Gość celibat Opublikowano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 Podczas cofania autko głośno stuka. Dźwięk jest metaliczny. Przeszukiwałem forum i nic nie udało mi się odszukać. Czy ktoś z użytkowników spotkał się z takim problemem? Jeśli tak - to proszę o informację o to co jest przyczyną, jak usunąć usterkę oraz ile będzie mnie to bolało? Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 Masz to na prostych kołach czy skręconych. Zainteresowałbym się zwrotnicą koła i przegubami Nie wydaje mi się aby było coś nie tak ze skrzynią. Przegub to koszt około 230 zeta Nie mówię o tych badziewiach JC czy innych wynalazkach Z tanich to jedynie HDK Może to być przegub wewnętrzny, zewnętrzne to terkoczą na pełnym skręcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 gdzieś ty widział przeguby wewnętrzne ??? cofaj do tyłu i wrzuć na luz i zobacz czy dalej klekota miałem to samo pomogła niestety wymiana SKRZYNI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 gdzieś ty widział przeguby wewnętrzne ??? Na półosiach z obu stron Jedne masz przy samym kole (zewnętrzne) a drugie przy skrzyni (wewnętrzne) i tak jest w każdym samochodzie z napędem przednim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość celibat Opublikowano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 nie ma znaczenia czy na prostych kołach czy skręconych. Generalnie jest tak jak napisał Tofu - jak wrzucę luz to przestaje stukać. Ale wymiana skrzyni? trochę przerażająca perspektywa......... myślałem, że może mnie pocieszycie i napiszecie coś w rodzaju "jakaś pierdołka za 200 zeta" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 Jęśli występuje to na biegu to jednak skrzynia . Dla przegubów nie ma różnicy czy z górki czy pod górkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 skrzynia to nie taka straszna sprawa ja swoją kupiłem za 350zł P11 GT tak że rzadkość wymiana to by pasowało luknąć na sprzęgło mi po taniości policzyli,,,,, nie pamiętam ,,, co do przegubów to wiem gdzie są uwierz powiedz gdzie w sklepie widziałeś w jakiej cenie bo z tym ciężko było zastanawiałem się u siebie przy okazji ośki nie wymienić ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Z zakupem przegubu wewnętrznego to ASO za okrutne pieniądze albo szrotownia zostaje. Niestety i ja nie widziałem tego po sklepach i hurtowniach motorycacyjnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 no i się zgadza niestety ..choć widziałem komplety od wew po zew z ośką ale chyba po 700 zł przy czym zew 150 0śka 200 --350 i wychodzi 350 zł za przegub wewnętrzny .. koledze polecam wertowanie allegro i uszczeli coś w przyzwoitych pieniądzach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.