credens Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 Witam. Mam taką zagwozdkę. Odpalam zilny silnik. Obroty wynoszą ok 1600. Po rozgrzaniu obroty spadają na 1300. Gdy zduszę silnik sprzęgłem obroty spadają do 900 i utrzymują się na tym poziomie. Po ponownym dodaniu gazu obroty znowu wskakują na 1300. Silnik 1.4 16V + LPG II gen. Opisany problem występuje zarówno na gazie jak i na benzynie. Reklama bardzo mi pomogłaś. dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotruś pan Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 Credens w pierwszej kolejności zajął bym sie przepustnicą i ja wyczyścił bo najprawdopodobnie jest zabrudzona jeżeli nie zda to rezultatu sprawdził bym ustawienie mechanizmu ssania czy pokrywaja się znaki no i najważniejsze to silniczek krokowy przy przepustnicy i przepływomierz powietrza jeżeli to sprawdzisz i wyczyścisz powinno wszystko wrucić do normy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomkallo Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 Przeplywki czasem lepiej nie dotykac, chyba, ze sie ewidentnie blokuje:P Krokowiec i tak jak napisane. Hym, a auto-ssaka masz na 1600. Ja objawy padania obrotow zwalam na krokowiec, ktorego nie chce mi sie szukac:P Ssanie mam na 1200-1300, obroty 750-800, czasem leca na ryj. Ale na nagrzanym silniku nie ma mowy o tym, zeby obroty poszly nagle na te podczas ssania. Szukalbym na drodze ssak, sprzeglo - wspolny mianownik:P Tez mam benz+sekwencje, i wlasciwie wszystkie dolegliwosci benzyny przeniosly mi sie na gaz. Wiec, odrzucalbym teze, ze moze cos z gazem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
credens Opublikowano 26 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 Witam. Po odłączeniu wtyki krokowca silnik zachowuje się nadal w ten sam, opisany wyżej, sposób. Czyli krokowiec? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.