Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N14] Swap 1.4 gaźnik na 2.0 Diesel

Wanakamura

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Jeżdżę sobie moim Sunny już 5 miesiąc w sumie zrobiłem ok 3500km co przy średnio 11l na 100km na moim silniku zbliża się kwotowo do ceny autka (2000zł)

A że znajomego Sunny zostało skasowane (dostał w boka przez jakiegoś patałacha) to pomysałem co by odkupić od niego autko całe miałbym części i silnik bym przełożył.

Ktoś jest może po takiej operacji i wie na co trzeba uważać?

idea wzięła się też z tego że koszt instalacji gazowej to ok 1400 zł + 400 zł blos którego nie ma za bardzo gdzie zmieścić bez przeróbek.

Pozdrawiam

11 l na setkę?? Mi gazu dużo mniej pali na I gen! Popatrz sobie na wątek z rankingiem spalania sunnych.

Może lepiej zainwestować w filtry i elektrykę, ewentualnie porządne czyszczenie gaźnika i regulacje?

2.0D na pewno jest cięższy i auto będzie się gorzej prowadzić. Co do reszty nie mam pojęcia.

11 l na setkę?? Mi gazu dużo mniej pali na I gen! Popatrz sobie na wątek z rankingiem spalania sunnych.

Może lepiej zainwestować w filtry i elektrykę, ewentualnie porządne czyszczenie gaźnika i regulacje?

2.0D na pewno jest cięższy i auto będzie się gorzej prowadzić. Co do reszty nie mam pojęcia.

czytałem tamten wątek... filtry były wymieniane, niewiem o jakiej elektryce mówisz proszę rozwiń :) zaś gaźnik niby był czyszczony.Ale może to jest dobry pomysł. znacie jakiegoś specjalistę w Krakowie lub okolicach.?

Elektryka w sensie kable WN, świece, ewentualnie aparat zapłonowy sprawdzić. No i skład mieszanki sprawdzić (nie wiem jak to się robi, ale chętnie się dowiem :P )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...