Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

reflektory sterowane elektrycznie

Gość cerber
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Mam taki mały problem.

Kupiłem słonko bez reflektorów wyposażonych w silniczki do sterowania. Reflektory po obejrzeniu z bliska posiadają niby 3 otwory na zamontowanie takiego silniczka, ale słyszałem że są takie reflektory manualne i elektryczne i nie bardzo wiem czy ta różnica wynika jedynie z różnicy takiej że jedne mają przyczepiony silniczek a drugie nie (same reflektory czy są więc identyczne czy nie).

Kończąc czy istnieje taka możliwość jak podłączenie silniczka do reflektorów manualnych czy się nie da i W MOIM PRZYPADKU WIĄZAŁO BY SIĘ Z WYMIANĄ REFLEKTORÓW.

Pozdrawiam

pozostaje jeszcze kwestia reszty polaczen elektrycznych i samego "regulatora wysokosci" i nie wiem moze przekaznikow i bezpiecznikow.swoja droga ciekawe czy takie silniczki sa dostepne osobno bo samo "miejsce" na zamontowanie czegos nie oznacza ze tak da sie latwo to zrobic. ale jak Ci sie uda to napisz co i jak bo moze sobie tez zrobie lelktryczne reflektorki.

pozdrawiam

slawek

Bo ona istnieje, i działa. Problem jest taki że są reflektory bez silniczków i czy dokupując silniczek jest szansa wywalenia tej śruby do regulacji recznej i wstawienia tam silniczka, bo widać na obudowie reflektora otwory na śruby i się nawet zgadzają z roztawem na silniczku

przykladales silniczek do reflektora?jak zadzialal i podnosil/opuszczal to chyba problem rozwiazany?czy w czym problem?no bo jak wsio pasuje....?a instalacja, no coz wlacznik klimy przerobilem na otwieranie bagaznika :lol:

pozdrawiam

slawek

Problem w tym, że tej pie......j śruby od ręcznej regulacji nie jestem w stanie wykręcić. Bo ona nie wykreca się, a nie chce zbyt mocno żeby czegoś nie połamać i nie wiem dlatego czy to złośliwość przedmiotów martwych czy faktycznie się nie da, a wytłoczenia są tylko dlatego że wszystkie obudowy robiono na tej samej taśmie, bo się nie opłacało innej obudowy

wrrrr

Stego co rozumiem to masz tak jak ja zwykłe reflektory więc wiesz jak to wygląda. Silniczek sam w sobie wygląda tak jak na tym linku

http://www.ebay.pl/viItem?ItemId=7981499840

No i problem jest taki że spodziewałem się że da się wykręcić śróbe z reflektora i w to miejsce włożyć ten bolec z silniczka, no ale wyszła mi w efekcie kicha bo ta cholern śruba z reflektora się nie wykręca

jak masz wielka chec na elektryke to rozbierz reflektor i zobacz co zrobic by podczepic silniczek.reflektror jest zczepiony metalowymi klamrami i moze byc uszczelniony silikonem,silikon jesli jest taki jak w tylnych swiatlach trzeba podgrzac i odlaczyc szklo od obudowy. wtedy zobaczysz co trzyma srube regulacyjna i jak jej sie pozbyc.

pozdrawiam

slawek

oo i to już jest jakaś ciekawa informacja, tylko żeby nie zostało tak że samochód będzie jednookim bandytą bo rozwale lampe i już jej do kupy nie złoże he he he

Pozdrawiam

• 5 lat później...

Witam

Czy może ktoś rozwiązał problem zdemontowania tej śruby regulacyjnej z manualnego reflektora?