Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

jak zwiększyć moc? prima 1.6 99KM

Gość phil750

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ostatnio zauważyłem że moja primerka nieco osłabła czy można zwiększyć jakoś tanim kosztem moc silnika??

jaki śilnik??? jak 2.0 PB to kolektor wydechowy i przestawić wałki

1.6 kolezko ogolnie to chyba zrywne sa :)

wsadz sobie 2.0 gt bedziesz mial moc

Co mozesz zrobic zeby miec moc w 1.6 -modyfikacje rozrzadu - turbo a to jest troche zabawy jesli masz czas i checi...

Chyba ze mysalles o czyms mniej ingerujacym w silnik jakis stozek itd... tylko...

A co sie stalo, ze oslabla ? filtry zmieniasz ? kola nie blokuja ? zaplon dobrze ustawiony ?

Kolego DINO- czy wiaże się to ze zwiększeniem spalania?

nie zauważyłem, praktycznie w trasie mieszcze się w 10L lpg a wolno nie jeżdże ;)

w mieście cięzko powiedzieć bo jakoś noga idzie sama w dywan, bo autko tak miło i sympatycznie się zbiera lepiej się wkręca :D

pozatym teraz eksperymentuje z ustawieniami gazu i potrafił 15L zjeść

dla wszystkich skąd sie bierze moc z ilości powietrza i paliwa w cylindrze ///turbo zwieksza ilość powietrza przez wdmuchanie go ,,,,

Stożek analogicznie poprawia zasys powietrza wiecej go wpada by spalanie było prawidłowe trzeba do wiekszej ilości powietrza dolać paliwa dla właściwego AFR czyli teoretycznie powinien wiecej palić choć mocniejszy silnik łatwiej /obroty/ radzi sobie z ciężarem auta

wydech wsumie odtyka przelot od drugiej strony wiec też daje rade ...

jak masz kata wywalić .... zresztą działów i tematów to u nas nie brakuje ,,,,, SZUKAJKA a albo wystarczy inny dział poczytać Pozdro

a jak by kolega jeszcze jakiś opis dał w profilu mały ,,, otagować temat by można lepiej

2.0 od gt nie wsadze bo ja mam silnik 99KM i tam są inne uchwyty skrzyni i silnika niż w gt jak bym miał wersje 90KM to by nie było problemu no i pewnie elektryke też by trzeba wymienić;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...