Gość Virgo_ Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 Witam, Od kiedy mam Almere nie działa mi ABS. Świeci sie kontrolka i koła sie blokują. Po diagnnostyce, okazało sie, ze przyczyna jest uszkodzony czujnik ABSu. Problem jest taki, że wyminiłem już uszkodzony czujnik ale ABS dalej nie działa. Magicy stwierdzili, że wszystkie czujniki są sprawne i trzeba sprawdzić czy to może nie wina komputera. W związku z tym, moje pytanie: gdzie znajduje się komputer sterujący od ABSu? Poza tym wszelkie propozycje co do przyczyn jego nie działania mile widziane :-) pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Virgo_ Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 Po wlaczeniu zaplonu kontrolka ABSu delikatnie mryga i slychac cykanie gdzies spod maski. Po wlaczeniu silnika kontrolka nie gasnie a ABS nie dziala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Virgo_ Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 kontrolka przygasa równo z tym cykaniem. Czy to oznacza ze mogl pasc któryś przekaznik? Jezeli tak, to jak dojsc który to... tzn. jak je sprawdzac? nie mam doswiadczenia w te klocki... prosilbym tak łopatologicznie wyjaśnic co i jak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.