Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

przelaczanie napedu w x trail

Gość jara67

Rekomendowane odpowiedzi

witam

posiadam od niedawna x traila 2005r benzyna 2,5 na a

utomacie

chcialbym sie dowiedziec czy podczas jazdy moge wylaczyc polbiegi bez uszkodzenia skrzyni oraz czy w trakcie jazdy mozna przelaczyc tryb napedu na przod na tryb auto

nie wiem tez jak prawidlowo wlaczyc klime - czy ma byc na nawiew z zewnatrz czy na obieg wewnetrzny

i czy jak jest klima wlaczona to zakres temperatury od 18 stopni tez w tym czasie dziala czy jest to bez znaczenia

TA KLIMA TO MANUAL

jaki manual skoro masz zakres temperatur? Jeżeli chcesz np. szybko schłodzić auto to wrzucasz obieg wewnętrzny. Tak się robi w każdym samochodzie z klimą. Nie potrafię jednak powiedzieć dlaczego.

C13649578_9.jpg

taką masz? mimo tego, że nie ma wyświetlacza to jest to klimatyzacja automatyczna bo masz podany zakres temperatur.

jakie pół biegi? :blink: zmieniasz sobie pokrętłem czy tam przyciskami jeżeli masz wersje przed liftem. Nawet w trakcie jazdy. Pamiętaj tylko o tym, że tryb LOCK działa tylko do 40 km/h, w innym przypadku przełącza się na tryb AUTO czyli napęd na przednią oś z ewentualnym dołączeniem tylnej.

Witam,

Tak jak kolega wyżej napisał - to że nie ma wyświetlacza nie oznacza, że to jest manual. Masz zakres temperatury więc jest to jak najbardziej wersja automatyczna.

Co do napędu - można go zmieniać w trakcie jazdy. Lock do 40km/h daje napęd na 4 koła, a powyżej zmienia się w tryb auto. Dodatkowo wyczytałem w instrukcji, że zmieniając tryby napędu podczas jazdy należy pamiętać, aby jechać prosto ( bez skręconych kół ), nie dodawać gazu ani nie hamować - generalnie prosta, stabilna jazda.

Pozdrawiam

jaki manual skoro masz zakres temperatur? Jeżeli chcesz np. szybko schłodzić auto to wrzucasz obieg wewnętrzny. Tak się robi w każdym samochodzie z klimą. Nie potrafię jednak powiedzieć dlaczego.

u mnie w civicu sam włącza się obieg zamknięty. działa to dlatego, że powietrze we wnętrzu masz już (nieznacznie, ale zawsze) schłodzone i klima ma mniejszą temp. do obniżania niż zasysając powietrze z zewnątrz

u mnie w civicu sam włącza się obieg zamknięty. działa to dlatego, że powietrze we wnętrzu masz już (nieznacznie, ale zawsze) schłodzone i klima ma mniejszą temp. do obniżania niż zasysając powietrze z zewnątrz

w T-31 też się samo włącza, a jak na dworze zrobi się chłodniej to przełącza na obieg zewnętrzny.

"chcialbym sie dowiedziec czy podczas jazdy moge wylaczyc polbiegi bez uszkodzenia skrzyni "

A gdzie w Xksie są półbiegi?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...