Gość PawelRm Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Mam takie pytanko. Ma ktoś może do odsprzedania nowy kluczyk (a własciwie tylko ta część z gumowymi przyciskami - http://cgi.ebay.co.uk/NISSAN-REMOTE-KEY-FOB-FRONT-COVER-/190411637189?cmd=ViewItem&pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item2c556b01c5 )bo mi sie to zuzylo zupelnie i naciskam juz paznokciem na ten sensor. Lub moze wiecie jak to samemu zrobić tak żeby było ok ? po tym jak nigdzie nie dostalem tej części pomyślałem że może sam bym wyciął kawałek gumki i przykleił np na budapren w meiejsce tej wytartej gumki. Myślicie że to może zadziałać ? ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t-olo Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Miałem to samo i w sumie u mnie skończyło się na tym, że musiałem kupić w serwisie cały ten element - próbowałem go reanimować ale nigdzie nie mogłem dostać takiej małej gumeczki do styku. Zaprogramowali na nowo pilota (bo jest w tym elemencie), zapłaciłem chyba z 300 i pojechałem biedniejszy ale szczęśliwy ;-). Na szczęście immo jest w tej drugiej części kluczyka bo nie wiem ile by krzyknęli :-D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skandal Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Miałem ten sam problem w [WP11.144] i załatwiłem to bardzo szybko. Kupiłem te pokrywki pilotów z gumkami (bo tylko ten górny element mają) w serwisie Nissana konkretnie T&T na Puławskiej w Warszawie (myślę że mają to w każdym autoryzowanym jak nie od ręki, to na zamówienie) i kosztowało trochę ponad 10zł dokładnie nie pamiętam. Zregenerowałem w ten sposób obydwa klucze. U mnie problem był jeszcze gorszy bo miałem urwany włącznik w pilocie od zamykania,a pozostałe pozgniatane i zniszczone. Udało mi się dobrać podobne guziki na Wolumenie w Warszawie i tam też w jednym z pawilonów elektronik wylutował stare a wlutował nowe w pilotach. Za 4 przełączniczki w dwu pilotach policzyli mi ok40zł dokładnie nie pamiętam bo to było 2 lata temu. Może dużo może nie, za naprawę kluczyków w sumie zapłaciłem około 80zł, i wyglądają prawie jak nowe. Spróbuj w ten sam sposób. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t-olo Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 No mnie tak ostro pociągnęli w salonie w Gdańsku, ale z jednym kluczykiem nie dało się nic zrobić i cały środek był potrzebny nowy. W drugim tylko gumki górne miałem wymienione. No ale może w Wa-wie byłoby taniej tyle, że ze Słupska mam troszkę bliżej do Gdańska ;-). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nobange Opublikowano 8 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Na Allegro sprzedawca o nicku wiesiula0 sprzedaje same gumki, są to zamienniki ale wyglądają bardzo dobrze i pasują idealnie. Właśnie dziś otrzymałem zamówioną gumkę i wymieniłem w kluczyku. Tylko należy pamiętać, że wymiana samych gumek nie pomoże na długo, trzeba wymienić mikrostyki na płytce drukowanej w środku kluczyka bo wnet znowu gumki będą do wymiany. Wadą oryginalnych styków są gumowe przyciski. Ja wymieniłem na takie z plastikowymi kołeczkami o podobnych wymiarach. Teraz wciska się lekko i gumki się nie zużywają tak jak przedtem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monia689 Opublikowano 10 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2010 Ja naprawiałam cały kluczyk na terenie Katowic, najpierw zamówiłam gumeczki w serwisie chyba 50 zł za komplet do kluczyka, a potem zawiozłam do elektryków którzy wszytskie styki (to co jest w srodku "płytki") wymienili (50 zł kluczyk) i od tego czasu chodzi wszystko super... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Topeczek Opublikowano 19 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 Ja naprawiałam cały kluczyk na terenie Katowic, najpierw zamówiłam gumeczki w serwisie chyba 50 zł za komplet do kluczyka, a potem zawiozłam do elektryków którzy wszytskie styki (to co jest w srodku "płytki") wymienili (50 zł kluczyk) i od tego czasu chodzi wszystko super... Witam - a mogłabyś podać jakieś namiary gdzie można w Katowicach wymienic te styki ? U mnie niestety jeden padł i nie wiem gdzie go moge dokupić i wymienić, a gumki jeszcze sa w dobrej formie. Bardzo prosze o jakiś namiar. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ślizgacz Opublikowano 9 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 Witam - a mogłabyś podać jakieś namiary gdzie można w Katowicach wymienic te styki ? U mnie niestety jeden padł i nie wiem gdzie go moge dokupić i wymienić, a gumki jeszcze sa w dobrej formie. Bardzo prosze o jakiś namiar. Pozdrawiam. Zakup na allegro mikro styki oraz gumki i daj elektronikowi np. od tv i rtv i niech ci usunie stare i wlutuje nowe chyba że posiadasz lutownicę do precyzyjnego lutowania to zrobisz to sam , co do mikro styków to tak jak pisał kolega wyżej kup z guziczkiem plastikowym są naprawdę dobre sam wymieniałem działa rewelacyjnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.