Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[350Z] Programowanie pilota

Gość WooX
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Hej wszystkim. Postanowiłem się trochę pobawić w przeprogramowanie pilota. Ściągnąłem instrukcje angielską. Mam najzwyklejszy pilot w kluczyku z dwoma przyciskami, lock i unlock. Najpierw próbowałem przejść w horn mode. Kazali mi nacisnąć lock and unlock razem przez 3 sekundy. Powinny być światła lasery syreny a nic się nie stało :/. Próbowałem też bawić się opcją Opening the windows. Push the unlock button on the keyfob. the driver's door will unlock, conttiunue to press the unlock button for 3 seconds. all the door windows will be lowered. Również nic się nie stało. Co źle robię?

ps. czy da się zrobić tak by opuszczone szyby po zamknięciu auta z pilota, same się zamykały?

Edytowane przez WooX

pilot w kluczyku

W tym chyba tkwi problem - funkcja ta działa w USDM, z oddzielnym pilotem i kluczykiem.

W wersji EU chyba nie przewidzieli takich kwiatków.

czy da się zrobić tak by opuszczone szyby po zamknięciu auta z pilota, same się zamykały?

Nie znalazłem tej opcji.

W tym chyba tkwi problem - funkcja ta działa w USDM, z oddzielnym pilotem i kluczykiem.

W wersji EU chyba nie przewidzieli takich kwiatków.

Nie znalazłem tej opcji.

rozumiem. Znaczy to, że muszę nabyć takowy pilot :).

Wlasnie moja EU tez nie umie tego. Ale widzialem na allegro moduly - klikasz 2x otwarcie i otwieraja sie szyby, klikasz 2x zamkniecie i sie zamykaja. Czy jakos tak :P

Warto spojrzec, koszt nieduzy, montaz chyba prosty, a efekt oczekiwany.

Wlasnie moja EU tez nie umie tego. Ale widzialem na allegro moduly - klikasz 2x otwarcie i otwieraja sie szyby, klikasz 2x zamkniecie i sie zamykaja. Czy jakos tak :P

Warto spojrzec, koszt nieduzy, montaz chyba prosty, a efekt oczekiwany.

a masz oddzielny pilot? Czy ten kluczykowy - 2 przyciskowy?

• 5 miesięcy temu...

Witam

podaję instukcję programowania pilota (4 przyciski) do nissana 350z:

Wykonaj tych kilka prostych polecen aby pilot zaprogrmować.

0-Wsiądz do auta

1-ZAMKNIJ WSZYSTKIE DRZWI W 350Z I PRZEKĘć LOOCK NA ZAMKNIETE W OBU

DRZWIACH

2-WŁÓŻ I WYCIAGNIJ KLUCZYK (kompletnie-dokladnie) ZE STACYJKI 7x W DZIESIEć

SEKUND (zielone lampki kierunkowskazow powinny zamigotac jesli wszystko

zrobione bylo ok.)

3-WLOZ KLUCZYK DO STACYJKI NA POZYCJE ACC (pozycja 2ga)

5-WCISNIJ JAKIKOLWIEK PRZYCISK NA PILOCIE (kierunkowskazy zamrugaja 2x)

ABY ZAKONCZYC PROGRAMOWANIE NALEZY OTWOZYC DRZWI OD KIEROWCY.

W TEN SPOSOB MOZNA ZAPROGRAMOWAC DO 5 PILOTOW

• 4 miesiące temu...

otwórz pilota którego masz i w środku znajdziesz kod tzw FCC ID.

poproś sprzedajacego o podanie kodu z pilota który proponuje i jeśli są takie same- bierz :)

Tak jest w przypadku INFINITI więc zakładam ze analogicznie będzie z Nissanem.

wracając do punktu wyjścia :

moduł do zamykania i otwierania okien ( + szyber!) robi firma KPtechnologies http://www.kptechnologies.com/products.php?year=2006&make=Nissan&model=350Z

na samym dole listy macie moduł. Podobno łatwo się montuje - kolega ma w FX45.

Co do pilota - nie masz żadnego to ci nie pomogę. Kup sobie kompa + stacyjka + komplet kluczyków i będziesz miał komplet :devil:

swojego czasu na alle był ten moduł za ok 200 pln. czyli cena baaardzo dobra :P

Edytowane przez sirtrojan

Witam .Ponieważ miałem tylko jeden kluczyk oraz pilot dokupiłem drugiego pilota (identyczny z aukcji ) nie sprawdzałem zadnego nr .. :P po zakodowaniu działa OK :)

pozdr VOO1

Edytowane przez VOO1

Panowie i Panie jak ktos chce moduł do domykania okien z pilota to kosztuje 200 PLN i jest w PL :)

wiem ze do infiniti montowali bez problemów z resztą do tego powinna byc instrukcja.

Jak chcesz to podam ci telefon do sprzedajacego . Brat mojego koleżki z klubu Infiniti.

Tylko chcialem potwierdzic ze ten pilot z aukcji o ktorym pisalem pare postow wyzej dziala bo juz go mam i korzystam..

Tylko chcialem potwierdzic ze ten pilot z aukcji o ktorym pisalem pare postow wyzej dziala bo juz go mam i korzystam..

A działa domykanie szyb z pilota czy tylko domykanie z klucza w zamku ?

pozdr VOO1

• 11 miesięcy temu...

Witam nie chce zakładać nowego tematu mam pytanie czy ma ktoś jakiś pomysł co sprawdzić bo mi pilot oryginalny ani jeden ani drugi nie dziala musze z kluczyka zamykać dodam ,że baterie są nowe

A działa domykanie szyb z pilota czy tylko domykanie z klucza w zamku ?

pozdr VOO1

mi nie działa domykanie ..z pilota mogę tylko szyby opuścić i tyle.

dziubas podjedz do jakiegoś elektronika niech ci sprawdzi czy piloty w ogóle żyją

W instrukcji obsługi jest tylko informacja o programowaniu otwierania prawych drzwi po dwókrotnym kliknięciu otwierania.

Robisz to trzymając 3 sekundy obydwa przyciski.

Po zaprogramowaniu, jeśli klikniesz raz otwieranie auta - otworzy tylko drzwi kierowcy.

Dwa razy - otworzy drzwi kierowcy i pasażera.

Jeśli odechce się Wam za każdym razem klikać dwa razy przycisk otwierania dla pasażera to możecie wrócic do trybu otwierania wszystkich drzwi za jednym kliknięciem robiąc tą samą procedurę/.

Edytowane przez promo
  • Upvote 1

W instrukcji obsługi jest tylko informacja o programowaniu otwierania prawych drzwi po dwókrotnym kliknięciu otwierania.

Robisz to trzymając 3 sekundy obydwa przyciski.

Po zaprogramowaniu, jeśli klikniesz raz otwieranie auta - otworzy tylko drzwi kierowcy.

Dwa razy - otworzy drzwi kierowcy i pasażera.

Jeśli odechce się Wam za każdym razem klikać dwa razy przycisk otwierania dla pasażera to możecie wrócic do trybu otwierania wszystkich drzwi za jednym kliknięciem robiąc tą samą procedurę/.

U mnie to nie działa. Trzyma dwa przyciski 3 sekundy i dalej żeby otworzyć drzwi pasażera muszę przycisnąć 2 razy.

U mnie to nie działa. Trzyma dwa przyciski 3 sekundy i dalej żeby otworzyć drzwi pasażera muszę przycisnąć 2 razy.

Dokładnie, wczoraj wypróbowaliśmy to na dwóch Zetkach i bez zmian

• 4 tygodnie później...

Umnie po nacisnięciu przycisków otw/zamkniecie razem na 3 sekundy nastepuje wyłaczenie syreny/klaksonu :) czyli ciche zamykanie autka.

Zrobiłem tez taki myk .... przy wsadzonym kluczyku i przekręconym na pierwszy stopien (radio gra) nacisnałem tak samo ..... i wtedy nastąpił kor...wa zonk w postaci zamknięcia autka bez mozliwosci otworzenia drzwi ... otwierała mi sie tylko klapa ....uffff :D

pozdr VOO1