Gość marianello Opublikowano 16 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2010 Użytkownicy benzynek: jaki olej macie wlewany do benzynek 2.0 i ile wam wchodzi do "miski" przy wymianie. Ja mam teraz zalany SLX Professional Powerflow (MB?) C3 0W-30. Podobno to jest jakiś standardowy serwisowy. Jednak mało tego wszedzie, zeby go kupić od ręki. Może zalać następnym razem coś bardziej dostępnego, no i ile tego cholerstwa wchodzi do silnika 2.0 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 18 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2010 Chyba 3,9 litra z filtrem ale musisz jeszcze poszukać.... Ja leję standartowo 10W40 semi i jest ok (poza tym że bierze jakieś 250 ml na 1000 km) ale to chyba nie jest wina oleju a uszczelniaczy.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tulek25 Opublikowano 24 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 Witam! Dokładnie leje 3,9 litra do 2.0 T30 benzyna , ja w swoim używam Castrol Magnatec 5W-30 C3, a tak właściwie to właśnie zbliża się czas do wymiany. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marianello Opublikowano 24 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 dzięki Panowie za to 3.9 litra , spodziewałem się, że będzie więcej. Do mojego poprzedniego civica 1,5 VTEC wlewało się 3,5 Litra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.