wcilor Opublikowano 18 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2014 Wydaje mi się, że problem jest mocno naciągany. W mojej ocenie kluczyk inteligentny nie wysyła żadnych wiązek dźwiękowych co ustalony okres czasu bo - po pierwsze - po co miałby to robić, a po drugie - jeśli by tak robił to czy byś go używał czy nie, bateria byłaby do wymiany co pół roku (a nie jest, u mnie już 3 lata ta sama bateria i wszystko działa). Kluczyk wysyła jakikolwiek sygnał TYLKO wtedy kiedy chcesz otworzyć auto - czyli wciskasz przycisk na pilocie albo na klamce drzwi. W innych wypadkach po prostu pilot nie działa, tak samo jak pilot do TV. Inteligentny kluczyk to nie komórka, on nie potrzebuje co chwila sprawdzać, gdzie jest samochód tak jak komórka "sprawdza" gdzie jest stacja bazowa. Nie jestem pewien, ale nie wydaje mi się, że masz całkowitą rację gdyż samochód wie, że kluczyk jest w środku 1. nie zamkniesz kluczyka leżącego na siedzeniu; 2. jak wyjdziesz z kluczykiem to zapala się lampka sygnalizująca wyjście z auta z kluczem Morał z tego taki, że: 1. kluczyk sprawdza czy jest w aucie czy poza autem, czy w pobliżu, bądź 2. samochód sprawdza czy kluczyk jest w pobliżu, w środku, poza. A to wszystko nie może się dziać bez wysyłania sygnałów zgadza się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziubek Opublikowano 9 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 Witam. QQ z 2008 roku. Kupiłem z jednym kluczykiem (może uda się dosłać drugi..), więc czuję się średnio komfortowo. Jak wygląda sprawa dorobienia drugiego egzemplarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maryn Opublikowano 10 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2016 800 ZŁ W BYDGOSZCZY KOSZT DOROBIENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziubek Opublikowano 15 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 hm... nie jest to za niska cena.. Sam nissan robi takie rzeczy? znalazłem sprzedawcę na alledrogo, który sprzedaje czyste kluczyki z elektroniką.... Teoretycznie spryciarze od kodowania mogliby powielić mój kluczyk, ale nie mam pewności, że to się uda. Szkoda byłoby wydawać 200+200 złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pz84 Opublikowano 6 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Witam. Posiadam inteligentny kluczyk i od pewnego czasu muszę co parę dni wymieniać baterię. Ktoś coś poradzi co najlepiej zrobić? Mam tylko jeden kluczyk. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 7 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 Rozkręć i popatrz czy w środku nie ma paprochów i któryś z przycisków nie blokuje się. Jak nie pomoże pozostaje elektronik albo wymiana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 7 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 W ostatecznosci kup "czysty" kluczyk i przenieś elektronikę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pz84 Opublikowano 7 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 Już wcześniej otwierałem kilka razy i pryskałem preparatem K2 do czyszczenia przewodów elektrycznych i układów scalonych. Bym musiał popatrzeć za jakimś serwisem. Mieszkam w UK a z fachowcami tutaj kiepsko. Patrzyłem w necie za nowym kluczykiem ale z tym przeniesieniem elektroniki to nie mam pojęcia. Niewiem co lepiej czy próbować stary naprawiać czy kupować nowy ale w sumie dwa komplety się przydadzą na przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniujr Opublikowano 8 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 QQ jest produkowany w UK, więc nie powinno być problemu, aby serwis popytał fachowców, którzy to projektowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziubek Opublikowano 29 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2017 Odświeżam nieco temat - w którym miejscu znajduje się w kluczyku (obudowie mniemam) transponder? Chciałem dorobić kluczyk, ale fachowiec twierdzi, że go nie "widzi" - tak, jakby był brak transpondera właśnie. Próbowałem sprawdzić, czy jest gdzieś wtopiony w obudowę poprzez próbę odpalenia auta kluczykiem awaryjnie, ale się nie odzywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhtom Opublikowano 29 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2017 Witam, Chodzi ci o zwykły, metalowy kluczyk, tak? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziubek Opublikowano 29 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2017 tak, odpalenie kluczykiem metalowym w sytuacji, kiedy inteligenty nie zadziała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 30 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 O takim kluczyku mówisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziubek Opublikowano 30 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 O takim kluczyku mówisz ? tak, o takim; tutaj jest chyba to miejsce obok mocowania kluczyka; w starym kluczyku nie miałem tego "boxu" tak, o takim; tutaj jest chyba to miejsce obok mocowania kluczyka; w starym kluczyku nie miałem tego "boxu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 31 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Transponder powinien być na płytce,kluczyk "metalowy" jak piszesz to sam grot z uchwytem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziubek Opublikowano 31 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 mam takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 31 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 A kluczyk masz rozkładany czy wyciągany bo zdaje mnie się że widziałem i takie ,Transponder to chyba to czarne na 1 zdjęciu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziubek Opublikowano 31 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 kluczyk rozkładany - zdjęcia wrzuciłem, bo właśnie nie wiem, czy transponder tam jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 31 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 to zaznaczone to chyba transponder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziubek Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 albo to nie jest transponder, albo jest zepsuty..... Próbowałem odpalić auto kluczykiem po wyjęciu baterii - nic z tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 znalazłem takie zdjęcie w necie i moje przypuszczenia co do miejsca transpondera w tym kluczyku były błędne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziubek Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 masz rację - po wymianie mam taką samą obudowę, ale w tym miejscu nic nie mam.... Moje zdjęcie pochodzi ze starej obudowy, w której nie było takiego "boxu" obok kluczyka. W takim razie gdzie mógł być transponder...nieszczęsny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Masz 2 takie kluczyki? i czy Twój stary kluczyk też się tak rozbiera jak ten na ostatnim zdjęciu które zamieściłem?chodzi mi o mocowanie kluczyka ,czy się rozpoławia czy tylko wyciąga sam grot?Może klucznik przy rozbieraniu Ci zgubił ?Działał kluczyk wcześniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziubek Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 teraz mam kluczyk, jak na zdjęciu powyżej; zmieniłem obudowę ze starego - załączone foto kilka wcześniej. Nie wiem, czy klucznik zgubił, bo prawdę mówiąc nie wiem, czy transponder tam był... Obudowa rozbiera się w obu przez rozpołowienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 a stary kluczyk działał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi