Gość McDżordż Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Czołem! Mam moją Primerkę P11 Kombi od 5 miesięcy. Nie wiem kiedy ostatnio było wymieniany płyn do chłodnicy i tak się przymierzam, żeby przed długą podróżą (z Lublina nad morze i z powrotem) zaopatrzyć Primerę w nowy płyn. Jest sens? To moja fanaberia czy jest jakaś racjonalna przesłanka? Co ile wymienić ten płyn? Ile go tam wchodzi do chłodnicy i pojemniczka wyrównawczego? Kto wie, kto pomoże? Dzięki, ciao- McDżordż Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 sens jest. płyn się powinno wymieniać co jakiś czas. ja w swojej primerce przed zimą też będę wymieniał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bep Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Jeśli wymieniasz, wymieniaj na płyn całoroczny, np. Prestone -37st. Ma bardzo dobre właściwości w lecie, i tak samo dobrze spisuje się w zimie. Nie musisz się martwić, że zalałeś np. zielone Borygo - na lato :/ Wymiana płynu, jest działaniem mającym sens - zwłaszcza, jeśli był zmieniany jakiś czas temu, bowiem płyny - tak samo jak oleje, tracą swoje właściwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.