Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[n15] jaki olej? hmmm pomocy

Gość Tricu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, swoją almę kupiłem pół roku temu i chcę w niej przed wyjazdem na wakacje wymienić olej. Niby prosta sprawa lecz niewiem jaki olej był lany poprzednio, nie było tego nigdzie w papierach ani nie była przyczepiona żadna karteczka przy silniku. Jaki olej zalać najlepiej? Alma n15 99r. /200tys przebiegu.

Oraz ile oleju wchodzi do n15?

hej , nie wiem czy mam racje , ale jak ja nie wiedzialem po zakupie almerki 96' 220 tys, to nalalem poprostu polsyntetyk 10w40 mobila, rok minal i wszystko git wiec chyba najbezpieczniej nalac polsyntetyka:) , kup banke 4L i starczy , wchodzi chyba jakies 3,1 czy cus takiego jest w instrukcji ktora jest na forum...

pzdr

Witam. Ja natomiast nigdy nie bałem się lać pełnych syntetyków. Mało tego jak kupiłem moją Almę (2.0 GTI, SR20DE), to zrobiłem jej małe płukanko:), tzn. zalałem Castrol Magnatec 5W40, przejechałem niecałe 100 km i wymieniłem olej ponownie, również na Castrola tylko że Edge Sport 10W60 (100% syntetyk). Jak na razie ( 6tys.km) nawet koloru nie zmienił- rewelacja:). Pozdrawiam

PS. Jak ktoś chce zmienić olej na Castrola, to poniżej załączam link z rekomendowanymi olejami pod konkretny model

http://ew5.earlweb.com/search.php?site=8&sector=1&category=6&subset=228

Witam. Ja natomiast nigdy nie bałem się lać pełnych syntetyków.

Nieprzesadzajmyz syntetykiem.

Po do przepłacać zaolej do >10 letniego auta. Tymbardziej, że półsyntetyk nie jest wiele gorszy od syntetyka.

IMHO 10w40 wystarczy w zupełnosci

Acodomarki. Wedle życzenia, wszystkie spełniają podobne kryteria jakościowe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...