Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Mieszek drążka zmiany biegów - 2 lata i juz przetarcia pęknięcia

Respi
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nam też popękał zimą i na wiosnę wymienili na gwarancji podczas pierwszego przeglądu na 20000 km.

No i umnie mieszek był popękał, a kierownica zaczyna się niepokojąco ścierać. Mieszek serwis wymieni na gwarancji bez szemrania, a kierwonicę obfotografowali i wysłali do centrali celem analizy.

Muszę Cię zmartwić z tą kierownicą, ja walczyłem z nissanem dosyć długo o wymianę kierownicy.

Też były zdjęcia, cuda wianki i niestety nic z tego.

Znając nissana, a w szczególności znając sposób działania ASO MAZUR w Wałbrzychu nie liczę na sukces :)

Na wiosnę mam zamiar obszyć kierownicę skórką, znalazłem gościa co przyjeżdża pod dom czy pracę i obszywa na miejscu. Kosztuje to 150 zł, a wygląda jak oryginał.

U mnie mieszek jeszcze jakoś się trzyma, ma pęknięcia ale nie na wylot. Odnośnie kierownicy to przy przebiegu 45 tys pojechałem do Pani zostawiłem kierownice i mi bardzo ładnie obszyła skórą podobną do tej co jest deska i poduszka powietrzna, koszt 180 zł i 1 4 godz. roboty. Wygląd nawet lepszy od oryginału.

• 5 tygodni później...

Mieszek pękł prawie na wylot po roku, przebieg około 15 tys. Pewnie za rok znów będzie to samo, a po gwarancji trzeba będzie zamówić z prawdziwej skóry, bo ta skaja to gorsza już być nie mogła. Wstyd dla Nissana i koszty, taniej by im było od razu skórę zakładać.

U mnie mieszek nie pękł ale za to po blisko 50tys poszły nici na szwie

• 6 miesięcy temu...

Dzisiaj poprzyglądałem się temu nowemu mieszkowi, który wymienili mi po roku na gwarancji (bezproblemowo). Jakiś kiepski ten materiał (sztywny bardzo) i znów się jakoś dziwnie układa...wydaje mi się, że znów długo nie wytrzyma. ;) Cóż...kolejna wymiana na gwarancji za roczek i tak do skutku aż się gwarancja skończy. Na razie wszystko OK, pęknięć/przetarć nie ma, ale coś czuję, że znów się pojawią...Twardy ten skaj! Hmmm...No ale troszkę krótko...ok. 15 tys km i dziury. Na szczęście nie ma problemu z serwisem gwarancyjnym...Pozdrawiam :)

Cóż...kolejna wymiana na gwarancji za roczek i tak do skutku aż się gwarancja skończy. Na razie wszystko OK, pęknięć/przetarć nie ma, ale coś czuję, że znów się pojawią...

Koniec 3-letniej gwarancji nie ma tu raczej nic do rzeczy.

Mi jak wymieniali ten mieszek stwierdzili że na ten nowy mam znów 2 lata gwarancji. Wiec rozumiem że od wymiany gwarancja na sam mieszek obowiązuje przez 2 lata (bez wzgledu na 3 letnią gwarancję na auto).

Czytam i patrzę jak u innych posiadaczy Notesa przecierają się mieszki zmiany biegów po roku , 2 latach itd. Jasno z tego wynika , że w ramach oszczędności używany jest gorszy materiał. Ciekawy jestem na ile wyceniana jest usługa , wraz z materiałem , wymiany tego mieszka , w okresie gdy auto jest jeszcze na gwarancji? W moim aucie , gdy je kupowałem , mieszek był już przetarty w 2 miejscach na wylot , więc decyzja mogła być tylko jedna.Za bajońską sumę 13 zł. + czas przeczytania na forum , jak dokonać samodzielnej wymiany + własna robocizna ( chyba coś około 1 godz. )posiadam skórzany mieszek koloru czarnego z obszyciem w kolorze tapicerki.CZy warto? Ja uważam , że tak.