Gość reg Opublikowano 28 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 czy ktoś ma problem z "klikającym" sprzęgłem? - przy każdym użyciu sprzęgła słychać "kliknięcie" podobne do tego od np. kierunkowskazu (lub klawiatury komórki – tylko oczywiście znacznie głośniej) Panowie w serwisie stwierdzili ze tak niestety jest przy wysokich temperaturach - sprężyna wydaje taki dźwięk i smarownie nic nie daje - jak będzie chłodniej wszystko ma wrócić do normy :-) Trochę mnie to rozbawiło, ale zanim skorzystam z innego serwisu chciałbym dowiedzieć sie czy ktoś miał podobny problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbzofik Opublikowano 28 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 W moim Qashqai 1,6 I way takiego kliknięcia podczs wciskania sprzegła nie ma, chociaż temeratury są teraz wysokie. Niech serwis robi co do nich należy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Synkro Opublikowano 28 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 W moim Qashqai 1,6 I way takiego kliknięcia podczs wciskania sprzegła nie ma, chociaż temeratury są teraz wysokie. Niech serwis robi co do nich należy. U mnie raz jest, a raz nie ma, na pewno jednak klikanie w moim przypadku nie zależy od temperatury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
denzo Opublikowano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 Może być jeszcze jedna usterka, która się w ten sposób objawia to znaczy samoregulator linki sprzęgła puszcza o jeden ząbek od czasu do czasu i wraca na poprzednie ustawienie. (oczywiście, jeżeli jest linka w QQ) Taki objaw miałem kiedyś w innym samochodzie, czego kolegom nie życzę. Zdarzyło mi się w czasie wyprzedzania wcisnąć sprzęgło i pedał został w podłodze. Bardzo nie przyjemne uczucie silnik, wysprzęglony a z przeciwka jadą samochody Póki doszedłem, że to linka i samoregulator minęło dużo czasu sądziłem, że to sprężyna pedału lub zawleczka spinająca denzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taaatooo Opublikowano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 dodam od siebie, że taki sam objaw miałem w swoim poprzednim samochodzie, panowie w serwisie długo się z tym męczyli a raczej kilkakrotnie, miałem tak średnio co 2-3 miesiące od reanimacji w serwisie, aż w końcu nerwy mi puściły i zażądałem całkowitego usunięcia usterki z samochodem zastępczym na czas naprawy. Pod 2-3 dniach odebrałem samochód - ekspertyza serwisu wymiana jakiejś tam tulejki. Nie wiem co tak naprawdę zrobili ale na przeszło rok miałem problem z głowy, niedawno znów wróciło, na szczęście czekam już tylko parę dni na odbiór swojego QQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cezary2 Opublikowano 5 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 Witam W moim QQ też zaobserwowałem podobny dźwięk, też tylko przy wysokiej temperaturze zewnętrznej i też nie zawsze. Po dwu,trzykrotnym wciśnięciu znikało. Przy niższych temperaturach ten dźwięk nie występuje. Czy ktoś w modelach przed fl miał podobny problem i czy wymagało to interwencji serwisu, czy znikało? W moim poprzednim samochodzie ten problem występował przy dłuższym postoju (miesiąc, 2 tygodnie nie jeżdżenia), później przy codziennym użytkowaniu nie było tego problemu. Dziękuje pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.