Gość WooX Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 (edytowane) Hej wszystkim. Postanowiłem się trochę pobawić w przeprogramowanie pilota. Ściągnąłem instrukcje angielską. Mam najzwyklejszy pilot w kluczyku z dwoma przyciskami, lock i unlock. Najpierw próbowałem przejść w horn mode. Kazali mi nacisnąć lock and unlock razem przez 3 sekundy. Powinny być światła lasery syreny a nic się nie stało :/. Próbowałem też bawić się opcją Opening the windows. Push the unlock button on the keyfob. the driver's door will unlock, conttiunue to press the unlock button for 3 seconds. all the door windows will be lowered. Również nic się nie stało. Co źle robię? ps. czy da się zrobić tak by opuszczone szyby po zamknięciu auta z pilota, same się zamykały? Edytowane 24 Czerwca 2010 przez WooX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrCD Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 pilot w kluczyku W tym chyba tkwi problem - funkcja ta działa w USDM, z oddzielnym pilotem i kluczykiem. W wersji EU chyba nie przewidzieli takich kwiatków. czy da się zrobić tak by opuszczone szyby po zamknięciu auta z pilota, same się zamykały? Nie znalazłem tej opcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WooX Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 W tym chyba tkwi problem - funkcja ta działa w USDM, z oddzielnym pilotem i kluczykiem. W wersji EU chyba nie przewidzieli takich kwiatków. Nie znalazłem tej opcji. rozumiem. Znaczy to, że muszę nabyć takowy pilot . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kregon Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 Wlasnie moja EU tez nie umie tego. Ale widzialem na allegro moduly - klikasz 2x otwarcie i otwieraja sie szyby, klikasz 2x zamkniecie i sie zamykaja. Czy jakos tak Warto spojrzec, koszt nieduzy, montaz chyba prosty, a efekt oczekiwany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WooX Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 Wlasnie moja EU tez nie umie tego. Ale widzialem na allegro moduly - klikasz 2x otwarcie i otwieraja sie szyby, klikasz 2x zamkniecie i sie zamykaja. Czy jakos tak Warto spojrzec, koszt nieduzy, montaz chyba prosty, a efekt oczekiwany. a masz oddzielny pilot? Czy ten kluczykowy - 2 przyciskowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kregon Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 Kluczykowy, 2 przyciskowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BrykPL Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Witam podaję instukcję programowania pilota (4 przyciski) do nissana 350z: Wykonaj tych kilka prostych polecen aby pilot zaprogrmować. 0-Wsiądz do auta 1-ZAMKNIJ WSZYSTKIE DRZWI W 350Z I PRZEKĘć LOOCK NA ZAMKNIETE W OBU DRZWIACH 2-WŁÓŻ I WYCIAGNIJ KLUCZYK (kompletnie-dokladnie) ZE STACYJKI 7x W DZIESIEć SEKUND (zielone lampki kierunkowskazow powinny zamigotac jesli wszystko zrobione bylo ok.) 3-WLOZ KLUCZYK DO STACYJKI NA POZYCJE ACC (pozycja 2ga) 5-WCISNIJ JAKIKOLWIEK PRZYCISK NA PILOCIE (kierunkowskazy zamrugaja 2x) ABY ZAKONCZYC PROGRAMOWANIE NALEZY OTWOZYC DRZWI OD KIEROWCY. W TEN SPOSOB MOZNA ZAPROGRAMOWAC DO 5 PILOTOW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utaszo Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Ciekawe, jutro sprawdzę. Pozdr i Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nielegalnyx Opublikowano 5 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 znalazlem cos takiego na allegro http://allegro.pl/pilot-nissan-350z-infiniti-altima-maxima-prog-i1598185525.html czy o tym mowa?? dziala ten pilot bo sie zastanawiam na zakupem,?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirtrojan Opublikowano 5 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 otwórz pilota którego masz i w środku znajdziesz kod tzw FCC ID. poproś sprzedajacego o podanie kodu z pilota który proponuje i jeśli są takie same- bierz Tak jest w przypadku INFINITI więc zakładam ze analogicznie będzie z Nissanem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nielegalnyx Opublikowano 5 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 problem w tym ze nie mam zadnego pilota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirtrojan Opublikowano 5 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 (edytowane) wracając do punktu wyjścia : moduł do zamykania i otwierania okien ( + szyber!) robi firma KPtechnologies http://www.kptechnologies.com/products.php?year=2006&make=Nissan&model=350Z na samym dole listy macie moduł. Podobno łatwo się montuje - kolega ma w FX45. Co do pilota - nie masz żadnego to ci nie pomogę. Kup sobie kompa + stacyjka + komplet kluczyków i będziesz miał komplet swojego czasu na alle był ten moduł za ok 200 pln. czyli cena baaardzo dobra Edytowane 5 Maja 2011 przez sirtrojan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voo1 Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 (edytowane) Witam .Ponieważ miałem tylko jeden kluczyk oraz pilot dokupiłem drugiego pilota (identyczny z aukcji ) nie sprawdzałem zadnego nr .. po zakodowaniu działa OK pozdr VOO1 Edytowane 8 Maja 2011 przez VOO1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirtrojan Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Panowie i Panie jak ktos chce moduł do domykania okien z pilota to kosztuje 200 PLN i jest w PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BossNY Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 ktoś to montował już do Zetki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirtrojan Opublikowano 9 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 wiem ze do infiniti montowali bez problemów z resztą do tego powinna byc instrukcja. Jak chcesz to podam ci telefon do sprzedajacego . Brat mojego koleżki z klubu Infiniti. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nielegalnyx Opublikowano 11 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 Tylko chcialem potwierdzic ze ten pilot z aukcji o ktorym pisalem pare postow wyzej dziala bo juz go mam i korzystam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voo1 Opublikowano 11 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 Tylko chcialem potwierdzic ze ten pilot z aukcji o ktorym pisalem pare postow wyzej dziala bo juz go mam i korzystam.. A działa domykanie szyb z pilota czy tylko domykanie z klucza w zamku ? pozdr VOO1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziubas Opublikowano 9 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 Witam nie chce zakładać nowego tematu mam pytanie czy ma ktoś jakiś pomysł co sprawdzić bo mi pilot oryginalny ani jeden ani drugi nie dziala musze z kluczyka zamykać dodam ,że baterie są nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 10 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 A działa domykanie szyb z pilota czy tylko domykanie z klucza w zamku ? pozdr VOO1 mi nie działa domykanie ..z pilota mogę tylko szyby opuścić i tyle. dziubas podjedz do jakiegoś elektronika niech ci sprawdzi czy piloty w ogóle żyją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
promo Opublikowano 10 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 (edytowane) W instrukcji obsługi jest tylko informacja o programowaniu otwierania prawych drzwi po dwókrotnym kliknięciu otwierania. Robisz to trzymając 3 sekundy obydwa przyciski. Po zaprogramowaniu, jeśli klikniesz raz otwieranie auta - otworzy tylko drzwi kierowcy. Dwa razy - otworzy drzwi kierowcy i pasażera. Jeśli odechce się Wam za każdym razem klikać dwa razy przycisk otwierania dla pasażera to możecie wrócic do trybu otwierania wszystkich drzwi za jednym kliknięciem robiąc tą samą procedurę/. Edytowane 10 Maja 2012 przez promo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Filon Opublikowano 12 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 W instrukcji obsługi jest tylko informacja o programowaniu otwierania prawych drzwi po dwókrotnym kliknięciu otwierania. Robisz to trzymając 3 sekundy obydwa przyciski. Po zaprogramowaniu, jeśli klikniesz raz otwieranie auta - otworzy tylko drzwi kierowcy. Dwa razy - otworzy drzwi kierowcy i pasażera. Jeśli odechce się Wam za każdym razem klikać dwa razy przycisk otwierania dla pasażera to możecie wrócic do trybu otwierania wszystkich drzwi za jednym kliknięciem robiąc tą samą procedurę/. U mnie to nie działa. Trzyma dwa przyciski 3 sekundy i dalej żeby otworzyć drzwi pasażera muszę przycisnąć 2 razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BossNY Opublikowano 12 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 U mnie to nie działa. Trzyma dwa przyciski 3 sekundy i dalej żeby otworzyć drzwi pasażera muszę przycisnąć 2 razy. Dokładnie, wczoraj wypróbowaliśmy to na dwóch Zetkach i bez zmian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voo1 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Umnie po nacisnięciu przycisków otw/zamkniecie razem na 3 sekundy nastepuje wyłaczenie syreny/klaksonu czyli ciche zamykanie autka. Zrobiłem tez taki myk .... przy wsadzonym kluczyku i przekręconym na pierwszy stopien (radio gra) nacisnałem tak samo ..... i wtedy nastąpił kor...wa zonk w postaci zamknięcia autka bez mozliwosci otworzenia drzwi ... otwierała mi sie tylko klapa ....uffff pozdr VOO1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi79 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 U mnie też kompletnie nic się nie dzieje . nadal dwa razy muszę przycisnąć , aby otworzyć drzwi pasażera . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi