Gość Godas Opublikowano 12 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2010 Witam wszystkich bardzo serdecznie!! Po wczorajszych upałach i włączonej non stop klimatyzacji zauważyłem kapiącą wodę na wycieraczkę pasażera. Czy ta dolegliwość jest do usunięcia we własnym zakresie i czy to coś poważnego? Dziękuję za podpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volvo144 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Witam! Też mam taki objaw - co to może być...??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość QbaKJ Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zapchany odpływ klimy najprawdopodobniej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volvo144 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zapchany odpływ klimy najprawdopodobniej... Witam! A moze byc tak, ze cieknie i na zewnatrz (bo cieknie pod "wooz") i niekiedy do srodka (na wycieraczkę. Mokro w srodku nie jest pernamentne przy uruchomionej klimie tylko od czasu do czasu... Jezeli cos jest zapchane to jak to ...przepachac? U mnie nie ma rurki z otworu odplywowego od klimy skierowanej w dol tylko woda leci z otworu po sciance. Czy tak ma byc?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość QbaKJ Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Może tak być, na parowniku klimy w gorące, duszne dni potrafi skraplać się bardzo dużo wilgoci - z odpływu leje się jak z niedokręconego kranu. Można przedmuchać kompresorem; najlepiej by było wybebeszyć parownik, umyć go z syfu dokładnie (żadne odgrzybianie tego nie usunie) i zweryfikować odpływ, ale to wszystko to masa roboty, potrzebny rozpinacz do przewodów klimy i trzeba potem nabić (najlepiej by było w ogóle przed tą operacją odessać czynnik na maszynie do nabijania klimy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.