Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] spala się bezpiecznik "audio"

Gość Virgo_

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam taki problem. Spala mi sie bezpiecznik audio (trzeci od dolu po prawej stronie - 15tka). Pewnie gdzies jest zwarcie, tyle że dziwne jest to, iż przestaje mi działac podswietlanie zegarka na desce rozdzielczej a nie radio :/

Ktos moze mial taka przygode? Jutro jade do elektryka bo sam wole nie grzebac...

Skoro pada ci podswietlenie zegara, to znaczy, ze radia wcale tam nie ma. Ja mam radio surowym kablem wpiete w aku, wiec jak cos padnie to tylko bezpiecznik w radiu albo wybuchnie aku:P Nie mam pod reka rozpiski bezpiecznikow.

Moze cos na tablicy, przecieki, zimne luty, hm, nie wiem do czego to jeszcze jest zapiete. Nie wierze, ze jak pada bezpiecznik to pada ci tylko podswietlenie, ale mozna sie mylic:P Ja bym wpierw sam poszukal:P Do mechanikow ide jak juz nie mam wyjscia:P

Skoro pada ci podswietlenie zegara, to znaczy, ze radia wcale tam nie ma. Ja mam radio surowym kablem wpiete w aku, wiec jak cos padnie to tylko bezpiecznik w radiu albo wybuchnie aku:P Nie mam pod reka rozpiski bezpiecznikow.

Moze cos na tablicy, przecieki, zimne luty, hm, nie wiem do czego to jeszcze jest zapiete. Nie wierze, ze jak pada bezpiecznik to pada ci tylko podswietlenie, ale mozna sie mylic:P Ja bym wpierw sam poszukal:P Do mechanikow ide jak juz nie mam wyjscia:P

Juz wszystko wyjasnione: bylo zwarcie na radiu :-) zle poizolowane kabelki. Objawialo sie to spalaniem w/w bezpiecznika "audio". O dziwo, radio dzialalo :-) ale za to podswietlanie zegarka nie... Juz nic mnie nie zdziwi :)

pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...