Gość jankacper Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 Witam wszystkich serdecznie. Mam nissana p11 96r. Kilka dni temu podjechałem na stację benzynową i gdy się zatrzymałem to dopiero dostrzegłem opary wydobywajace się spod maski, patrzę na temperaturę - max!!! pod autem plama płynu z chłodnicy (około litr), na bagnecie zero. Z olejem to moje zaniedbanie ale nie spodziewałem się że tak szybko wypije (1200 km od wymiany). Samochód przestygł, dolałem wody, oleju i wio. To jest auto żony i ona robi krótkie trasy ale od tej pory nic się nie dzieje - wody nie ubywa, temperatura w normie. Silnik nieco pochlapany olejem ale nie widzę miejsca wycieku. Jestem kompletnie zielony więc nie śmiejcie się z tego o co zapytam. Czy istnieje coś w rodzju "zaworu bezpieczeństwa" i czy możliwe jest że to w tym miejscu siknęło i nic się nie stało poważnego? Jak to sprawdzić. Nie mam zaufanego mechanika ani wiedzy ani kasy żeby dać się wrobić w jakieś planowanie czy inne drogie opcje. Bardzo proszę ludzi znajacych się na tym o poradę. Z góry dziękuję i pozdrawiam nissanowców:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wojtas91 Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 Witam, na 100% przegrzał się przez brak oleju... Co do zaworku bezpieczenstwa (chodzi Ci o zaworek bezpieczenstwa oleju?) nigdy nie slyszalem.... Jesli masz olej na silniku to go dokladnie wytrzyj i sprawdz z kad sie wydobywa. Najprawdopodobniej z pod jakiejs uszczelki lub korka. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 miałem taki przypadek co prawda w fiacie że przytkana odma powodowała wychlapywanie oleju przez bagnet więc posprawdzaj odmy one mają takie druciane szczotki co mają olej zatrzymywać ...albo po prostu masz wyciek z pod dekla lub innych części ,, ja też sie troszkę dziwie że nie ma zabezpieczeń przez np przegrzaniem że coś nie piszczy przynajmniej po przekroczeniu jakiejś temp.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.