Gość roorza Opublikowano 24 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 Witam, Podczas uruchamiania auta gdy kluczyk w stacyjce jest w położeniu ON nie świecą się żadne kontrolki. Silnik odpala bez problemu i jak już pracuje wtedy można zauważyć "słabiutkie" ich świecenie. Problem pojawił się po wymianie oleju w skrzyni biegów. Czy może mieć to związek z demontażem linki prędkościomierza ze skrzyni w celu wymiany oleju? Wyjmowałem także przy okazji włącznik światła wstecznego. A może po prostu poluzował się jakiś przewód pod maską... Z góry dzięki za odpowiedź. Auto to Micra k10 1.2 KAT 54KM 1989 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 24 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 posprawdzaj kostki i masę bo może gdzieś się poluzowała, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość roorza Opublikowano 24 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 Problem rozwiązany W pierwszym poście nie wymieniłem wszystkich objawów opisywanej awarii. Jeśli ktoś w przyszłości będzie miał podobne problemy to dodam, że oprócz braku kontrolek nie działały również kierunkowskazy oraz wskaźniki temperatury i paliwa. Dodatkowo silnik miał cały czas podwyższone obroty (takie jak na ssaniu), które nie spadały nawet po rozgrzaniu. Przed sprawdzeniem połączeń wszystkich kostek i przewodów sprawdziłem bezpieczniki. Okazało się, że jeden jest przepalony Po jego wymianie wszystko wróciło do normy Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.