Gość pink Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 mam problem z trzęsącą się szybą delikatnie uchylona trzęsie się jak w ikarusie gdzies na forum ktoś pisał że był jakis wątek o tym niestety nie udało mi się go odszukać wiec proszę o pomoc od strony kierowcy nie ma tego problemu w tylnich tez jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmarq Opublikowano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 Witam, mam ten sam problem ale z przodu od strony kierowcy. Polecam złapać szybę i lekko opuścić ręcznie - sprawdzone pomaga. To oczywiście tymczasowo. Jak znajdę trochę czasu to zabiorę się za zlokalizowanie usterki --> rozmontowanie drzwi. Dodam jeszcze że u mnie szyba od strony pasażera nie ma takich objawów, chociaż też można ją troszkę ręcznie opuścić Szyby tylne rzadko opuszczam ale o ile pamiętam przy nich problem nie występuje. Pozdrawiam Tom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dareckus Opublikowano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 U mnie pojawił się problem z trzęsącą się szybą gdy pojechałem na myjnię ręczną i facet chyba zbyt namiętnie myjką tam lał. Cholernie to wkurza, jak dojdziecie jak to zlikwidować to pisać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pink Opublikowano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 z racji tego wczoraj montowałem boczki przyjrzałem się jak ta szyba jest mocowana jest tam taka szyna na której ona się porusza w gore i w dol do szyny przyczepiona jest jakimiś plastikami możliwe ze te plastiki się trochę starły i stad ten luz podejrzewam jeszcze ze uszczelki mogły się wyrobić i słabo trzymają szybę więcej pomysłów nie mam na ta chwile możne pojadę do pana który latał mi dziurę w przedniej szybie możne on coś poradzi bo szlag mnie trafi ikarus wiecznie żywy :/ oraz jak się dłużej zastanowię nad tym co napisał tmarq to nasuwa mi się myśl że może linka która opuszcza i podnosi szybę z jakiegoś powodu nie jest dobrze naprężona... ================================== cuda panie kawałek kodu który podpowiada "Podobne tematy" znalazł temat http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/19707-luzne-szyby/ wyszukiwarką nie udało mi się tego znaleźć ======== kolejny temat z podpowiadarki http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/10163-stukajce-szyby-w-n16/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.