Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[350Z] Programowanie pilota

Gość WooX
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• 5 miesięcy temu...

Co może byc przyczyną ze nie mogę zaprogramować dodatkowego pilota?

zamykam drzwi, przekręcam locki w obu drzwiach, wkładam kluczyk 7 razy w 10 sek. i nic się nie dzieje a powinny mrugnąć kierunki. Dalsze programowanie jest niemożliwe bez tego.

Ok, już mi się udało ale nie wiem co wczesniej robiłem zle.

Edytowane przez Kamil208

W instrukcji obsługi jest tylko informacja o programowaniu otwierania prawych drzwi po dwókrotnym kliknięciu otwierania.

Robisz to trzymając 3 sekundy obydwa przyciski.

Po zaprogramowaniu, jeśli klikniesz raz otwieranie auta - otworzy tylko drzwi kierowcy.

Dwa razy - otworzy drzwi kierowcy i pasażera.

Jeśli odechce się Wam za każdym razem klikać dwa razy przycisk otwierania dla pasażera to możecie wrócic do trybu otwierania wszystkich drzwi za jednym kliknięciem robiąc tą samą procedurę/.

U mnie to zadziałało. Mała rzecz, a cieszy :) Czasami zapominało mi sie nacisnąć dwa razy i dziewczyna odbijała sie od drzwi :) Promo - reputacja do góry.

Edytowane przez ILLINX

• 3 miesiące temu...

To ogarnął ktoś jak ogarnąć to opuszczanie szyb z kluczyka ?

To jak zaprogramować kluczyk dwu przyciskowy? Bo nie da się wprowadzić go w tryb serwisowy za pomocą tej kombinacji.

• 10 miesięcy temu...

Hey,

Czy ktoś wie gdzie w Polsce/Europie można kupić ten moduł do podnoszenia/opuszczania szyb z kluczyka? Znalazłem tylko w stanach za 49 USD z przesyłką za 100 USD co jest średnio opłacalne;/

w moim eu premium packu nie dziala, w nismo dziala - generalnie to nie bylo przeznaczone dla europy

moge powiedziec ze jak sie przytrzyma pilotem open to szyby sie bez kluczyka opuszczaja, tylko nie wiem, nie umiem, moze nie ma takiej opcji jak podnoszenie z pilota

• 4 tygodnie później...

Hej,

Mam pilot z 4 przyciskami i niestety nie działa programowanie. Po włożenie kluczyka 7 razy kierunki migną, ale już po przekręconiu kluczyka i naciśnięciu guzika nie dzieje się nic :(

Wsadziłem nową baterię. Może pilot jest padnięty. Został zalany u poprzednika czy coś.

Zależy mi tylko na otwieraniu i zamykaniu drzwi, bo otwierać zetkę kluczykiem...trochę słabo.

Edytowane przez Damiano86

• 1 miesiąc temu...

Olałem temat. Założyłem nowy sterownik i już nie ma wiochy. Przy okazji demontażu boczka naprawiłem ogranicznik drzwi.

Edytowane przez Damiano86

• 8 miesięcy temu...

Mam problem chyba podobny zaywazylem 1cm szpare miedzy szyba- przy szybie zamknietej. Kiedys jak zamykalem dzwi to szyba sie o ten 1cm podnosila do gory sama. Teraz widzie ze szpara nadal jest. Czy trzeba przytrzymac ten guzik na 10sek aby ona sie do gory na stale podjechala? Czy nie mozna ustawic tak aby zawsze byla na samej gorze bez tej szpary i bez domykania po zamkniwciu dzwi.

Edytowane przez razzar

Spróbuj na otwartych drzwiach dzyndzel z boku wcisnąć symulujac tym samym ze drzwi są zamknięte - jak nie bedzie sie poddawać tzn ze mechanizm jest zepsuty wiec szyba sie nie bedzie domykac

a ja wpadłem na inny pomysł, czy da się przerobić tak żeby za pilota po wcisnieciu przycisku panic zapalały sie światła i swieciły ciągle do puki nie wciśnie sie jeszcze raz przycisku panic ? Dla mnie to by była dobra sprawa bo nieraz zeby dojść do auta trzeba świecic latarką w telefonie ( mieszkam na wsi) 

co do niedomykającej szyby   w silniku jest taki przycisk resetu  trzeba go nacisnąc i przejechaćszybą dół góra 

w mechaniżmie jest takie dziwaczne sprzęgiełko i czasem sie przestawi przez co wył krańcowy niewidzi prawidlowej pozycji szyby 

to była moja pierwsza naprawa po zakupie nyski 

Dla mnie to by była dobra sprawa bo nieraz zeby dojść do auta trzeba świecic latarką w telefonie ( mieszkam na wsi)

podanie do sołtysa żeby latarnie zrobił ,albo :phone:

co zaproblem dobudować radiolinie zamontować neony pod podwozie i masz oświetlenie jak ze statku obcych 

co do niedomykającej szyby w silniku jest taki przycisk resetu trzeba go nacisnąc i przejechaćszybą dół góra

w mechaniżmie jest takie dziwaczne

sprzęgiełko i czasem sie przestawi przez co wył krańcowy niewidzi prawidlowej pozycji szyby

to była moja pierwsza naprawa po zakupie nyski

A idzie dojść dotego silniczka bo wiem ze po zdjeciu tapicerki niezle sa drzwi zabudowane i nic nienwidac. Ten guzik jest widoczny