Gość edo Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Nam też popękał zimą i na wiosnę wymienili na gwarancji podczas pierwszego przeglądu na 20000 km. No i umnie mieszek był popękał, a kierownica zaczyna się niepokojąco ścierać. Mieszek serwis wymieni na gwarancji bez szemrania, a kierwonicę obfotografowali i wysłali do centrali celem analizy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość suchy___ Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Muszę Cię zmartwić z tą kierownicą, ja walczyłem z nissanem dosyć długo o wymianę kierownicy. Też były zdjęcia, cuda wianki i niestety nic z tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość edo Opublikowano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 Muszę Cię zmartwić z tą kierownicą, ja walczyłem z nissanem dosyć długo o wymianę kierownicy. Też były zdjęcia, cuda wianki i niestety nic z tego. Znając nissana, a w szczególności znając sposób działania ASO MAZUR w Wałbrzychu nie liczę na sukces Na wiosnę mam zamiar obszyć kierownicę skórką, znalazłem gościa co przyjeżdża pod dom czy pracę i obszywa na miejscu. Kosztuje to 150 zł, a wygląda jak oryginał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ktosiekpl Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 U mnie mieszek jeszcze jakoś się trzyma, ma pęknięcia ale nie na wylot. Odnośnie kierownicy to przy przebiegu 45 tys pojechałem do Pani zostawiłem kierownice i mi bardzo ładnie obszyła skórą podobną do tej co jest deska i poduszka powietrzna, koszt 180 zł i 1 4 godz. roboty. Wygląd nawet lepszy od oryginału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kules Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Mieszek pękł prawie na wylot po roku, przebieg około 15 tys. Pewnie za rok znów będzie to samo, a po gwarancji trzeba będzie zamówić z prawdziwej skóry, bo ta skaja to gorsza już być nie mogła. Wstyd dla Nissana i koszty, taniej by im było od razu skórę zakładać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 U mnie mieszek nie pękł ale za to po blisko 50tys poszły nici na szwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Dzisiaj poprzyglądałem się temu nowemu mieszkowi, który wymienili mi po roku na gwarancji (bezproblemowo). Jakiś kiepski ten materiał (sztywny bardzo) i znów się jakoś dziwnie układa...wydaje mi się, że znów długo nie wytrzyma. Cóż...kolejna wymiana na gwarancji za roczek i tak do skutku aż się gwarancja skończy. Na razie wszystko OK, pęknięć/przetarć nie ma, ale coś czuję, że znów się pojawią...Twardy ten skaj! Hmmm...No ale troszkę krótko...ok. 15 tys km i dziury. Na szczęście nie ma problemu z serwisem gwarancyjnym...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Respi Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Cóż...kolejna wymiana na gwarancji za roczek i tak do skutku aż się gwarancja skończy. Na razie wszystko OK, pęknięć/przetarć nie ma, ale coś czuję, że znów się pojawią... Koniec 3-letniej gwarancji nie ma tu raczej nic do rzeczy. Mi jak wymieniali ten mieszek stwierdzili że na ten nowy mam znów 2 lata gwarancji. Wiec rozumiem że od wymiany gwarancja na sam mieszek obowiązuje przez 2 lata (bez wzgledu na 3 letnią gwarancję na auto). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dareke Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Czytam i patrzę jak u innych posiadaczy Notesa przecierają się mieszki zmiany biegów po roku , 2 latach itd. Jasno z tego wynika , że w ramach oszczędności używany jest gorszy materiał. Ciekawy jestem na ile wyceniana jest usługa , wraz z materiałem , wymiany tego mieszka , w okresie gdy auto jest jeszcze na gwarancji? W moim aucie , gdy je kupowałem , mieszek był już przetarty w 2 miejscach na wylot , więc decyzja mogła być tylko jedna.Za bajońską sumę 13 zł. + czas przeczytania na forum , jak dokonać samodzielnej wymiany + własna robocizna ( chyba coś około 1 godz. )posiadam skórzany mieszek koloru czarnego z obszyciem w kolorze tapicerki.CZy warto? Ja uważam , że tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi