jaro1002 Opublikowano 29 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 poprosze jednak o zdjecia, jak możesz . Ja sprawdziłem przewody jest ok, światła cofa nia też ą , ale niestety nie ma zasilania na przewodzie tam gdzie była zamontowana kamerka orginalnie. w gwoli wyjasnienia , ktos pytał ile kosztuje kamera cofania w ASO. otóż w Olsztynie zaśpewali mi ..........2500tyś. więc odpuściłem temat. dalej walcze z tymi czujnikam, dlatego prosze o foto o ile to możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 29 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Jakoś kolega nie dotrzymuje słowa odnośnie fotek. Nawet i w tym dziale-temacie. http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/75888-czujnik-swiatla-wstecznego/?do=findComment&comment=987634 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaro1002 Opublikowano 30 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 Mam prosbę czy ktoś wie gdzie jest ten cały sterownik do kamery cofania , obszukałem samochód , mam niezłego manuala z opisami i schematami elektrycznymi więc pewnie bym sobie poradził. https://drive.google.com/file/d/0Bz3XLf_52SOkeEVfRTFzcnRDaTg/edit?usp=sharing. to dla tych co by chcieli poszperać jest naprawde dużo ciekawych spraw, ale pewnie wy to wszystko wiecie. Więc jeżeli ktos wie gdzie ten sterownik jest to proszę o pomoc. Mój model to 1.8 116 km 2003 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar30 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 oto zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spidi74 Opublikowano 20 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Witam. Czy ktoś wie gdzie znajduje się moduł od kamery cofania? Mam małe doświadczenia z kamerką - miałem uszkodzoną - fabrycznie są felerne , nieszczelne. Dostaje się do nich woda i piasek i pewnie sól z zimowych rozsypek i zapewne chemia. Rozebrałem swoją i okazało się że elementy elektroniczne są skorodowane , nóżki od tranzystorów na płytce zgnite - nie do odratowania. Kupiłem za 30 zł kamerkę sprawną ale z poukręcanymi śrubkami , zrobiłem z dwóch jedną , uszczelniłem silikonowym klejem i wszystko działało. Przyszedł dzień że trzeba było wymienić tylną klapę i przełożyć wiązkę. przy składaniu wiązki ( bo bez demontażu kostek się nie obeszło ) pomyliłem kolejność przewodów w kostce od kamery i kamera przestała działać.Przełożyłem przewody we właściwą kolejność , niestety na kostce na czerwonym przewodzie zasilania brak jest napięcia. Czy może wie ktoś jakie napięcie być powinno? Nie chcę podpinać 12v na chybył trafił bo może się okazać że kamera nie ucierpiała , a zasilana jest np 5v i jak jej podam 12 to szlag ją dopiero trafi. konkretnie - czy ktoś wie jakim napięciem jest zasilana kamera , lub czy ktoś wie gdzie znajduje się moduł od kamery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdi Opublikowano 23 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 a mi za szybkę od kamerki powpadao pełno róznego syfu. Juz prawie całe oczko zasłonięte. Jak najszybciej sie do tego dobrac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 a mi za szybkę od kamerki powpadao pełno róznego syfu. Juz prawie całe oczko zasłonięte. Jak najszybciej sie do tego dobrac ? Czytaj post # 21. Tak samo możesz poszukać w dziale P12, gdyż kamerka jest taka sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacmax Opublikowano 6 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 witam mam taki ciekawy problem z kamerką a mianowicie ogólnie nie działa po włączeniu wstecznego światła się palą a na monitorze tylko ciemny obraz taki iskrzący,ale co najciekawsze jak grzebałem w kamerce i wszystkim co możliwe to dałem sobie spokój na trzy dni kamerka odłączona po podłączeniu kamerki po tych trzech dniach pyk kamerka działa idealnie ale tylko przez jeden dzień potem powrót do czarnego ekranu co to może być dodam że jak powtórzyłęm operacje z odłączeniem kamerki i podłączeniu jej po trzech dniach znowu działa tylko jeden dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi