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lobo Opublikowano 12 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2010 Dino walnij sobie instalke jak Tofu moze cos zauwazysz, 5MB ten plik zajmuje, moze 10MB, ja sie nie znam na tym ale mam ustawione na zielone pole niby. a po za tym samochod jezdzi, roznica jest duza, na korzysc oczywiscie, zaloze jeszcze MJ plus skrócę przewody i powinno byc git, teraz sprawdzam ile spali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 12 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2010 to po prawej stronie?? ze wskazówką?? jak tak to dla mnie tam na wolnych powinno być ustawione ciśnienie reduktora i jest ono takie jak ustawisz śrubą regulacyjną na reduktorze, a wskazówka jest do obrazowego pokazania, czy reduktor nie klęka i jakie pa przerosty, i to tyle, jak ustawisz 1.30-1.35bara w okienku koło wskazówki to powinno być OK a wskazówka chyba wtedy przelicza to o czym ktoś tam pisał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi