Moby7 Opublikowano 24 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 Czytając wasze posty można dojść do wniosku że w najblizszym czasie w moim Nocie (ma pol roku) powinna sie zaczac seria usterek roznych elementow. Szczeście ze mam gwarancje ale po 3 latach trzeba sprzedac ten model nak najszybciej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 24 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 Ja swoje (przedliftingowe) auto użytkuję 4 rok, w tym czasie zainwestowałem w: 1/pasek napędu osprzętu (po trzech latach -na własne życzenie, bo popiskiwał, choć nadal był w doskonałym stanie) 2/dwie żarówki H-4 (też na własne życzenie, bo zachciało mi się instalować jakieś wysilone wynalazki typu +80% siły światła itp. - po przejściu na standardowe kosztujące kilkanaście zł nic się już nie pali) ale masz całkowitą rację - proponuję sprzedać go nawet zaraz - zanim cokolwiek zacznie się psuć - i kupiec łatwiej się nabierze, bo poleci na długą gwarancję - jeśli byś się zdecydował w ciągu najbliższych miesięcy - daj mi znać :rofl: :rofl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 24 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 Czytając wasze posty można dojść do wniosku że w najblizszym czasie w moim Nocie (ma pol roku) powinna sie zaczac seria usterek roznych elementow. Szczeście ze mam gwarancje ale po 3 latach trzeba sprzedac ten model nak najszybciej. Jasne, wszyscy tutaj mamy straszne problemy, których nie mają posiadacze innych samochodów. A wyska pozycja Note w rankingach bezawaryjności DEKRA, to tylko propaganda i niczym nie uzasadnione nadużycie... A tak na poważnie - piszemy tu o różnych sprawach, które mogą przytrafić się w każdym samochodzie. Wiadomo, że pisze się, jak coś się zadarzy, a nie wtedy gdy nic się nie dzieje. Note to w moim mniemaniu i tak jeden z mniej kłopotliwych samochodów. Koledzy, którzy jeżdżą tym samochodem dłużej, na pewno podzielą tą opinię. Także nie zamartwiaj się na zapas i ciesz się fajnym samochodem. A jak coś, tak tak jak napisałeś - masz gwarancję na 3 lata a to też jest coś więcej niż u większości producentów, gdzie gwarancja przewaznie opiewa na 2 lata. O czyms też to swiadczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość edo Opublikowano 24 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 Czytając wasze posty można dojść do wniosku że w najblizszym czasie w moim Nocie (ma pol roku) powinna sie zaczac seria usterek roznych elementow. Szczeście ze mam gwarancje ale po 3 latach trzeba sprzedac ten model nak najszybciej. Chyba "lekko" nadinterpretujesz nasze wypowiedzi na tym forum. Notes to bardzo solidne i wdzięczne auto. Usterki zdarzają się zawsze i w każdym aucie. Ja użytkuje swojego od lutego 2008 i jestem więcej niż zadowolony. Nawet ostatnio zacząłem się zastanawiać czy w przyszłym roku nie zamienić swojego notesa na nowego ale z silnikiem 1.6. Życzę wszystkim posiadaczom nowych aut tylu problemów co ja mam z notkiem. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JackMirror Opublikowano 24 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 Czytając wasze posty można dojść do wniosku że w najblizszym czasie w moim Nocie (ma pol roku) powinna sie zaczac seria usterek roznych elementow. Szczeście ze mam gwarancje ale po 3 latach trzeba sprzedac ten model nak najszybciej. Witam. A to dziwne bo mnie akurat mija 99,99% opisywanych tutaj usterek. Czyżby mój Note nie był Notem? Ale bardzo cenię sobie rady i opisy oraz sposoby rozwiązywania problemów przez innych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 24 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 znowu jakaś prowokacja ? nie dajcie się wciągnąć ../ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 25 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 E tam zaraz prowokacja,parę postów sensownych napisał.Po prostu to jest jego czarnowidztwo,niczym z resztą nie poparte,bo samochody są i będą i będą miały mniejsze lub większe usterki i tego nie unikniemy.Po prostu kolega przyjął wszystkie opisywane usterki do siebie i teraz się martwi...a ja mu mówię NIE MA CZYM!Kup sobie bezawaryjną Toyo a będziesz się na prawdę cieszył ....z wizyt w serwisie Moby głowa do góry,nie jest tak źle jak sobie wyobrażasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moby7 Opublikowano 25 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Ja swoje (przedliftingowe) auto użytkuję 4 rok, w tym czasie zainwestowałem w: 1/pasek napędu osprzętu (po trzech latach -na własne życzenie, bo popiskiwał, choć nadal był w doskonałym stanie) 2/dwie żarówki H-4 (też na własne życzenie, bo zachciało mi się instalować jakieś wysilone wynalazki typu +80% siły światła itp. - po przejściu na standardowe kosztujące kilkanaście zł nic się już nie pali) ale masz całkowitą rację - proponuję sprzedać go nawet zaraz - zanim cokolwiek zacznie się psuć - i kupiec łatwiej się nabierze, bo poleci na długą gwarancję - jeśli byś się zdecydował w ciągu najbliższych miesięcy - daj mi znać :rofl: :rofl: Jak będę się decydował to dam znać Chwała za poczucie humoru E tam zaraz prowokacja,parę postów sensownych napisał.Po prostu to jest jego czarnowidztwo,niczym z resztą nie poparte,bo samochody są i będą i będą miały mniejsze lub większe usterki i tego nie unikniemy.Po prostu kolega przyjął wszystkie opisywane usterki do siebie i teraz się martwi...a ja mu mówię NIE MA CZYM!Kup sobie bezawaryjną Toyo a będziesz się na prawdę cieszył ....z wizyt w serwisie Moby głowa do góry,nie jest tak źle jak sobie wyobrażasz. Za toyę dziękuję, postoję Lubię gdy coś czego używam jest w perfekcyjnym stanie, pewno jak każdy nie lubię dokładać do auta a tym bardziej gdy usterki są nie z mojej winy. Witam. A to dziwne bo mnie akurat mija 99,99% opisywanych tutaj usterek. Czyżby mój Note nie był Notem? Ale bardzo cenię sobie rady i opisy oraz sposoby rozwiązywania problemów przez innych. I tak trzymać Każdy samochód jest inny, inna zmiana montująca itp. denerwuje mnie po prostu to że usterki się zdarzaja a nie powinny normy ISO i inne procedury powinny temu przeciwdzialac. Denerwuje mnie tez to ze w salonie jestes gosciem kiedy jescze nie zaplacilem za samochod potem maja Cie w d... oczywiscie nie uogolniam ale z taka sytuacja sie spotkalem Jasne, wszyscy tutaj mamy straszne problemy, których nie mają posiadacze innych samochodów. A wyska pozycja Note w rankingach bezawaryjności DEKRA, to tylko propaganda i niczym nie uzasadnione nadużycie... A tak na poważnie - piszemy tu o różnych sprawach, które mogą przytrafić się w każdym samochodzie. Wiadomo, że pisze się, jak coś się zadarzy, a nie wtedy gdy nic się nie dzieje. Note to w moim mniemaniu i tak jeden z mniej kłopotliwych samochodów. Koledzy, którzy jeżdżą tym samochodem dłużej, na pewno podzielą tą opinię. Także nie zamartwiaj się na zapas i ciesz się fajnym samochodem. A jak coś, tak tak jak napisałeś - masz gwarancję na 3 lata a to też jest coś więcej niż u większości producentów, gdzie gwarancja przewaznie opiewa na 2 lata. O czyms też to swiadczy czytam, czytam to ważna wiedza w każdej chwili może się przydać. Tutaj przynajmniej bez ściemniania pisze sie co Notom dolega i jak sobie z tym czasami samemu poradzic Chyba "lekko" nadinterpretujesz nasze wypowiedzi na tym forum. Notes to bardzo solidne i wdzięczne auto. Usterki zdarzają się zawsze i w każdym aucie. Ja użytkuje swojego od lutego 2008 i jestem więcej niż zadowolony. Nawet ostatnio zacząłem się zastanawiać czy w przyszłym roku nie zamienić swojego notesa na nowego ale z silnikiem 1.6. Życzę wszystkim posiadaczom nowych aut tylu problemów co ja mam z notkiem. Pozdr Zobacze czy pojedże Notem tyle lat ile jeździełem moim wcześniejszym samochodem (9 lat, bez większych napraw) Mysle ze 1,6 ze swoja moca jest troszke lepszym rozwiazaniem w Nocie znowu jakaś prowokacja ? nie dajcie się wciągnąć ../ Czy ja wygladam na Palikota? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 25 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Hehe,nie widzieliśmy Cię ...więc nie wiemy czyś ty podobny do P A co do serwisów...tak jest wszędzie nie tylko w Nissanie(wszędzie ,ale tylko w Polsce)Jak potrzebują sprzedać zrobią wszystko ,a później -po coś tu przyjechał...taki kraj,takie podejście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.