Wanakamura Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 Witajcie, Jeżdżę sobie moim Sunny już 5 miesiąc w sumie zrobiłem ok 3500km co przy średnio 11l na 100km na moim silniku zbliża się kwotowo do ceny autka (2000zł) A że znajomego Sunny zostało skasowane (dostał w boka przez jakiegoś patałacha) to pomysałem co by odkupić od niego autko całe miałbym części i silnik bym przełożył. Ktoś jest może po takiej operacji i wie na co trzeba uważać? idea wzięła się też z tego że koszt instalacji gazowej to ok 1400 zł + 400 zł blos którego nie ma za bardzo gdzie zmieścić bez przeróbek. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość StS Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 11 l na setkę?? Mi gazu dużo mniej pali na I gen! Popatrz sobie na wątek z rankingiem spalania sunnych. Może lepiej zainwestować w filtry i elektrykę, ewentualnie porządne czyszczenie gaźnika i regulacje? 2.0D na pewno jest cięższy i auto będzie się gorzej prowadzić. Co do reszty nie mam pojęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wanakamura Opublikowano 26 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 11 l na setkę?? Mi gazu dużo mniej pali na I gen! Popatrz sobie na wątek z rankingiem spalania sunnych. Może lepiej zainwestować w filtry i elektrykę, ewentualnie porządne czyszczenie gaźnika i regulacje? 2.0D na pewno jest cięższy i auto będzie się gorzej prowadzić. Co do reszty nie mam pojęcia. czytałem tamten wątek... filtry były wymieniane, niewiem o jakiej elektryce mówisz proszę rozwiń zaś gaźnik niby był czyszczony.Ale może to jest dobry pomysł. znacie jakiegoś specjalistę w Krakowie lub okolicach.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość StS Opublikowano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 Elektryka w sensie kable WN, świece, ewentualnie aparat zapłonowy sprawdzić. No i skład mieszanki sprawdzić (nie wiem jak to się robi, ale chętnie się dowiem ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 28 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 Kraków Mały słyszałem o twoim kolegi suniaczu ,,, czy przypadkiem nie znasz mechanika co robi w Wawrzeńczycach ew mieszka w Igołomi >>>???prosze o PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.