Gość Piterson Opublikowano 11 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2010 Witam, mam problem z hałasem wydobywającym się spod podwozia, ostatnio jechałem leśną drogą z mnóstwem dziur i nagle przytarłem podwoziem ( nie jakoś bardzo ) a raczej rurą wydechową o drogę. Po własnych oględzinach nie zauważyłem jakichś dziur czy przerwań w układzie. Odgłos prawie jak subaru zwłaszcza przy wysokich obrotach,i z końcowego tłumika słychać tak jakby "prykanie" Myślę ze po "przytarciu" może coś się rozszczelniło któryś spaw czy coś..lub katalizator ale sam nie wiem mam zamiar jechać do kolesia od tłumików ale najpierw chciałem spytać co o tym myślicie ( żeby się w koszty nie wpakować) Może wystarczy sam spaw. ps. mam nadzieje ze tekst jest zrozumiały i ukazuje mój problem. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzesiek94 Opublikowano 11 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2010 Witaj, a tę oględziny to takie dokładne czy powierzchowne. Chodzi mi o to czy wziąłeś go na podnośnik i dokładnie obejrzałeś czy tylko wcisnąłeś się pod niego Bo jeśli dokładne to hmm..sprawdź miejsce łączenia, czy uszczelka jest, czy może wypadła. Ja tak miałem że część uszczelki była przypieczona a reszta się wykruszyła jak było zahaczone i tez dziwnie brzmiał Ewentualnie może po prostu nadszedł czas na wymianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piterson Opublikowano 11 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2010 Oględziny na razie powierzchowne, sprawdzałem czy nie jest wgnieciona rura i czy nie ma widocznych przerwań w spawach, mam zamiar dziś dokładnie obejrzeć. Sprawdzę dokładnie łączenia i uszczelki, mam nadzieje ze wymiana nie będzie konieczna. Dzięki za podpowiedz może to faktycznie uszczelka, jak go przejże napisze co i jak. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzesiek94 Opublikowano 11 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2010 No ok. Ale nawet gdyby coś, to z tego co pamiętam układ wydechowy do sunnego nie jest aż tak drogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piterson Opublikowano 11 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2010 Przejrzałem dokładnie cały układ od katalizatora do tłumika końcowego, znalazłem nieszczelność na spawach od kolanka łączącego tłumik końcowy i tam jest największy hałas.Uszczelki z tego co widziałem to są usmażone i się sypią, być może mają w tym swój udział :/ O dziwo, sprawdzając cały układ, usłyszałem lekko pukając w katalizator jakby znajdowały się jakieś kamyki?! nie wiem czy to może mieć jeszcze jakiś wpływ na całą sytuacje. Generalnie jutro podjadę i zespawam to i dam jeszcze do sprawdzenia przez specjalistę Dzięki za pomoc. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzesiek94 Opublikowano 11 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2010 Co do kata to ci nic nie powiem, bo ja nie miałem i nie mam ^^ A spawy to małe piwo więc jest dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.