Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Jakie parametry gazu w P11 1.8

markusjk
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Jakiś czas temu założyli mi w primerze(2001r.) p11 1.8 115KM gaz sekwencje .

Przed kalibracją paliła mi 10litrów gazu przy jeźdźje mieszanej a teraz aż 12 l.

Na tą sekwencję składa się :

-reduktor: tomasetto alaska

-komputer: stag-4

-wtryski:magic jacki

-butla:48 litrów

Proszę o radę :(

Przed kalibracją paliła mi 10litrów gazu przy jeźdźje mieszanej a teraz aż 12 l.

może byc tysiąc powodów do :)

pierwsze to zły dział ale pewnie Chłopacy :) przeniosą najlepiej podpiąć pod kompa i zobaczyć czy się nie rozjechały mapy i jak to wygląda.. DINO i Tofu Ci pomogą :)

Edytowane przez GeorgeGt

reduktor za słaby do Twojej mocy, jedzie na ubogo albo podpiera się PB

daj jakieś zdjecia jak to po montowane, do tego daj zrzuty z ustawień i map inaczej nikt Ci nie pomorze bo ciężko wróżyć z tego co powiedziałeś,

Aby pomóc potrzebujemy zdjęcia instalacji (dobrze byłoby widzieć nawierty w kolektorze) oraz screeny z ustawień programowych staga, przede wszystkim mapy wtrysku. Na razie tak jak koledzy pisali - reduktor do wywalenia. Twoja Alaska uciągnie maksymalnie 80 - 90KM.

Bez informacji o które prosimy nie jesteśmy w stanie pomóc.

Z tego co pamiętam , to pierwsze ciśnienie gazu było 1.2 bara (palił ok.10 l.) , natomiast drugie 1.0 (ponad 12 l.) , teraz mam 1.05 .

Screeny z ustawień programowych staga będą problemem ponieważ nie mam do tego programu. Odnośnie nawiertów - postaram się dołączyć.

A co będzie jeżeli będę miał reduktor ALASKA , bo jest to nowa instalacja i nie mam możliwości go wymienić , niestety :( ???

ten reduktor się nie nadaje i to BŁĄD instalatora jeśli go tak można nazwać ,,,

co do fotek to Program jest za Free potrzeba ci tylko kabelka za 30 zł ...no i foto wszystkiego co do Ciśnienia to tak powinno być ,,,choć wg mnie powinno być na maxa by zapewnić jaką taką dawkę na wysokich choć napewno masz ustawiony próg przełączania albo zjechane minimalne ciśnienie na 0,3 Bara !1!!!!!! dalej twój reduktor to obsłuży nawet Wranglera 4,0 tz będzie działał poprawnie na wolnych obrotach a przy 2000 rpm już się zkicha ,,,,

Po prostu przy wysokich obrotach silnik ma zapotrzebowanie na paliwo a go nie dostanie co sie dzieje w takim przypadku to już inna historia ,,,

jak chcesz sam to po ustawiać jak należy to zainwestuj w kabel to Ci powiemy dokładnie co i jak ma być ,,

pozatym nie myśl że ciśnienie ma wpływ na spalanie i nie można ustawiać że jak dużo pali to sie śrubę zakręca to już nie ta bajka ,,,

A co będzie jeżeli będę miał reduktor ALASKA , bo jest to nowa instalacja i nie mam możliwości go wymienić , niestety :( ???

to pojedź do instalatora i niech w ramach gwarancji wymieni, bo wstawił nie te elementy które są potrzebne

Okey , jaki to będzie program (prosił bym o link lub coś innego) i jaki kabel ( chodzi mi o nazwę , i markę- co polecacie , najlepiej coś pewnego) w moim lapku jest wejście na usb 2.0 .

Okey , jaki to będzie program (prosił bym o link lub coś innego) i jaki kabel ( chodzi mi o nazwę , i markę- co polecacie , najlepiej coś pewnego) w moim lapku jest wejście na usb 2.0 .

TU masz link do firmy zassaj program, a kabel na allegro który współpracuje ze STAG-iem

• 2 tygodnie później...

Jak by ktoś miał jakieś PDF-y do mojej sekwencji :odnośnie ustawienia parametrów w komputerze STAG-4 , wtrysków ,mapy itd. ,to niech ktoś wrzuci.

Jak by ktoś miał jakieś PDF-y do mojej sekwencji :odnośnie ustawienia parametrów w komputerze STAG-4 , wtrysków ,mapy itd. ,to niech ktoś wrzuci.

http://www.ac.com.pl/pl/doc/346/programy-i-instrukcje-obslugi

• 2 tygodnie później...

Może mi ktoś doradzić czy by coś pomogło (odnośnie spalania) zwiększenie średnicy końcówek wtrysków MJ ???

a jakie masz dysze?? jak w programie wygląda mnożnik i inne ustawienia?? dlaczego chcesz wiercić??

a jakie masz dysze?? jak w programie wygląda mnożnik i inne ustawienia?? dlaczego chcesz wiercić??

...moze niech kolega poczyta o moich zmaganiach ze STAGiem :) (ustwianie, zmiany itd - ogólnie zapoznac się co go czeka)

Dodam że mapki idealnie pokryte :) dzięki DINO i TOFU :)

http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/66080-gaz-w-sunny-14-16v-95r/

... są już małe postępy , wczoraj wymieniłem świece - pomogło , "ma kopa" ale jak wciskam gaz prawie do podłogi to mi wywala na benzynę , a mało tego pali mi 13,5 l. gazu .

Dlaczego tak się dzieje??? :unsure:

... są już małe postępy , wczoraj wymieniłem świece - pomogło , "ma kopa" ale jak wciskam gaz prawie do podłogi to mi wywala na benzynę , a mało tego pali mi 13,5 l. gazu .

Dlaczego tak się dzieje??? :unsure:

reduktor nie wyrabia, zapęta wtryski, do tego pokaż scriny z programu z ustawień i mapy

Czy podniesienie ciśnienia na mnożniku do 1.5 może spowodować większe spalanie ?

podniesienie ciśnienia na reduktorze a nie mnożniku, a po co chcesz tak wysoko podnosić, nie ma to nic do spalania, ale ciśnienie powinno być jak najmniejsze możliwe

ale jak wciskam gaz prawie do podłogi to mi wywala na benzynę , a mało tego pali mi 13,5 l. gazu .

jeżeli podniesieniem ciśnienia na reduktorze chcesz rozwiązać ten problem to nie dasz rady, zacznij od zmiany reduktora i wtedy można coś dalej myśleć

Czyli jakie , bo prawdę mówiąc ,to nie wiele z tego rozumie ...

masz alaskę która jest za słaba do Twojego silnika, a powinna pracować na ciśnieniu 1bara,

daj scriny z ekranu, jakie masz parametry i mapy